Esti cinefil? Iata cateva festivaluri de film care iti vor face vara mai frumoasa!

Inca nu ti-ai planificat cum vei petrece vara? Pe langa plaja si soare, pastreaza-ti niste timp liber pentru festivalurile de film!

Iata cu ce festivaluri de film ne incanta vara aceasta:

Festivalul de film Anonimul

Avand loc in localitatea Sfantu Gheorghe din Delta Dunarii, intre 6 si 12 august, Festivalul de film Anonimul reprezinta combinatia ideala intre filme interesante si decor de poveste, intre companie cinefila alaturi de care nu ai cum sa te plicisesti si natura neatinsa de mana omului, intre seri de vara relaxante, traite pe marginea apei si o vasta cultura de filme de scurt si lungmetraj alese de peste tot din lume. Este, cu siguranta, una dintre cele mai frumoase experiente pe care le poti trai in aceasta vara, oferindu-ti ocazia de a viziona productiile “The Knife Salesman”, “Denise”, “J’Mange Froid” si multe altele.

Festivalul se organizeaza in incinta campingului Green Dolphin. Singurul dezavantaj este legat de locurile de cazare, care par a se ocupa destul de rapid pe perioada festivalului. Asadar, daca vrei sa dormi totusi linistit, poti opta pentru cazarea cu cortul in campingul Green Dolphin.

Luna Plina – Festivalul Filmului Horror si Fantastic

Planuit sa aiba loc in localitatea Biertan din judetul Sibiu, in perioada cuprinsa intre 9 si 12 august, Festivalul Filmului Horror si Fantastic “Luna Plina” isi atrage cinefilii romani si straini atat pentru productiile de groaza pe care le ruleaza, cat si pentru decorul medieval inca bine conservat in care se desfasoara.

Asadar, asteapta-te ca timp de 4 zile sa fii incantat si, in acelasi timp, infiorat de unele dintre cele mai interesante creatii cinematografice horror si fantastice din ultimii ani, luand parte, in acelasi timp, la diverse petreceri tematice, escape room-uri cu teme de groaza, desigur, dar si la targuri in care te poti delecta cu mancaruri traditionale sibiene gustoase. Printre filmele care vor rula in acest an la Festivalul Luna Plina se numara “Vanatoare fericita”, “Lacul Bodom” si “Bamy”.

Locuri de cazare bune in apropiere de Biertan gasesti aici: http://bit.ly/2KZCrHf

FFIR – Festivalul de Film Istoric Rasnov

Timp de 10 zile (intre 20 si 29 iulie), in inima Cetatii Rasnovului, vei avea parte, intr-o atmosfera relaxanta si boema, de 43 de filme, 16 concerte, 5 expozitii, 20 de prelegeri, dezbateri si ateliere si de zeci de invitati speciali, in cadrul Festivalului de Film Istoric Rasnov.

Productii cinematografice cu subiecte amuzante, destepte, relevante, dezbateri de neuitat, spectacole de muzica buna, standuri de carti si expozitii de arta, totul intr-un decor carpatin, cu arhitectura medievala venerabila… Ce poti sa iti doresti mai mult?

Acest eveniment unic pe piata romaneasca de cultura, care naste in cinefili emotii puternice, pasiuni, ganduri, dar si multe semne de intrebare, a avut pentru prima data loc in anul 2009, cu scopul de a valorifica o categorie importanta a cinematografiei locale si internationale, dar si din dorinta de a-i determina pe romani sa dezbata teme cu puternice impacte temporale.

Anul acesta, unele dintre filmele cele mai interesante care vor rula la Festivalul de Film Istoric Rasnov sunt: “Moartea lui Stalin”, “Columna” si “Marea Unire – Romania la 100 de ani”.

Rasnovul, fiind un oras foarte turistic, nu duce lipsa de locuri de cazare. Insa, avand atat de multe hoteluri si pensiuni, este greu de decis care sunt cele mai bune. Pentru a te ajuta in acest sens, noi iti oferim urmatoarele oferte: http://bit.ly/2u9WIAh