Destinatii romanesti în care sa petreci Pastele anul acesta

Sursa foto: Alxcrs/Shutterstock.com

Sarbatoarea Pascala este unul dintre momentele anului care construieste cele mai frumoase amintiri. Familia, cozonacul, ouale rosii si lumina calda a sarbatorii reusesc sa deseneze in fiecare an un tablou memorabil.

Conteaza foarte mult cu cine iti petreci Pastele, insa la fel de mult conteaza si unde il petreci. Multi romani aleg sa isi petreaca aceasta sarbatoare acasa, in timp ce altii isi rezerva din timp un city break in tari straine. Noi iti propunem sa petreci romaneste anul acesta, descoperind cateva destinatii din tara care iti pot oferi experiente de neuitat.

Care sunt destinatiile in care poti merge pentru a petrece un Paste de neuitat?

  1. Descopera viata satului si modul in care se petrece Pastele in diverse locuri ale tarii. Desi ne leaga o multime de traditii, o limba vorbita aproape identic de-a lungul si de-a latul intregii tari si un sange romanesc, daca vei calatori prin satele tarii vei descoperi ca in fiecare zona exista alte povesti, alte traditii si alte gusturi. Nu poti surprinde mai bine esenta sarbatorii Pascale, altundeva decat in satul romanesc. Sate precum Sirnea din Brasov, Vorona din Botosani, Ciocanesti din Suceava sau Tulghes din Harghita reusesc sa uimeasca prin simplitate si prin modul in care oamenii de aici aleg sa sarbatoreasca. Numarul localitatilor este foarte mare. Alege un sat care iti poate oferi peisaje, povesti si suficiente traditii si bucura-te de prezenta localnicilor!
  2. Mergi la mare ! Ai fost vreodata la mare de Paste? Daca nu, poti incerca sa descoperi plajele aproape pustii si salbaticia Marii Negre atunci cand soarele nu este atat de puternic si nisipul nu este plin de prosoape. Dobrogenii au propriile traditii pascale, asadar, vei putea sa adaugi in colectia cu amintiri lucruri cu adevarat impresionante.
  3. Fa o baie termala la Felix! Statiune Baile Felix este una dintre cele mai bine amenajate din intreaga tara. Daca vrei sa duci relaxarea la cote maxime si sa profiti din plin de mini vacanta de Paste, este locul unde trebuie sa fii. Este o statiune care are namol mineral, ape care lupta impotriva unui numar mare de boli si izvoare termale care ies la suprafata la temperaturi de pana la 50 de grade Celsius.
  4. Ia lumina de la Manastirile din Moldova. Nu este loc mai potrivit pentru sarbatorile de Paste decat o manastire bogata in istorie, construita intr-un peisaj idilic. Aceste caracteristici sunt impartite de mai multe lacasuri de cult din Moldova, cum ar fi Manastirea Agapia, Sucevita sau Putna. Numarul manastirilor din aceasta parte a tarii este mult mai mare, asadar, poti alege orice alt nume. Experienta va fi, fara doar si poate, de neuitat.

Evident, poti petrece Pastele si acasa, mergand sa iei lumina de la Biserica din cartier si bucurandu-te de prezenta familiei si a prietenilor dragi. Viata este despre cunoastere, insa. Daca ai oportunitatea, calatoreste! Romania este o tara uimitoare care in spatele unei imagini pline de defecte, ascunde o multime de lucruri pe care nu ai cum sa nu le indragesti. Cunoaste oameni, cunoaste peisaje, cunoaste povesti si cunoaste traditii. In felul acesta iti vei cunoaste radacinile si in acelasi timp vei putea sa iti cimentezi in memorie cateva amintiri ce te vor insoti intreaga viata.

Daca vrei sa incepi planificarea unei vacante de Paste, un prim pas ar fi gasirea unitatii de cazare potrivite. Pe Travelminit gasesti cateva optiuni pe care nu ai cum sa nu le iei in seama, oriunde te-ai hotarat sa iti petreci sarbatorile.