Destinatii 2017 – 5 locuri din Romania pe care trebuie sa le vezi

Oancia Iulian/ Shutterstock.com

Oancia Iulian/ Shutterstock.com

Odata cu venirea noului an, incepe si planificarea vacantelor: o vacanta la mare, una la munte si cel putin trei plimbari de weekend. Romania iti ofera locuri unde sa petreci in liniste si sa admiri masivii muntosi, plaje intinse cu nisip fin si peisaje de vis pe care poti sa le descoperi intr-o mini-vacanta cu familia si prietenii. Pentru ca niciodata nu e prea devreme pentru stabilirea destinatiilor pentru vacanta, echipa Travelminit iti recomanda o serie de cinci locuri pe care trebuie neaparat sa le vezi in acest an.

Destinatie de vis pentru vacanta de vara

Plajele aglomerate de pe litoralul romanesc vor deveni o amintire dupa prima vacanta la Gura Portitei. Gura Portitei este un paradis care se afla la 50 de km de Tulcea si reprezinta o alternativa pentru  plajele zgomotoase de la malul marii. Plaja salbatica, aerul curat, apa cristalina si mancarea delicioasa sunt doar cateva dintre motivele care fac din Gura Portitei destinatia perfecta pentru vacanta de vara.

Complexul construit pe insula inconjurata de Lacul Golivita dispune de 15 vile cu un total de 75 de camere cotate la 3 stele, 77 de casute de lemn amplasate pe plaja si locuri special amenajate pentru camping. Gura Portiei este astfel un loc potrivit si pentru cei care isi doresc o vacanta linistita in care sa se bucure de confort, dar si pentru cei care prefera vacantele cu cortul. Distractia nu a fost neglijata nici in acest colt al tarii, in fiecare sambata fiind organizate petreceri cu specific local.

Vacanta la munte pentru 2017

Ai vizitat tot ce era cunoscut la noi in tara si vrei ceva nou care sa te impresioneze? Iti recomandam coltul de rai de la Rapa Rosie. Situat in apropierea orasului Sebes, pe o suprafata de 800 de metri, canionul de la Rapa Rosie face parte din Rezervatia complexa Rapa Rosie. Canionul de la Rapa Rosie este o zona protejata datorita florei si geologiei unice la noi in tara.

Zona canionului este cunoscuta pentru peisajele exceptionale si descoperirea unor fosile de dinozaur. In anul 2009 au fost descoperite ramasite alea unui dinozaur din specia “Balaur bondoc” la marginea raului Strei, la un kilometru de Rapa Rosie.

Escapada cu prietenii

Pentru a petrece un weekend relaxant alaturi de prieteni nu trebuie sa te duci la sute de kilometri departare de casa. Am pregatit pentru tine trei destinatii de weekend la care poti sa ajungi foarte repede cu masina personala sau cu trenul.

Prima locatie este Sighisoara. Daca locuiesti in zona Transilvaniei si vrei sa ai parte de peisaje cu accente medievale, mancare buna si distractie, Sighisoara este alegerea potrivita. Fiind cel mai frumos oras medieval din Romania si avand singura cetate locuita din Europa, perla Transilvaniei merita cel putin o vizita in 2017. Aici vei avea ocazia sa admiri cladiri cu au o arhitectura deosebita, turnul cu ceas construit in secolul XIV si stradutele pavate cu piatra.

A doua propunere pentru weekend este Lacul Rosu. Lacul Rosu este o destinatie indragita de turisti, care ajung aici atrasi de legenda nascuta din pricina culorii apei lacului. Potrivit acesteia, in locul in care astazi se afla lacul a avut loc o surpare de teren care a distrus un sat intreg , ingropand de vii localnicii si animalele acestora. Astfel, culoarea lacului este justificata de sangele curs de la victimele surparii de teren.

Totusi, geologii sustin ca lacul s-a format fie in 1837, fie in 1838 in urma unei alunecari de teren cu masa argiloasa care a contribuit la culoarea rosiatica a apei.

Cea de-a treia propunere pentru noul an este Rezervatia de zimbrii Neagra, Bucsani. Cel mai mare mamifer din Romania poate fi admirat la doar cativa kilometri de capitala tarii. Rezervatia din Bucsani gazduieste 35 de exemplare care se pot bucura de liniste intr-un perimetru de 166 de hectare de padure. Zimbraria Neagra s-a infiintat in 1983, pentru a facilita adaptarea zimbrilor in zona de campie si poate fi vizitata in fiecare zi a saptamanii.

Cauti cazare? Intra aici!