De ce sa iti planifici un city break in Oradea

Sursa foto: Samuel Adam Freundlich / Shutterstock.com

Romania este extrem de ofertanta in privinta destinatiilor turistice, astfel, in planurile tale de vacanta merita incluse frumoasele orase ale tarii. Poti incepe cu Oradea, orasul care, in perioada interbelica, era supranumit “micul Paris de pe Crisul Repede”.

In prezent, Oradea impresioneaza prin frumusetea arhitectonica, detinand cele mai multe cladiri in stil Secession din Romania, dar concentreaza si o multime de restaurante, pub-uri si ceainarii, astfel incat sa-ti mentina active curiozitatea si voia buna.

Asadar, daca iti planifici un city break in Oradea, iata ce activitati si obiective merita sa ai in vedere:

  1. Exploreaza cladirile din Piata Unirii

In Piata Unirii sunt imbinate numeroase stiluri arhitecturale, concretizate in monumente deosebite, precum: Palatul Vulturul Negru, Palatul Primariei Oradea, Casa Kovács, Palatul Moskovits Adolf si fii, Catedrala Greco-Catolica “Sfantul Ierarh Nicolae”. Un alt obiectiv arhitectural si religios de neratat il reprezinta Biserica cu Luna, unica in Europa gratie mecanismului din turla bisericii, care pune in miscare o sfera de forma lunii. Asadar, nu uita aparatul foto, caci Oradea detine un potential fotografic desavarsit!

Sursa foto: Mihai Bogdan / Piata Unirii


Rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2FA237Y


  1. Fa un popas pe strada Republicii

Strada Republicii este strajuita, de asemenea, de multe cladiri relevante pentru stilul arhitectural predominant, la parterul carora vei gasi terase, cafenele si restaurante. Deci, daca ai pofta de o cafea aburinda, un latte spumos ori de un cheesecake proaspat, opreste-te la unul dintre localuri: RA Caffe – Coffee, Food, Drinks, Cafe Frei, Crush Café, ori unul dintre cele doua Saloane de carte R&R, niste librarii-cafenele care gazduiesc diferite evenimente culturale. Daca vrei o masa mai consistenta, opteaza pentru restaurantele Allegria, Cyrano ori Din Gradina.

Sursa foto: Shevchenko Andrey / Shutterstock.com

  1. Fa turul cetatii Oradea

Cetatea Oradea este una dintre cele mai insemnate monumente arhitectonice medievale tarzii ale tarii, la umbra ei adapostindu-se numeroase legende si povesti de culise, care imbogatesc istoria locala a Oradei. Reabilitata complet, Cetatea Oradea poate fi descoperita in cadrul unui tur, pe masura caruia va vor fi dezvaluite diverse obiecte istorice precum: statuia lui Christ din sec. al XV-lea, fragmente din clopot din sec. al XVI-lea, statuia fragmentara a regelui Ladislau I, precum si bijuterii, arme, ulcioare si obiecte religioase.

Sursa foto: Calin Stan / Shutterstock.com

  1. Viziteaza Gradina Zoologica

O vizita la Zoo Oradea este varianta grozava de a retrai micile bucurii ale copilariei! Aceasta gazduieste peste 650 de exemplare din 150 de specii, fiind amplasata intr-un mediu natural de exceptie, inconjuarat de arbori seculari. Ai ocazia sa admiri animale de pe toate continentele, precum: caimani, antilope, leoparzi, tigri, suricate, lame, cerbi, pitoni, papagali, pauni.

  1. Surprinde viata de noapte din Oradea

Odata cu lasarea serii, se deschid portile cluburilor, restaurantelor, lounge-urilor, cazinourilor si a piscinelor acoperite! Distractia graviteaza in centrul orasului, aici fiind adunate majoritatea localurilor. Cei dornici sa petreaca pana in zori pot incerca Avenue The Club sau Life Club, iar cei care iubesc atmosfera relaxata a pub-urilor au o multime de variante: Black Eagle Pub, Crown Pub, Edison Pub, Gekko, Hole Pub.

Sursa foto: Oancia Iulian / Shutterstock.com


Hai intr-un city break in Oradea si rezerva-ti cazarea: http://bit.ly/2FA237Y