Escape the room – descopera o noua locatie in Bucuresti

Escape the room 1Poate ca intuitia, logica si perspicacitatea nu au fost scoase niciodata atat de bine in evidenta pana la aparitia jocurilor ”escape the room”: acele jocuri de societate aparute nu cu multa vreme in urma, dar care au prins atat de bine la public, incat acum numarul ”camerelor” este insuficient. Pentru ca o data ce ai pasit intr-una, i-ai aflat secretele si ai reusit sa ”evadezi”, nu-ti prea vine sa mai intri si a doua oara tot acolo. Unde mai e farmecul?

Principiul acestor jocuri ce au la baza jocurile pe calculator ”Escape the room” consta, in mare parte, in transformarea unei lumi virtuale intr-o lume reala, astfel incat cel/cei care joaca jocul respectiv sa simta actiunea pe viu, iar suspansul sa fie mult mai mare decat cel din fata calculatorului. Jucatorul se va simti un detectiv adevarat, va participa activ si va trai o experienta inedita.

Pentru a duce jocul la bun sfarsit, uneori este nevoie de o echipa intreaga, alteori de un singur jucator – dar asta nu inseamna ca suspansul se diminueaza. In principiu, acestia sunt ”incuiati” de buna voie intr-o camera amenajata cu o anume tematica si, folosindu-se de imaginatie, spirit de observatie, logica, intuitie si anumite ”indicii” din camera, vor trebui sa dezlege misterul povestii, astfel incat sa gaseasca cheia cu ajutorul careia sa ”evadeze” din camera. Cheia nu va fi neaparat una fizica, ea putand avea si rol simbolic; important este ca jucatorii sa dezlege enigma fiecarui joc pus in scena de organizatori. Acesta este principiul, dar frumusetea fiecarui joc depinde de originalitatea fiecarui organizator, asa ca, daca ai jucat o data ”escape the room”, nu poti sa spui ca nu merita sa-l joci si a doua oara; poate ca n-ai auzit si nu le-ai vazut chiar pe toate: ai fost la LockedIn?

Acolo unde jocul este cat se poate de real si nu-ti da nicio clipa senzatia ca te afli intr-o simpla camera? Daca nu ai ajuns pana acum, poate ca merita sa incerci si aceasta experienta inedita. Nu va trebui decat sa evadezi din Celula 37, si asta in mai putin de 60 de minute. Ti se pare mult?
Ei bine, timpul se scurge altfel atunci cand afli ca esti condamnat pe nedrept intr-o inchisoare de maxima securitate, care are ziduri inalte de beton si sarma ghimpata – deci nicio sansa sa evadezi dupa metoda clasica.

Nu-ti ramane decat sa demonstrezi cat de perspicace esti. Si atunci descoperi ca inaintea ta a existat un alt prizonier care a pus la cale un plan minutios de evadare. Din pacate pentru el, a fost ”mazilit” de camaradul sau, dupa ce i-a marturisit ce vrea sa faca. Acum e randul tau sa descoperi care a fost planul prizonierului, iar asta cat mai repede: nu ai decat maxim 60 de minute la dispozitie, si doar nu vrei sa ai soarta lui! Trebuie sa profiti de momentul in care se face schimbul de tura, sa actionezi si sa descoperi pas cu pas (bazandu-te doar pe logica si intuitie) cum poti sa evadezi din Celula 37. Incitant, nu?

Preturi:
Afla de la noi ca preturile acestui joc sunt calculate in functie de numarul de membri ai unei echipe, astfel ca:
– pentru o echipa de 5 – 6 persoane, pretul este de 40 lei/persoana;
– pentru o echipa de 4 persoane, pretul este de 45 lei/persoana;
– pentru o echipa de 3 persoane, pretul este de 55 lei/persoana;
– pentru o echipa de 2 persoane, pretul este de 65 lei/persoana.
Elevii beneficiaza de reducere 20%. De asemenea, in zilele de luni – vineri, in intervalul orar 12:00 – 17:00, toti jucatorii beneficiaza de 10% reducere.
Adresa: Strada Radu-Voda nr. 16A, sector 4, Bucuresti
Telefon: 0763 252 503

In curand, echipa LockedIn va deschide cea de-a doua camera din BucurestiDracula’s Secret, bazata, asa cum sugereaza numele, pe legenda contelui Dracula. Castelul este inca in curs de amenajare, dar cand te vei afla acolo si-i vei explora culoarele intunecate, vei simti pe propria piele cum linistea apasatoare va fi intrerupta de un scartait ascutit. Sunetul te va conduce catre o camera pe care nu o cunosti. Pasesti incet, gasesti o usa intredeschisa si ai vrea sa intri, dar simti o prezenta stranie. Ce se ascunde in spatele acelei usi? In curand vei afla secretul…