Destinatii romantice pe plaiurile romanesti

Sergej Razvodovskij/Shutterstock.com

Imediat intram in februarie, luna in care ne bucuram de sarbatoarea dragostei, Dragobetele. Sarbatorit inca din cele mai vechi timpuri, de pe vremea dacilor si romanilor si asemanat lui Eros si Cupidon, Dragobetele reprezinta intotdeauna un bun prilej de a iesi la o cina romantica alaturi de persoana iubita sau, mai bine, de a merge intr-o destinatie frumoasa a tarii pentru a petrece un weekend in doi.

Iata cateva destinatii romantice din Romania in care sa mergi de Dragobete sau oricand iti doresti cateva zile doar in companiei persoanei iubite:

Tunelul dragostei. Daca iti doresti sa ii faci marea propunere persoanei iubite cu aceasta ocazie, stim noi un loc romantic, cu un cadru natural uimitor, ce pare a fi ideal pentru cererile in casatorie. Este vorba despre Tunelul dragostei, un loc din Caras-Severin extrem de similar cu tunelul dragostei din Ucraina. Descoperit de niste fotografi amatori in cautarea unor decoruri de poveste, Tunelul dragostei romanesc este de fapt o fosta cale ferata ce unea Caransebesul de Bautar. Extrem de pitoresc in orice anotimp, acest loc, cu siguranta, nu te va lasa indiferent!

Cele mai apropiate locuri de cazare de Tunelul dragostei le vei gasi in acest link!

Valea Vaserului. Una dintre cele mai pitoresti regiuni din Romania, Maramuresul, gazduieste un loc idilic, cu paduri imbelsugate si peisaje naturale feerice, Valea Vaserului. Cel mai bun mod de a explora aceasta vale minunata este, fara indoiala, cu mocanita, un vechi tren cu aburi ce servea candva pentru transportul lemnelor. In aceasta frumoasa aventura veti parcurge timp de aproximativ doua ore si jumatate paduri de conifere, veti trece peste poduri vechi si veti intra prin tunele urmate de pajisti luminoase. Iar in final, va vei bucura de o masa traditionala maramuresana si de o visinata locala.

Pentru a gasi locuri de cazare in Maramures, intra pe acest link!

Sighisoara. Daca inca nu ai ajuns in Sighisoara, ultima cetate medievala inca locuita din Europa, iti recomandam sa iti rezervi weekendul de Dragobete pentru a-l explora! Este un oras plin de culoare, istorie, mister si romantism! Cladirile vechi de sute de ani si zidurile inalte si solide ale cetatii contureaza aerul autentic medieval, dandu-ti impresia ca ai pasit intr-o lume a cavalerilor si domnitelor. Descopera aceasta destinatie incredibila in doi si, cu siguranta, vei avea parte de un sejur romantic de neuitat!

Hoteluri si pensiuni grozave pentru un weekend romantic in Sighisoara poti gasi aici!

Sinaia. Orasul regilor Romaniei, Sinaia este o destinatie fermecatoare in orice anotimp al anului. Prima oprire pe care trebuie sa o faci aici este Castelul Peles, construit la cererea primului rege al tarii noastre, Carol I, intre anii 1873 si 1914. Cu o arhitectura neo-renascentista si neogotica si cu interioare cu decoratiuni bogate, pur si simplu uluitoare, Pelesul este probabil cel mai impresionant castel din Romania. Sinaia se lauda, de asemenea, cu partii de schi excelente, in special la cota 2000m, oferindu-ti asadar o gama variata de activitati interesante in perioada iernii, inclusiv de Dragobete.

Cazare poti gasi aici!