Ferma animalelor – Distractie pentru copii, in apropierea Bucurestiului

Goran Bogicevic / Shutterstock.com

Goran Bogicevic / Shutterstock.com

Mai sunt doar cateva zile pana cand clopotelul va suna din nou inceputul unui an scolar, cand excursiile prelungite si plimbarile nesfarsite vor fi date uitarii pentru o vreme. Destinatiile mai indepartate vor ramane asa cel putin pana la vacanta urmatoare, urmand a fi preferate cele din proximitate. Ce te faci insa cu copiii, pe care nu poti sa-i „deconectezi” de la sursa proprie de energie apasand pur si simplu pe un buton? Te gandesti ca ai la indemana parcurile de distractii, insa si pe acestea ajungi sa le epuizezi la un moment dat. Ce ramane? Varianta modernizata a mersului „la tara” – adica o vizita la Ferma Animalelor, un loc frumos din apropierea Bucurestiului si o sursa de distractie pentru copii.

Unde este si cum ajungi la Ferma Animalelor

Deschisa in vara anului 2009 in orasul Pantelimon de langa Bucuresti, Ferma Animalelor este un spatiu destinat copiilor care vor sa cunoasca, sa descopere si sa invete cum traiesc animalele domestice. Totul se desfasoara in aer liber, dar si in spatii inchise, incalzite, astfel incat locatia sa poata fi vizitata pe tot parcursul anului.
Poti sa ajungi la Ferma Animalelor cu masina personala sau cu transportul in comun: linia de microbuze 547 pleaca din zona Obor (magazinul Kaufland), trece prin zona magazinului Cora Pantelimon si te lasa la numai 500m distanta de Ferma Animalelor. Microbuzul circula zilnic la interval de 15 minute.
Cu masina personala, poti sa iei ca reper magazinul Cora Pantelimon sau capatul tramvaiului 14, de unde ai de parcurs doar 4,5 km pana la Ferma Animalelor: de la Cora mergi pe DN3 spre Pantelimon, treci podul peste lac, iar apoi mergi vreo 300 de metri pe langa insula pana la biserica, unde faci stanga pana ajungi la Ferma de lapte.

Cand poti sa vizitezi Ferma Animalelor

Ferma poate fi vizitata in fiecare zi, de luni pana vineri intre orele 09:00-18:00, iar sambata, duminica si de sarbatori, intre orele 09:00-19:00.
Preturile biletelor sunt urmatoarele: 12 lei/adult, 10 lei/copil peste 2 ani, student sau pensionar, 39 lei/familie de 4 persoane. Copiii mai mici de 2 ani beneficiaza de intrare gratuita.

Ce poti sa faci la Ferma animalelor

Sa te bucuri de prezenta animalelor
In primul rand, copiii vor avea ocazia sa cunoasca si sa afle o multime de informatii despre animale domestice precum cai, capre, curcani, bivoli, bibilici, fazani, gaini, gaste, iepuri, magari, nutrii, pauni, papagali, porumbei, porci, rate, struti, ponei si chiar arici.
Farmecul acestui loc este ca toate cunostintele pe care le vor dobandi copiii nu vor fi asimilate intr-o forma clasica, ci in timpul unor activitati pe care copiii le gasesc foarte distractive. De pilda, acestia au ocazia sa mulga vacutele, insa nu traditional, asa cum o facea bunica la tara, ci prin intermediul unui aparat special transparent care le va arata copiilor de unde vine laptele.

Copiii pot alapta viteii cu biberonul (mare prilej de distractie si amuzament), pot hrani animalele cu fan, morcovi, salata si iarba, pot tesala poneii si mangaia orice animal doresc. Va garantam ca este o mare distractie pentru copii!
Fiecare va pleca acasa cu un suvenir – o plansa desenata, de exemplu, cu animalele necuvantatoare. In zilele insorite, copiii pot desena pe alei, cu creta colorata, aventurile prin care au trecut in timpul vizitei la Ferma Animalelor.

Sa te distrezi ca in parcul de distractii
Ei bine, da, la Ferma Animalelor exista si un spatiu amenajat special pentru distractia si amuzamentul copiilor. La Jumping Pillow, pe o suprafata de 100mp, pot sari precum un arc toti copiii cu inaltimi mai mici de 140cm. Accesul este gratuit!
La Tiroliana pot aluneca pe sarma toti copiii a caror greutate nu depaseste 50 de kilograme – accesul este, de asemenea, gratuit.

Sa-ti serbezi ziua de nastere
Pentru cei care vor sa-si serbeze onomastica sau aniversarea la Ferma Animalelor, exista spatii amenajate pentru petreceri, cu toate accesoriile necesare, iar pentru cei „atinsi de foame” sau pofticiosi, restaurantul „Capritele pofticioase” serveste o multime de bunatati. E drept ca asta se intampla doar in weekend.
Sa mai spunem ca locatia dispune si de spatii de joaca amenajate cu leagane, mini-escalada si tobogane, sau ca internetul wireless este gratuit in zona restaurantului si a magazinului? Mai bine mergeti sa va convingeti, pentru ca o vizita la Ferma Animalelor este oricand o idee excelenta pentru petrecerea unui timp pretios in familie. Chiar si atunci cand ploua.

Cauti cazare? Intra aici!