Descopera zona Bran – Moeciu toamna

bran-moeciu-foto-mediaimag

MEDIAIMAG / Shutterstock.com

Ai fost in zona Bran – Moeciu toamna? Nici nu-ti imaginezi ce spectacol de culoare iti poate oferi, ce liniste iti poate “zgaria” urechile si ce frumuseti naturale te asteapta in zona considerata pe drept cuvant una dintre cele mai frumoase din Romania. Profita de toamna aceasta frumoasa si hai sa descoperi impreuna cu Travelminit zona Bran – Moeciu!

La prima vedere, pare ca zona Bran – Moeciu din judetul Brasov este o regiune obisnuita de munte, cu frumuseti naturale, pensiuni frumoase si…cam atat. Daca insa ai curiozitatea sa o explorezi, ai sa descoperi ca pe raza celor aproape 30 de kilometri care cuprind aceasta zona intalnesti o multime de atractii turistice, locuri de vizitat si pensiuni una mai frumoasa ca alta.

Incepand cu Cetatea Rasnov (unul dintre cele mai bine pastrate fortificatii din Transilvania), pe care ai s-o zaresti cocotata in varful dealului imediat ce vei intra in orasul Rasnov, continuand cu Castelul Bran (atractia-emblema a zonei), amenajat de Regina Maria la inceputul secolului XX, Cheile Dambovicioarei si Pestera Dambovicioara, zona Bran – Moeciu poate fi destinatia excelenta pentru un weekend sau o mini-vacanta de toamna.

In plus, toamna este cu mult mai frumoasa la Cheile Gradistei sau Fundata, doua locuri de vis din zona Bran – Moeciu. Peisajele minunate ale Pietrei Craiului si ale muntilor Bucegi (de care poti sa te bucuri in compania unui ceai servit pe terasa resortului Fundata) iti vor ramane multa vreme intiparite in memorie, ca si momentele petrecute acolo, in sanul naturii.

Intreaga zona Bran – Moeciu este o oaza de liniste si frumusete, cu multe zone impadurite, munti si vai brazdate de rauri cu ape limpezi. Nici n-ai zice ca la doi pasi de aceasta zona minunata se afla Valea Prahovei, una dintre cele mai aglomerate destinatii montane din tara.

Cauti cazare in Romania? Travelminit iti sugereaza cateva oferte de cazare in zona Bran-Moeciu

Pensiunea Podul Turcului din Moeciu de Jos

Amenajata in imediata apropiere a paraului Turcu (de unde provine si numele pensiunii), intr-un decor de basm, Pensiunea Podul Turcului reprezinta un mix reusit de traditie, confort si autenticitate. Complexul pune la dispozitia oaspetilor 16 camere duble dotate cu televizor si baie proprie si posibilitatea de extindere la 30 camere duble prin colaborare cu Pensiunea Codrut, aflata la numai 50 de metri distanta. In plus, pensiunea dispune de doua sali de conferinte complet utilate, acces gratuit la internet wireless, restaurant cu terasa, spatiu de joaca pentru copii, zona de gratar si un spatiu generos de parcare.
Tarif valabil pentru 12-13 noiembrie 2016: 130 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Marmot Residence din Predelut Bran

Pensiunea Marmot Residence este situata la doar 2 km de Castelul Bran, intr-o zona linistita, departe de aglomeratia si forfota din centrul orasului Bran. Construita intr-un cadru de poveste, pensiunea se bucura de o panorama superba asupra Muntilor Bucegi, Piatra Craiului si Magura Branului. Mai mult decat atat, din zori si pana seara veti simti aerul curat si racoros al padurii din imediata apropiere, astfel ca locatia este ideala in zilele toride de vara. Pensiunea pune la dispozitia oaspetilor cazare in 8 camere duble spatioase, cu pat matrimonial si baie proprie, uscator de par, televizor, internet wireless gratuit si o terasa generoasa.
Tarif valabil pentru 19-20 noiembrie 2016: 130 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Pensiunea Oana Boutique din Bran

Este o locatie inaugurata recent in Bran, care isi asteapta oaspetii intr-o atmosfera intima si cocheta. Pensiunea este amplasata la doar 2 km de Castelul Bran, cel mai important obiectiv turistic al zonei, careia i se datoreaza de altfel si faima acestei asezari. Imediat ce vei ajunge la pensiune, vei realiza ca aceasta va deveni oaza ta de liniste, refugiul din mijlocul naturii la care apelezi ori de cate ori simti nevoia unei infuzii de aer curat, optimism si buna dispozitie. Cetatea Rasnov este la doar 10 minute de mers cu masina de pensiune, Brasovul se afla la 25 km, Rezervatia Naturala de Ursi de la Zarnesti, la numai 10 minute de mers cu masina, la fel si restaurantele si cafenele din centrul statiunii. In gradina pensiunii poti face un gratar sau un foc de tabara, poti juca fotbal sau tenis de masa, in vreme ce foisorul este locul perfect pentru a lua masa in aer liber.

Pensiunea dispune 12 camere duble amenajate modern, cu dotari care satisfac toate necesitatile oaspetilor: TV LCD, internet WiFi gratuit, baie proprie cu cabina de dus, uscator de par, minibar si terasa proprie.
Tarif valabil pentru 12-13 noiembrie 2016: 120 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)