Cele mai romantice conace din Romania pentru vacanta de Valentine‘s Day

Sursa foto: http://igloo.ro

Intr-un mix de traditional si modern, inspirand traiul boierilor de altadata, se dezvaluie conacele Romaniei, construite acum sute de ani, insa ramanand la fel de fascinante si in prezent. Reprezinta varianta ideala pentru cateva zile in compania persoanei dragi, intr-o atmosfera boema si romantica, departe de agitatia urbana si de grijile zilnice.

Farmecul caselor istorice si boieresti atrag interesul turistilor straini, caci acestea ascund obiceiurile si legendele locului si sunt, de asemenea, incantatoare din punct de vedere vizual.

Descopera 4 conace din Romania pe care trebuie sa le vizitezi alaturi de persoana draga:

  1. Conacul lui Maldar

Conacul lui Maldar este situat in localitatea Maldaresti, judetul Valcea,  si poarta numele capitanului lui Mihai Viteazu, care, prins de tatari, a reusit s-o cucereasca pe fiica hangiului tatar, recastigandu-si libertatea. Cula Greceanu, o casa boiereasca situata in proximitate, i-a gazduit pe cei doi, fiind transformata, in prezent, in muzeu. Conacul lui Maldar cinsteste traditiile oltenesti prin preparate culinare si evenimente organizate in incinta. Fiecare dintre cele 15 camere disponibile au un design aparte, inspirat din motive traditionale romanesti.

Sursa foto: http://conaculmaldar.ro

  1. Hadar Chalet

In inima Muntilor Buzaului, inconjurat de flori si verdeata, regasiti o cabana de vanatoare, unde atmosfera romantica si confortul te vor incarca cu energie pozitiva. Hadar Chalet dispune de 12 camere, mobilate excelent pentru a-ti inspira o atmosfera familiara si calda. Delicioasele preparate culinare pe care le puteti servi sunt gatite cu ingrediente din gradina proprie, iar pastravul provine, de asemenea, din pastravaria proprie. Oricand ai pofta de o portie de deconectare in mijlocul naturii, nevoia de relaxare iti va fi pe deplin satisfacuta aici!

Sursa foto: http://facebook.com/hadarchalet/

  1. Conacul Polizu

Maxut, judetul Iasi, gazduieste un impresionant conac, construit de catre familia Ghica in 1878. Este inconjurat de intinderi verzi, de livezi cu ciresi si visini, o fantana arteziana si o alee cu brazi. Conacul Polizu reprezinta o valoroasa bijuterie arhitecturala, inspirandu-ti atmosfera boema a nobilelor familii din trecut. Adevarate oaze de rasfat sunt mesele servite aici, readucand in atentie bucate si licori traditionale, precum mancaruri de zarzavaturi, siropuri proaspete si prajituri de casa.

Sursa foto: http://igloo.ro

  1. Conacul Apafi

Conacul Apafi este o cladire remarcabila, care respira istorie, construit de catre familia maghiara Apafi. Porniti intr-o calatorie in timp si spatiu, conacul dispunand de cinci camere, o curte atent ingrijita, de doua terase numai bune pentru contemplat, o minunata camera de zi si o imensa biblioteca, bogata in volume rare. Malancrav este conscarat pentru cultivarea pomilor fructiferi, in apropierea conacului existand o livada unde se cultiva numeroase soiuri de meri. Aveti ocazia sa gustati din sucul produs chiar in fabrica din livada, ori din aromatele mere de Malancrav.

Sursa foto: http://romanianbyheart.ro

Rezerva-ti cazarea si lasa-te purtat de atmosfera dulce a traiului boieresc: www.travelminit.ro