Festivalul Spotlight, un motiv numai bun de iesit in oras

Spotlight 2015, foto Creative Lab

Creative Lab / Shutterstock.com

Incepand de astazi si pana duminica, bucurestenii au un motiv in plus sa iasa din case: incepe festivalul international al luminii, Spotlight. Timp de 4 zile, in perioada 5-8 mai, intre orele 20:30 si 23:00, Calea Victoriei prinde o noua culoare.

Spectacolul de lumini, instalatiile interactive si proiectiile pline de culoare vor avea loc pe traseul dintre Biblioteca Centrala Universitara si Piata Natiunilor Unite. Prin acest festival, Bucurestiul ramane conectat si anul acesta la cele mai actuale trenduri europene in materie de evenimente urbane.

Editia din acest an sta sub semnul candidaturii orasului Bucuresti la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, motiv pentru care organizatorii au decis sa mute evenimentele si spre periferia orasului. Asadar, festivalul Spotlight este prezent in 2016 si in cartierele bucurestene prin iluminarea unor cladiri simbol ca Foisorul de Foc, statuia Leul, Colegiul Gh Sincai, etc.

Un gigant gonflabil si luminos veti putea intalni in fata Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, denumit dupa filmul Fantastic Planet in care pamantenii sunt nevoiti sa imparta lumea cu o rasa de humanoizi uriasi.

In Parcul Kretulescu va fi prezenta o armata de pinguini, fiind un loc care cu siguranta ii va impresiona pe cei mici. La Teatrul Odeon veti gasi ingeri colorati si luminosi, denumiti Angels of Freedom, la Magazinul Muzica un planetarium miscator, iar pe fatada hotelului Novotel vor fi proiectii personalizate.

O instalatie lunga de 60 de metri se va afla in fata Muzeului National de Arta a Romaniei. Aceasta isi va schimba culorile de la o secunda la alta si creeaza o perceptie noua asupra culorii.

Mai sunt multe alte atractii, dar va lasam pe voi sa le descoperiti. Cazare poti gasi aici!