Cu ce festivaluri de muzica ne va incanta Bucurestiul vara aceasta?

By View Apart/shutterstock

Iubitorii de muzica buna din Bucuresti se pot declara extrem de multumiti, in conditiile in care aproape fiecare zi vine cu noi concerte si evenimente gandite, parca, in asa fel incat sa acopere toate gusturile.

Pe timpul verii, terasele, gradinile de vara si parcurile incep sa gazduiasca evenimente muzicale de exceptie. Dintre acestea, cele mai atractive sunt festivalurile, care pe parcursul a 2 sau mai multe zile aduc laolalta mai multi artisti si evident, mii de oameni. Printre festivalurile atractive care au loc in Bucuresti in aceasta vara se numara si urmatoarele.

Vara magica

Una dintre frumusetile Bucurestiului este istoria culturala pe care o are. Aceasta este conturata ocazional de evenimente precum festivalul Vara Magica, o serie de 12 spectacole in care muzica clasica prinde culoare si aduce pe scena 12 concerte excelente. Violonisti de renume, orchestre venite din toata lumea si dirijori recunoscuti la nivel mondial, precum Cristian Mandeal, ii vor transpune pe bucuresteni intr-o lume cu adevarat magica.

Festivalul se afla la cea de-a 7-a editie, iar pretul unui abonament pentru toate cele 12 zile este de 720 de lei. Festivalul se desfasoara in perioada 11 iulie – 29 august 2018.

Psychedelicious

Este un festival underground, care promoveaza trupe rock nu foarte cunoscute, dar excelente. Dope Smoker, Ruff Majik sau Sex Blender sunt doar cateva dintre numele care urca pe scena din Quantic Club, iar demonstratiile de pe Youtube arata ca serile petrecute in compania lor pot fi de neuitat. Psychedelicios se doreste a fi un festival mic, destinat iubitorilor de muzica, cu potential urias de a fi organizat an de an. Acesta are loc in datele de 27 si 28 iulie, incepand cu ora 17:00

Brick Lane Jazz Festival

Cei care iubesc jazzul pot sa uite pentru 3 zile de barurile si cluburile mici in care asculta, de regula, muzica preferata si sa se bucure de un spatiu larg, in Parcul Herastrau. Aici se va organiza pentru prima data Brick Lane Jazz, un festival care aduce nume autohtone precum Steve Coleman and Five Elements, Audiofeeling sau Alexandra Usurelu. Festivalul este unul complex si cuprinde inclusiv zone de street food, baruri si alte variante de distractie.

Perioada in care se desfasoara este 10-12 august, iar costul unui abonament pentru toate cele 3 zile este de 75 de lei, cel putin pentru cei care fac achizitia in avans.

Summer Well

Este, fara doar si poate, cel mai asteptat eveniment din Bucuresti, sau mai exact din domeniile Stirbey din Buftea. Aflat la cea de-a 8-a editie, acest festival se remarca prin numele uriase pe care le aduce pe scena. Bastille, Kodaline sau Justice sunt doar cateva trupe internationale care concerteaza in 11-12 august si care au reusit sa isi construiasca un renume international.

Costul pentru participarea la festival este de 297 de lei pentru ambele zile, sau 210 lei pentru fiecare zi in parte.

In prima seara se organizeaza si evenimentul Night Picnic, reprezentat de cateva momente de relaxare pura in compania orchestrei Bucharest Symphony.

Full Moon

Aproape de sfarsitul verii, pe 25 august, Arenele Romane gazduiesc Full Moon, un alt festival care are deja traditie si care aduce pe scena artisti de renume international. Momentan, una dintre confirmari este Jessie Ware, o artista britanica cu o personalitate muzicala foarte bine conturata, care a devenit extrem de apreciata in ultima vreme.

Asteptam sa vedem si alte nume pe lista celor de la Full Moon si pana atunci, ne bucuram de celelalte festivaluri.

Oferte de cazare in Bucuresti gasesti aici: http://bit.ly/2J6scvM