Concediu 2017 – unde ne cazam in Transilvania?

Transilvania este una dintre cele mai cautate si mai populare destinatii turistice de la noi din tara. Orasele medievale, satele pitoresti si castelele legate strans de legende nemuritoare au fascinat deopotriva turistii romani si cei straini. Cu atatea obiective turistice faine nu e de mirare ca in ultima perioada, Transilvania a ajuns un simbol al Romaniei, iar atunci cand vizitatorii straini poposesc pe teritoriul tarii noastre primul lucru pe care vor sa il vada este regiunea din inima tarii.

Daca te-ai hotarat sa faci o vizita in Transilvania in concediul acesta si nu stii unde sa te cazezi, echipa Travelminit iti prezinta cele mai frumoase unitati de cazare din fiecare punct important al regiunii:

  •  Brasov

Balate Dorin/Shutterstock.com

Orasul Brasov este printre cele mai cunoscute destinatii permanente din Romania. Fie vara, fie iarna, aici se strange un numar considerabil de turisti. Datorita pozitii privilegiate a orasului, vizitatorii care ajung in Brasov pot cu usurinta sa viziteze si alte obiective din jurul lui cum ar fi statiunile de pe Valea Prahovei, cetatea medievala din Sighisoara sau orasul Sibiu. Printre obiectivele turistice care pot fi vizitate in Brasov se afla Castelul Bran, Biserica Neagra, Strada Sforii si Paradisul Acvatic.

Citeste si: 7 restaurante cu preparate traditionale din Brasov

Sugestii de cazare:

Dziewul/Shutterstock.com

Oras medieval de seama, Sibiu este unul dintre cele mai frumoase orase de la noi din tara. Pe langa Muzeul Brukenthal, Muzeul ASTRA si Podul Minciunilor, turistii care ajung aici au posibilitatea sa viziteze in jurul orasului unele dintre cele mai pitoresti sate din Romania. De pilda, la o aruncatura de bat de oras se afla Marginimea Sibiului, o zona care cuprinde 18 localitati, una mai frumoasa ca cealalta. De asemenea, la numai 80 de kilometri de Sibiu se gaseste satul Biertan, o asezare romaneasca de o splendoare aparte.

Cazare gasesti aici!

Citeste si: Descopera Marginimea Sibiului – zona declarata Destinatie Europeana de Excelenta

Gaspar Janos/Shutterstock.com

Cunoscuta atat peste hotare cat si pe meleagurile tarii noastre, Sighisoara este cu siguranta un loc pe care orice roman trebuie sa il vada. Singura cetate locuita din Europa ascunde numeroase atractii turistice precum Turnul cu Ceas, Turnul Fierarilor, Scara acoperita si Biserica manastirii. Pe langa toate acestea, langa Turnul cu Ceas, turistii se pot bucura de una dintre cele mai frumoase panorame asupra orasului.

Cazare gasesti aici!

Citeste si: 5 restaurante de top din Sighisoara

Mariia Golovianko/Shutterstock.com

Clujul este noua “capitala” a tinerilor din Romania si parca este mai infloritor ca niciodata. Fain, curat si primitor, Clujul reprezinta cel mai bine spiritul ardelenesc. Aici lucrurile nu se fac in graba, oamenii nu uita niciodata sa iti zambeasca si fiecare lucru are locul lui. Despre frumusetea Clujului s-a dus vorba pana peste hotare, iar acum vin turistii din toata lumea sa-l descopere. Odata ajuns in Cluj, asigura-te ca nu ratezi o vizita la Gradina Botanica, Palatul Banffy si Biserca Evanghelica. Dupa ce te-ai familiarizat cu spiritul ardelenesc al clujenilor este timpul pentru o mica excursie in Turda, mai exact la Salina Turda. Acest loc fascinant se afla in topul  celor mai spectaculoase saline de la noi din tara, iar cu siguranta vizita in interior va fi una memorabila.

Cazare gasesti aici!

Citeste si: Un traseu de 2 zile prin judetul Cluj

Balate Dorin/Shutterstock.com

Situata in sud-vestul Transilvaniei, la poalele muntilor Poiana Rusca, Hunedoara se mandreste cu numeroase cladiri valoroase ce apartin secolelor trecute. Pe langa toate aceste cladiri care impanzesc strazile orasului, la marginea lui se gaseste una dintre cele mai importante atractii turistice de la noi din tara – Castelul Corvinilor. Lucrarile pentru constructia acestui castel au inceput prin secolul al XIV-lea, iar pe parcurs s-au mai adaugat anumite elemente.

Cazare gasesti aici!

Citeste si: Ce poti vizita 2 zile prin judetul Hunedoara