Cluj-Napoca: evenimente care nu trebuie ratate in 2015

Cluj-Napoca - concerte in 2015Concerte, festivaluri, rock, jazz, trip-hop, printi, printese sau urmasi ai celtilor vor fi anul acesta in atentia clujenilor si a tuturor iubitorilor de cultura. Ai aflat probabil ca anul acesta Cluj-Napoca este Capitala Europeana a Tineretului, asa ca acolo vor fi concentrate cele mai multe evenimente programate in Romania in 2015. Mai ales daca ele se adreseaza tinerilor. Dar daca ai trecut de ”varsta tanara”, nu inseamna ca poti sa ratezi un eveniment; si fii fara grija, nu te vom da in vileag. Asa ca citeste lista de mai jos cu foarte mare atentie si vezi ce eveniment iti face cu ochiul sau care ti se potriveste. Daca nu esti din oras, e si mai bine: acum ai ocazia sa vizitezi Clujul, iar de oferte de cazare nu vei duce lipsa.

Concert Horia Brenciu si HB Orchestra
Pe Brenciu il stii de la televizor: e carismatic, iar atunci cand canta face cu adevarat show. Merita sa-l asculti in acest show de exceptie, care promoveaza cel mai recent album al sau, ”+40”.
Data si ora: 28 aprilie 2015, ora 19:30
Locatia: Casa de Cultura a Studentilor

Rhythm Of The Dance
Lasa-te purtat de ritmurile irlandeze si te vei simti ca in al noualea cer. Urmareste povestea celtilor si a druizilor, care spune ca oamenii isi pot construi singuri destinul daca sunt uniti si au teluri comune.
Data si ora: 29 aprilie 2015, ora 20:00
Locatia: Casa de Cultura a Studentilor

Ziua Internationala a jazz-ului
Soul-jazz, un regal muzical de trei ore – asta vei intalni la Ziua Internationala a jazz-ului, care va avea loc la Cluj-Napoca. Nigerianul Ola Onabule va fi gazda evenimentului, alaturi de bandul sau de exceptie, format din Villu Veski (saxofon, Estonia), Nick Flade (pian, Germania), Joe Stoddart (contrabas, Marea Britanie), Guido May (tobe, Germania), Guille Hill (chitara, Marea Britanie).
Data si ora: 30 aprilie 2015, ora 19:00
Locatia: Casa de Cultura a Studentilor

The Fresh Waldeck ”Rio Grande Romania Tour”
Pur si simplu Waldeck – muzica buna, artist austriac, trip-hop, cu o tenta calma, relaxanta si condimentata cu voci calde. Impreuna cu trupa sa, Waldeck va canta la Cluj pe 15 mai, iar daca nu-l cunosti, ii vei recunoaste piesele din coloanele sonore ale spoturilor publicitare. Daca-l intrebi, nici el nu stie in ce categorie poate fi incadrata muzica sa, dar nu-l intereseaza, cata vreme publicul ii simte muzica si danseaza pe toata durata show-ului sau.
Data si ora: 15 mai 2015, ora 22:00
Locatia: Cluj-Napoca

Julio Iglesias
Despre Julio Iglesias nu mai e nevoie sa spunem prea multe, este un romantic incurabil. Fa-ti timp si du-te la concertul sau in care sigur vei fi vrajit de vocea calda si de farmecul artistului, chiar daca unii spun ca li se adreseaza celor trecuti de varsta a doua. In cei aproape 50 de ani de cariera, Julio Iglesias a primit 2.600 de discuri de aur si platina si a sustinut peste 5.000 de concerte in 600 de orase din intreaga lume.
Anul acesta insa, publicul din Romania va avea parte de o premiera: pe aceeasi scena vor canta Julio Iglesias si fiul sau, Julio Iglesias Jr., care va deschide concertul.
Data si ora: 22 mai 2015, ora 19:00
Locatia: Sala Polivalenta din Cluj-Napoca

Electric Castle Festival
Anul acesta are loc a treia editie a festivalului Electric Castle, la care si-au anuntat deja prezenta Fatboy Slim (pentru prima data la Cluj), Netsky (prima data in Romania, insotit de un band), Sub Focus, Guts, Jah Shaka, Ishome, The Glitch Mob, Maya Jane Coles, Apparat, Cassy, Breach, Monophonics şi Zoli Toth Project si multi alti artisti romani.
Perioada: 25 – 28 iunie 2015
Locatia: Castelul Banffy din Bontida, Cluj

Untold Festival 2015
Timp de patru zile, orasul Cluj-Napoca va fi invadat de printi, printese, domni si domnite venite de peste noua mari si noua tari special pentru acest festival. Pentru ei – si pentru toti turistii care se vor afla in oras -, vor urca pe scena nume sonore: Avicii, David Guetta, John Newman, Fedde Le Grand, ATB, DJ Premier, Fatman Scoop, Foreign Beggars, Suie Paparude si multi altii. Vino sa-i vezi si vei avea ocazia sa intri intr-o lume plina de magie.
Perioada: 30 iulie – 2 august
Locatia: Cluj-Napoca