Descopera Salina Turda, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania

Foto: Xseon/Shutterstock.com

Salina Turda sau “Paradisul de sub pamant” din Cluj este unul dintre cele mai frumoase si apreciate locuri subterane ale lumii, fiind remarcate si promovate in cadrul numeroaselor topuri ale publicatiilor nationale si internationale. Mai mult, in anul 2017, peste 610.000 de turisti au vizitat Salina Turda, peste 35% dintre acestia fiind straini.

Istoric

Primele lucrari miniere dateaza din 1960, insa exploatarea sarii la Salina dateaza din epoca romana. Din 2000, zona a fost declarata zona naturala de interes national, iar, in 2010, cu ajutorul fondurilor europene, salina a fost reabilitata si a starnit interesul romanilor si al turistilor straini, atat datorita proprietatilor curative ale sarii, cat si datorita amenajarilor si facilitatilor existente in cadrul acesteia.

Foto: Ovidiu Marian/Shutterstock.com

Facilitati si posibilitati de agrement

In prezent, Salina gazduieste locuri de joaca pentru copii, zone special amenajate pentru diferite sporturi – tenis de masa, biliard, minigolf, bowling; de asemenea, exista un lac subteran cu apa sarata, de-a lungul caruia se organizeaza plimbari cu barca. Complexul balnear mai dispune si de un amfiteatru, unde se organizeaza diferite evenimente artistice si culturale, precum si de o biserica.

Principalele obiective turistice din ansamblul salinei sunt: intrarea principala dinspre Valea Sarata – Durgau, Galeria Francz Josef, Sala putului de extractie – Mina Iosif, Balconul Minei Iosif (Sala ecoului), Mina Iosif, Sala crivacului, Sala putului de extractie, Sala de apel – Altarul – Scara bogatailor, Balconul Minei Terezia, Mina Terezia, Mina Rudolf, Balconul Minei Rudolf, Mina Ghizela.

Foto: RossHelen/Shutterstock.com

Top 5 obiective turistice pe Google

Publicatia Business Insider a catalogat Salina Turda drept unul dintre cele mai frumoase locuri subterane ale lumii, cu atat mai mult cu cat aceasta a atras interesul strainilor, astfel incat este inclusa in topul motorului de cautare ca fiind unul dintre cele mai cautate atractii turistice.

Alte aprecieri cu privire la Salina Turda au fost facute in cadrul CNN, Weather Channel si Lonely Planet.

Foto: FrimuFilms/Shutterstock.com


Descopera Romania frumoasa si rezerva-ti cazarea: https://bit.ly/2GfrAHx