Centre de inchiriat biciclete in marile orase

Centru de inchiriat bicicleteIti place sa pedalezi prin oras si sa simti vantul care-ti sopteste parca la ureche povestea fiecarei strazi pe care treci, a fiecarei case pe care o admiri si a fiecarui pom pe care-l depasesti in viteza. Chiar si atunci cand vizitezi un oras nou, preferi sa-l cunosti mai bine din saua unei biciclete sau la pas, decat din confortul unui automobil. Ce faci insa daca nu-ti permiti sa transporti bicicleta pe distante mai lungi, pentru ca nu ai un dispozitiv special adaptat masinii tale, sau nu esti dispus sa o ”cari” dupa tine prin tren? Cea mai buna solutie este sa inchiriezi una imediat ce ajungi in oras – e lesne de-nteles ca vei putea face asta doar in timpul sezonului, care se deschide de obicei la inceputul lunii aprilie. Noi te ajutam sa-ti creionezi un buget si-ti spunem chiar si unde exista aceste centre de inchiriat biciclete in marile orase ale tarii.

BRASOV

I’Velo
Daca vrei sa cunosti Brasovul cu cele mai inguste si pitoresti stradute ale sale, poti sa apelezi la centrul I’Velo de inchiriat biciclete, din Piata Sfatului. Trebuie sa stii ca poti face rezervarea si online, la www.ivelo.ro, insa doar pentru o singura bicicleta si doar de luni pana vineri. Perioada de inchiriere poate fi intre o ora si 24 de ore. Tinerii pana in 16 ani, precum si pensionarii pot inchiria biciclete gratuit (cu carnetul de elev sau talonul de pensie), insa timpul este limitat in cazul lor: doar doua ore pe zi.
Adresa: Piata Sfatului, Brasov
Tarif: 4 lei/ora; 15 lei/24 ore
Program: De luni pana duminica in intervalul 10:00 – 21:30 (20:30 ultima inchiriere)

Extreme Adventure
Daca vrei sa explorezi imprejurimile orasului, cum ar fi potecile de munte din Poiana Brasov sau ulitele satelor sasesti, atunci ai nevoie de o bicicleta mai rezistenta, un mountain-bike, cel putin. Costul este ceva mai piperat, insa in el sunt incluse casca de protectie, pompa de bicicleta si camera de rezerva. Bicicletele sunt dotate cu furci telescopice si au cadre de aluminiu. Compania asigura, la cerere, ghid autorizat (la care puteti apela daca vreti sa fiti siguri ca nu alegeti cel mai radacinos drum de munte) si chiar masina de asistenta, daca ramaneti ”in pana” pe undeva.
Adresa: Strada Aurel Vlaicu nr.5, Brasov
Tarif: 15 euro/zi (include si casca de protectie)

SIBIU

I’Velo
Ce poate fi mai frumos decat sa te plimbi pe doua roti pe langa Palatul Brukenthal din Sibiu, prin centrul vechi al orasului, pe straduta ce duce la Casa Lutsch sau pe langa toate celelalte minunatii arhitecturale ale acestui oras? Daca te ard talpile si ti se face pofta de pedalat, fugi repede pana in Parcarea Cazarma 90 din Sibiu, la centrul I’Velo de inchiriat biciclete, arata cartea de identitate, urca-te in sa si pe-aici ti-e drumul!
Adresa: Parcarea Cazarma 90, Sibiu
Tarif: 4 lei/ora; 15 lei/24 ore
Program: De luni pana duminica in intervalul 10:00 – 21:30 (20:30 ultima inchiriere)

Kultours
Pentru ca sunt foarte multi turisti care vor sa descopere Sibiul si din aceasta perspectiva, a mersului pe bicicleta, Centrul de informare turistica Kultours organizeaza City Bike Tour. Traseul porneste din centrul istoric al orasului (unde vei vizita toate obiectivele importante), continua prin parcul Sub Arini si se incheie la Muzeul in aer liber Astra. Daca ai alte preferinte sau optiuni, traseul poate fi modificat.
Adresa: Piata Mica nr.16 (Casa Luxemburg)
Tarif: 25 euro/ aproape 3,5 ore

TIMISOARA

I’Velo
Singurul centru de inchiriat biciclete I’Velo din Timisoara este in parcarea Iulius Mall, la intrarea din Calea Sever Bocu. Si aici, ca de altfel in toate centrele I’Velo din tara, tinerii sub 16 ani, precum si pensionarii, au gratuitate.
Adresa: Parcarea Iulius Mall, Timisoara
Tarif: 4 lei/ora; 15 lei/24 ore
Program: De luni pana vineri in intervalul 11:00 – 21:30; sambata si duminica intre 10:00 – 21:30 (20:30 ultima inchiriere)

Cicloteque
Daca esti timisorean, te numeri printre privilegiati: studentii si profesorii Universitatii de Vest, impreuna cu angajatii UniCredit Tiriac Bank din Timisoara au la dispozitie trei centre de inchiriat biciclete, amenajate de Cicloteque.
Adresa 1: Bdul Vasile Parva nr.4, Timisoara
Adresa 2: Strada Oituz nr.4, Timisoara
Adresa 3: Strada Pestalozzi nr.16, Timisoara
Tarif: 5 lei/ora (gratuit primele patru ore)
Program: Zilnic, 08:00 – 20:00 (17:45 ultima inchiriere)

BUCURESTI

I’Velo
In Capitala exista trei centre de inchiriat biciclete ale celor de la I’Velo: in Parcul Herastrau (Piata Charles de Gaulle), Parcul Tineretului (intrarea de la Gheorghe Sincai) si Arcul de Triumf. Si aici, tinerii sub 16 ani, precum si pensionarii, au gratuitate pentru cele doua ore de inchiriere.
Tarif: 4 lei/ora; 15 lei/24 ore
Program: De luni pana vineri in intervalul 11:00 – 19:00; sambata si duminica intre 10:00 – 19:00 (18:00 ultima inchiriere)

Bate Saua
Prezenta de zece ani in Capitala, asociatia Bate Saua pune la dispozitie o gama intreaga de mijloace de transport pe roti: de la triciclete pentru cei mici (5 lei/ora), la cele pentru copii (intre 20 si 60 de lei/zi), mountainbike (60 de lei/zi) sau pentru cross & trekking (100 de lei/zi).
Adresa: Strada Sf. Niceta nr. 9 (intre Parcul Circului si Strada Maica Domnului), sector 2, Bucuresti
Tarif: 25 lei (maxim 3 ore)

StudentOBike
Ei bine, iata ca nu doar studentii din Timisoara au parte de privilegii, ci si cei din Bucuresti. Exista trei centre StudentOBike in Capitala, la Politehnica-Rectorat, Politehnica-Regie si Complex Agronomie (campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB). Studentii pot inchiria gratuit biciclete de la aceste centre, pe baza legitimatiei de student si a unui act de identitate.
Tarif: Gratuit
Program: De luni pana vineri, intre 10:00 – 18:00