Festivaluri 2018: Descopera evenimentele din Romania la care trebuie sa participi

Foto: melis / Shutterstock.com

O multime de evenimente muzicale, artistice si culturale sunt pe ordinea de zi a anului 2018. Fie ca preferi sa calatoresti singur, cu gasca, familia ori cu persoana iubita, rezerva-ti din timp cazarea si fa-ti o lista cu festivalurile la care astepti cu nerabdare sa ajungi.

Iata o serie de evenimente din tara pe care trebuie sa le incluzi in agenda:

1. Festivalul Waha, Covasna

Un festival unic de muzica, desfasurat in scenariul pitoresc al padurii din Micfalau. Decorul impresioneaza prin culoare si fluiditate, astfel ca vei dansa pana in zori, inconjurat de hamace, voaluri multicolore, lumanari si instrumente muzicale. Paleta muzicala include numeroase trupe si interpreti, astfel ca sigur iti vei gasi locul in fata uneia dintre multiplele scene de la festival. Beneficiezi si de zona generoasa de food, compusa din trei spatii in care poti servi masa, oferta culinara fiind pe placul tuturor.

Editia de anul acesta va avea loc in perioada 12 – 16 iulie in Batanii Mari, judetul Covasna.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2HZnSPl

2. Electric Castle, Cluj

Devenit deja un fenomen, festivalul din Bontia este cel mai mare eveniment de profil din Europa de Est. Daca nu ai ajuns pana acum, vara asta este momentul perfect pentru o experienta festivaliera unica. Diversitatea muzicala, proiectiile video mapping, atmosfera creata la umbra unui edificiu medieval, multimea dornica de distractie si voie buna sunt doar cateva dintre motivele pentru care trebuie sa incluzi festivalul pe lista ta de obiective de vacanta.

Editia de anul acesta va avea loc in perioada 18 – 22 iulie in Bontia, judetul Cluj.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2CoyLuQ

3. Festivalul Garana, Caras-Severin

Acesta este cel mai mare festival de jazz open air din Europa Centrala si de Est. Pe langa o incursiune intr-o zona naturala care te va cuceri prin frumusete si autenticitate, ai ocazia sa-ti delectezi simturile cu cele mai iubite acorduri de jazz, interpretate de artisti renumiti. Ofera-ti privilegiul de a asculta muzica live in sanul naturii, de a cunoaste persoane noi si de a evada din agitatia marilor orase!

Editia de anul acesta va avea loc in perioada 12 – 15 iulie in Garana, judetul Caras-Severin.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2FKivmH

4. Festivalul de film “Anonimul”, Delta Dunarii

Intr-un colt de tara unic, cu intinderi de ape brodate de nuferi, peisaje graitoare si vietuitoare zburdalnice, se desfasoara anual Festivalul International de Film Independent “Anonimul”. Satul Sfantu Gheorghe gazduieste, deci, proiectii cinematografice si concerte, adunand laolalta amatorii si marile nume ale cinematografiei nationale si internationale. Astfel, daca esti pasionat de arta si magia filmului, ori doar iti doresti o aventura festivaliera aparte, nu ezita sa il incluzi pe lista ta de evenimente.

Editia de anul acesta va avea loc in perioada 6 – 12 august in Sfantu Gheorghe, judetul Tulcea.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2oroCnK

5. Anim’est, Bucuresti

Capitala gazduieste anual, spre deliciul iubitorilor de animatii, Festivalul International de Film de Animatie.  Astfel, pe langa cele sase sectiuni competitive si sectiunii Animash, li se alatura anual sectiuni speciale, mutand reflectoarele asupra scolilor de film de animatie din lume, a festivalurilor de profil europene si a unor animatori recunoscuti. Asadar, daca vrei sa faci un salt in timp, catre o copilarie aparent apusa, nu mai sta pe ganduri si patrunde curajos in lumea filmelor de animatie!

Editia de anul acesta va avea loc in perioada 28 septembrie – 7 octombrie in Bucuresti.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2CO1rcs

6. Festivalul International de Teatru, Sibiu

Sibiul gazduieste numeroase evenimente culturale, printre care si Festivalul International de Teatru. Astfel, pe parcursul a 10 zile, strazile orasului vor fi animate de sute de evenimente outdoor, spectacole de teatru, concerte, expozitii, desfasurandu-se si evenimente indoor, precum seminarii, ateliere si conferinte tematice. Daca esti pasionat de artele spectacolului, sau pur si simplu vrei sa te delectezi, grabeste-te sa iti achizitionezi bilete!

Editia de anul acesta va avea loc in perioada 8 iunie – 17 iunie in Sibiu.

Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2H6QuFn

7. Festivalul International al Luminii, Bucuresti

Pe perioada festivalului, Calea Victoriei capata statutul unei scene unde magia se intampla, iar cladirile sale istorice se transforma in panza perfecta pentru surprinzatoarele jocuri de lumini. Astfel, daca va hotarati sa participati la Spotlight, asteptati-va la un adevarat cult al luminilor, proiectii laser, efecte vizuale fascinante, momente coregrafice si jocuri cu flacari. Spectaculos este si acompaniamentul muzical, transformand momentul intr-o experienta unica.

Editia de anul acesta va avea loc in perioada 12 – 15 aprilie in Bucuresti.