Domeniul Greaca, relaxare la doar 30 minute de Bucuresti

Domeniul Greaca2Multi dintre voi va intrebati, in apropierea weekendului, unde ati putea gasi un loc frumos langa Bucuresti, in care sa va bucurati de liniste, de natura, de o masa buna si, de ce nu, si o baie in piscina. Va vine sa credeti, sau nu, un astfel de loc exista la doar 30 minute de Bucuresti. Domeniul Greaca 5* este un loc pe cinste, perfect pentru un weekend relaxant. Vreti sa stiti de ce?

In primul rand, pentru ca este amplasat in Lunca Dunarii, judetul Giurgiu, la o aruncatura de bat de Capitala, pe o fosta mosie a unei grecoaice despre care se spune ca ar fi fost atat de frumoasa incat toata lumea asocia acest domeniu cu ea. De aici provine, potrivit legendei locului, numele domeniului Greaca.

Nu te astepta sa vezi un loc plin de vegetatie luxurianta sau un peisaj “grecesc”; domeniul te va cuceri cu linistea lui, cu amenajarile stilate si facilitatile deosebite. Intins pe o suprafata de 32 de hectare, Domeniul Greaca isi intampina oaspetii cu un conac construit in stilul arhitecturii vechi romanesti in care exista spatii de cazare spatioase, decorate in tonuri calde, pastelate: 15 camere si un apartament.

Dincolo de frumusetea conacului, vei fi vrajit de cele doua piscine care troneaza in mijlocul domeniului, inconjurate de sezlonguri, mese cu canapele si baldachine, restaurant si bar. Imagineaza-ti cum ar fi sa lenevesti ore in sir intr-un baldachin, cu un cocktail cu gheata si o muzica placuta in fundal, care-ti ofera acea senzatie minunata de lounge.

Ok, daca nu esti genul care leneveste, ci mai degraba sportiv, sa stii ca proprietarii s-au gandit si la asta atunci cand au amenajat doua terenuri de tenis cu instalatie nocturna. Nici nu trebuie sa vii pregatit, gasesti acolo tot echipamentul de care ai nevoie si poti sa-l inchiriezi.

Daca iti plac senzatiile tari, fa o plimbare cu ATV-ul. Ai la dispozitie patru mijloace de transport de acest gen, cu care poti parcurge un traseu pana la Dunare, prin canalele de irigatii. Adrenalina pura!

Ce mai poti sa faci la Domeniul Greaca? Sa joci biliard, tenis de masa, sa te plimbi cu bicicleta inchiriata, sau sa te relaxezi la Spa. Da, exista si asa ceva la Domeniul Greaca: un outdoor Spa deschis in perioada mai-septembrie, unde poti face jacuzzi, sauna, fitness si masaj (doar sambata si duminica). In plus, trebuie sa stii ca daca te cazezi la conac, ai acces gratuit la Spa.

Daca vrei sa vizitezi atractiile turistice din zona, reprezentantii complexului pot organiza excursii la Casa de Piatra de la Heresti, Fantanile de la Izvoarele sau Schitul Gostinari. Cei romantici pot lua masa de pranz intr-un cadru natural – la Dunare sau la stana.

Si asta nu e tot: vanatorii au “liber” pentru o partida de vanatoare in sezon, pe cele 6 fonduri de vanatoare din apropierea domeniului, unde se vaneaza iepuri, fazani, mistreti si caprioare. La cerere, bucatarul complexului iti poate transforma prada intr-o opera de arta.

Nu in ultimul rand, zona este raiul pasionatilor de pescuit, cata vreme Dunarea se afla la numai 5km de conac; poti sa pescuiesti ciortanica, crap, scrumbie, somotei sau, daca vrei, te poti lua la intrecere cu prietenii pe lacurile Magura din apropiere.

Daca nu ai ajuns inca la Domeniul Greaca, e bine sa stii ca mai poti beneficia inca (pana la 31 august 2016) de discountul de 20% aplicat pentru serviciile de cazare si masa.

Perfect pentru familiile cu copii

In vreme ce adultii au la dispozitie o multime de activitati pentru petrecerea timpului liber, pentru copii exista Kiddyland. O zona amenajata special pentru ei, cu tobogane, leagane, piscina, plimbari cu poneiul si o multime de jucarii.

Cum ajungi la Domeniul Greaca

Traseul pe care trebuie sa-l urmezi este pe DN4 Bucuresti – Oltenita; Bucuresti – Popesti-Leordeni – Frumusani – Herasti – Hotarele – Greaca.

Mergand pe Soseaua Oltenitei din Bucuresti (sau pe centura), trebuie sa ajungi la iesirea spre Popesti-Leordeni (DN4, marcat cu rosu). Dupa ce treci de Frumusani, cu 3km inainte sa intri in satul Gruiu, vei vedea ca DN4 se intersecteaza cu DJ401B (marcat cu galben). Faci la dreapta, spre Herasti si Hotarele. Drumul de campie curge lin pana la Herasti, unde vei vedea primul indicator spre Domeniul Greaca. Dupa ce traversezi podul peste Arges, ajungi in Hotarele si la un moment dat vei vedea un panou spre Oltenita, in partea stanga. Faci stanga, treci prin fata primariei si iesi din Hotarele. Urmand drumul mai departe spre Oltenita, vei vedea un panou care iti va indica traseul catre Domeniul Greaca.

Care sunt tarifele de intrare

• 40 de lei/persoana in timpul saptamanii
• 50 de lei/persoana in weekend

Cauti cazare? Intra aici!

*Sursa foto: Facebook Domeniul Greaca