De vazut in 2018: Cele mai pitoresti sate din Romania

Inainte de a-ti concepe lista destinatiilor pentru 2018, ne-am gandit ca n-ar fi rau sa trecem in revista cele mai pitoresti locuri din Romania, asa … drept inspiratie pentru viitoarele tale escapade.

Desi Romania s-a facut remarcata la nivel international datorita turismului rural, turistii romani adesea ocolesc satele de pe plaiurile mioritice nestiind ce comori valoroase ignora de fapt. Transilvania, zona emblematica de la noi din tara, se mandreste cu sute de asezari deosebite care trezesc interesul a mii de turisti din toate colturile lumii. Daca ar fi sa facem o lista cu motivele pentru care strainii vin in Romania, cu siguranta printre primele trei ar fi vizita in Transilvania, asa ca tu de ce ai ocoli-o?

Satele transilvanene reprezinta un mix cultural extrem de interesant format de comunitatile maghiare si sasesti impreuna cu romanii din partile respective. Astfel, au luat nastere traditii noi, obiceiuri si preparate delicioase. Atunci cand ne gandim la Transilvania, ne gandim la un taram al povestilor strecurat in inima tarii, pastrat asemenea celor mai de pret comori, pure si nealterate.

Chiar daca ar mai fi multe de spus despre Transilvania, noi o sa ne limitam la cateva cuvinte despre fiecare destinatie. Restul trebuie sa il descoperi singur!

Biertan 

Mircea C/Shutterstock.com

Una dintre cele mai populare destinatii din inima Romaniei, Biertan este un sat superb construit in jurul unei biserici fortificate pe la sfarsitul secolului al XIII-lea. Situat la numai 80 de kilometri de Sibiu si 30 de Medias, Biertan poate fi vizitat cu usurinta intr-o singura zi.

Magura

Emi Cristea/Shutterstock.com

La Magura, Raiul si-a facut loc pe ulitele romanesti si timpul parca sta in loc la fiecare vizita. Aflat la aproximativ 30 de kilometri de Brasov, Magura a devenit cunoscut datorita mai multor documentare straine filmate aici si emisiuni romanesti televizate. Daca vrei sa descoperi si tu spiritul autentic romanesc, incearca sa ii faci o vizita in timpul primaverii.

Ciocanesti

Oana Raluca/Shutterstock.com

De ti-e dor de o vacanta ca pe vremea bunicilor, de mese imbelsugate si de aer curat, relaxeaza-te cateva zile la Ciocanesti, satul ce se afla la granita dintre Moldova si Maramures. Si chiar daca nu face parte din Transilvania, nici macar pe aproape, acesta este zona in care se afla Ciocanesti este cu totul deosebita si merita o vizita anul acesta.

Valea Zalanului

Chiar daca turistii romani uitasera de mult de ea, Covasna a gasit mii de turisti straini interesati de frumusetile sale. Promovata intens de Printul Charles al Regatului Unit, regiunea locuita de o comunitate extinsa de etnici maghiari isi arata frumusetile in fata oaspetilor sai precum o face un boboc de floare in razele soarelui. Atat de mult a crezut si a iubit aceasta zona, incat Printul Charles a investit in cateva proprietati pe care le-a transformat total, ajungand astazi adevarate obiective turistice.

Viscri

Calin Stan/Shutterstock.com

Si daca tot am pomenit de Printul Charles, ar fi pacat sa nu introducem in lista noastra si satul Viscri, primul sat din Romania care a atras atentia turistilor straini. Simplu, colorat si insufletit de bunatatea si modestia oamenilor din zona, Viscri a devenit foarte repede una dintre cele mai apreciate destinatii turistice de la noi din tara. Daca nu l-ai vizitat pana acum, asigura-te ca anul acesta nu-ti mai scapa!

Oricare dintre cele cince sate prezentate mai sus are propriul farmec si se remarca in fata turistilor printr-o serie de elemente definitorii, tocmai de aceea te sfatuim sa nu te opresti la a bifa numai unul de pe lista, ci incearca – pe cat posibil – sa le cunosti tainele tuturor.