Descopera Valea Zalanului, un loc nemaipomenit din Tinutul Secuiesc

Sursa foto: Adrian Popescu/Shutterstock.com

Faptul ca Printul Charles de Wales indrageste regiunea Transilvaniei nu mai este un secret pentru nimeni. Insa putini stiu ca mostenitorul coroanei britanice are mai multe proprietati ascunse printre pajistile si dealurile din Valea Zalanului, tocmai in inima Tinutului Secuiesc, unde revine in fiecare primavara. In restul anului, casele printului sunt deschise publicului, vizitatorii putand chiar sa si ramana peste noapte in dormitoarele acestora. Mai mult, casele de oaspeti ale printului au fost incluse in topul “celor mai bune paradisuri private” de catre cei de la Vanity Fair, motiv pentru care acum, tot mai multi turisti straini parcurg sute de kilometri pentru a petrece o noapte regala in pitoreasca Vale a Zalanului.

Micuta localitate este inconjurata de muntii Baraolt si de padurile Zalanului si Aitei Seci, fiind astfel o zona ideala pentru plimbari in aer liber prin codrii locului, pe coamele dealurilor presarate cu capite de fan si pe ulitele inguste ale satului.

Pentru a ajunge in Valea Zalanului, in aceasta localitate cu doar 120 de locuitori ce duc un trai simplu, modest si autentic, va trebui sa treci prin “tinutul padurilor”. Cu fiecare clipa in care te scufunzi in adancul padurii, realitatea cotidiana ramane tot mai departe si ai impresia ca intri intr-o lume cu totul noua, ce pare a fi desprinsa din povestile pe care ni le citeau parintii si bunicii in anii copilariei.

Satul de “la capat de asfalt” este creionat de casute pictate in albastru, pastrate din generatie in generatie, pe care locuitorii gospodari le ingrijesc ireprosabil.

Odata ce ai pasit in Valea Zalanului sau, cum ii spun satenii, “Valea Zapacitului”, notiunea de timp pare sa nu mai existe. Pentru cei mai multi din sat, internetul, Facebook-ul si celelalte medii online sunt niste lucruri destul de straine, iar semnalul de telefon exista de doar cativa ani. 

Micutele case albastre ale satenilor functioneaza dupa acelasi ritm si randuiala de zeci de ani. Interioarele sunt impodobite cu stergare si covoare tesute la razboi, iar preparatele culinare sunt facute dupa aceleasi retete traditionale mostenite de la batrani. 

Daca vrei sa petreci un weekend linistit in Valea Zalanului, iti recomandam sa te cazezi la Pensiunea Printului. Si da, este chiar una dintre faimoasele case achizitionate de Printul de Wales in urma cu cativa ani. Avand in jur paduri si pajisti pline de flori multicolore, pensiunea a fost renovata recent, pastrandu-si insa obiectele originale de mobilier. Mai mult, intreaga pensiune a fost renovata doar cu materiale traditionale transilvanene si ornata cu elemente antice. 

Proprietatea dispune de 5 dormitoare duble cu baie proprie, in trei vile de patrimoniu, fiecare avand propria terasa. O a patra cladire adaposteste un salon / sufragerie cu un semineu splendid si cu o zona de relaxare pe un palier deasupra bucatariei. Gradina din jurul cladirilor este, de asemenea, un loc incantator de petrecere a timpului, avand banci si mese de exterior, sezlonguri si hamace, dar si o sura taraneasca in care oaspetii sunt invitati sa se bucure de micul dejun.Pentru o experienta regala si un sejur de poveste, recomandam cu toata caldura vizitarea Vaii Zalanului si innoptarea in una dintre camerele Pensiunii Printului! Mai multe detalii despre acest loc de cazare poti afla intrand pe urmatorul link!