7 destinatii accesibile situate in apropierea Romaniei pe care le poti vizita toamna asta

Desi zilele devin din ce in ce mai scurte si mai racoroase, asta nu inseamna ca sezonul vacantelor s-a incheiat. Indiferent de perioada in care vrei sa calatoresti, toamna asta se anunta a fi una plina de evenimente si de vreme buna. Alege una dintre destinatiile de mai jos si relaxeaza-te alaturi de cei dragi intr-o locatie linistita situata in apropiere de Romania!

1. Budapesta

Yasonya/Shutterstock.com

Budapesta este unul dintre cele mai frumoase orase europene, indiferent de anotimp. Daca decizi sa ii faci o vizita toamna ai sa intalnesti o capitala europeana melancolica, pictata in nuante aramii. Pe langa obiectivele turistice importante pe care nu trebuie sa le ratezi in sejurul tau iti recomandam sa faci o vizita pe malul Dunarii la apus si sa te bucuri de o plimbare romantica alaturi de partener/a.

Cauta acum cazare!

2. Viena

S.Borisov/Shutterstock.com

La numai 500 de kilometri de orasele din nord-vestul Romaniei se afla o adevarata bijuterie arhitecturala. Impunatoare, eleganta si plina de cladiri deosebite, Viena este una dintre destinatiile europene pe care nu trebuie sa le ratezi toamna aceasta. Printre atractiile turistice pe care trebuie sa le vizitezi se numara Palatul Schonbrunn alaturi de gradinile superbe din jurul sau, Palatul Hofburg, Cartierul Muzeelor, Parcul de distractii Prater si Catedrala St. Stephen.

3. Zadar

Dreamer4787/Shutterstock.com

Avand temperaturi ceva mai blande decat cele din orasele romanesti, Zadar isi deschide larg portile in asteptarea turistilor romani. Un oras impresionant care te va fermeca inca din primele clipe, Zadar este locul in care marea “canta” pentru turisti. Descopera frumoasa asezare situata pe Coasta Dalamata si afla-i toate secretele.

4. Bratislava

RastoS Photographer/Shutterstock.com

Bratislava este capitala si, totodata, cel mai mare oras din Slovacia. Cu un centru istoric superb, strabatut de stradute inguste si intortocheate, presarat cu cladiri care mai de care mai frumoase, Bratislava este una dintre destinatiile europene pe care le poti descoperi in amanunt chiar si intr-un sejur de numai 2-3 zile. Avand un numar relativ redus de obiective turistice, majoritatea grupate intr-o zona mai restransa din inima orasului, Bratislava poate fi explorata la pas sau cu ajutorul mijloacelor de transport.

5. Debretin

Shevchenko Andrey/Shutterstock.com

Debretin este cel de-al doilea cel mai mare oras din Ungaria si se afla la numai 75 de kilometri de orasul romanesc Oradea. Desi ocupa un loc onorabil in ceea ce priveste marimea orasului, Debretin nu este nici pe departe un centru turistic atat de agitat precum Budapesta, ba dimpotriva. In Debretin o sa poti sa te relaxezi in liniste si sa iti incarci bateriile.

6. Split

xbrchx/Shutterstock.com

Split este paradisul exotic de care poti sa ai parte la doar cativa kilometri de casa. Alaturi de insulele care sunt situate in apropiere, Split reuseste sa atraga un numar impresionant de turisti in fiecare anotimp al anului. Plajele intinse, vremea extrem de placuta chiar si in timpul perioadei reci si atmosfera extrem de relaxata fac din Split una dintre cele mai ravnite destinatii de catre turistii romani.

7. Gyula

lkonya/Shutterstock.com

Gyula este unul dintre orasele preferate ale turistilor romani din vestul tarii. Cunoscut indeosebi pentru constructiile medievale si baile termale, Gyula este un oras linistit situat la granita dintre Romania si Ungaria, la jumatatea distantei intre Arad si Oradea.