Descopera Pensiunea Cris, o oaza de relaxare in Vatra Dornei

Sursa foto: www.pensiuneacris.ro

Zona de nord a Romaniei a fost intotdeauna preferata de turisti pentru autenticitatea sa, dar si pentru traditiile care inca se mai pastreaza in unele locuri. Cu natura care te inconjoara si te intampina inca dinainte sa ajungi la destinatie, Pensiunea Criș 4* construita in stil traditional rustic, iti pune la picioare un peisaj de poveste cu o priveliste asupra muntilor si padurilor de brazi care iti taie rasuflarea. 

  • Facilitati 

Înconjurat de atata natura, vei sta in camera doar pentru a te odihni cateva ore inainte de a porni din nou pe un traseu de munte. Camerele oferite sunt duble, triple sau apartamente, spatioase si ofera o priveliste pitoreasca asupra zonei, ce te va face sa sari din pat si sa mergi sa explorezi imprejurimile. 

Pensiunea este potrivita atat pentru cupluri, cat si pentru familii, avand activitati pentru oameni mai mici si mai mari. Copiii se pot juca la locul de joaca, in timp ce parintii se relaxeaza pe terasa, la apusul soarelui, cu un pahar de vin si prietenii alături, lângă o gradina ingrijita cu atentie. N-am uitat de un lucru destul de important pentru cei care vin sa aiba parte de cateva zile de relaxare: spa & wellness. Piscina exterioara si piscina exterioara, sauna finlandeza si sedinte de masaj te asteapta la un rasfat pe cinste. 

Restaurantul iti va satisface poftele culinare „ca la mama acasa”, cu preparate gatite la soba cu lemne, intr-un decor care imbina stilul traditional cu un design relaxant si o capacitate de 60 de locuri. 

De asemenea, iti poti parca masina in siguranta in parcarea proprie a pensiunii. 

Imprejurimi

Nu ai vrea nici sa te plictisesti, asa ca iti alegi destinatia in functie de imprejurimi. Pensiunea Cris este inconjurata de obiective turistice care nu merita ratate daca ajungi in zona.

Rezervatia Naturala Codrii Seculari Giumalau – este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucovina, aflandu-se la o altitudine cuprinsa intre 1.230 m si 1.680 m altitudine. Vf. Giumalau (1.857 m), cel mai inalt varf din Bucovina, se ridică semet in apropierea pensiunii. Cu o suprafata de 309 hectare, in Rezervatia Naturala Codrii Seculari Giumalau nu ai cum sa te plictisesti. 

Transrarau – numit de localnici si Drumul Comorilor, deoarece unul dintre punctele sale de atractie sunt Pietrele Doamnei, regasim un peisaj care si-a pastrat autenticitatea, in Rezervatia mixta Rarau – Pietrele Doamnei, fiind foarte putin alterata de interventia omului, unde poti gasi peste 300 de specii de plante din 57 de familii. Daca vrei sa practici ecoturism, credem ca ti-ai gasit locul. 

  • Experiente

Intotdeauna cand mergem intr-o vacanta cautam sa avem parte de experiente pe care nu le traim in viata de zi cu zi. Sa zicem ca zona de nord a tarii are o multime de experiente de oferit. Asadar, ce zici sa faci echitatie cu o priveliste care te lasa fara suflare sau sa mergi cu bicicleta pe munte

Mai mult, aici poti practica turismul de aventura, cea mai bună zona de catarare fiind in zona Masivului Rarau – Pietrele Doamnei. Toate traseele sunt amenajate profesional, asa ca tu nu trebuie sa iti faci griji ca nu esti experimentat la alpinism sau escalada. 

Rafting pe raul Bistrița este una dintre cele mai antrenante activităti, unde te bucuri de peste 20 de km de rafting pe raul Bistrita, oferindu-ti posibilitatea de a admira peisajul Tarii Dornelor, crestele muntilor Bistritei si Giumalau. Tiroliana a reprezentat intotdeauna invingerea propriilor temeri si curajul de a incerca ceva nou. In zona poti incerca via ferrata si tiroliana, care reprezinta traversarea unei vai, rau sau parcurgerea unui traseu la mare inaltime utilizand cabluri, corzi sau sisteme de scripeti.