Cele mai frumoase targuri de Craciun aflate in apropierea RomanieI

Craciunul vine la pachet cu o tolba de cadouri, o duzina de decoratiuni festive, o gramada de cantece tematice, mese imbelsugate, traditii nemaipomenite si targuri de Craciun care mai de care mai spectaculoase. Cand vine vorbe de cele din urma, in ultimii ani am asistat la o crestere fulgeratoare a popularitatii lor. De la simple piete in care localnicii isi prezentau preparatele traditionale si obiectele confectionate manual, targurile de Craciun au devenit un adevarat simbol al sarbatorii, ba chiar obiective turistice.

La noi in tara fenomenul se resimte cel mai pregnant in centrul Romaniei, acolo unde Brasovul si Sibiul se bucura de o crestere impresionanta a numarului de turisti odata cu inaugurarea celor doua targuri din inimile oraselor. Totusi, astazi nu vom vorbi foarte multe despre Romania, ci mai degraba de destinatiile de pe langa aceasta.

Pentru cei care isi fac planuri sa plece in strainatate in urmatoarea perioada sau si-ar dori sa faca o scurta vizita unei destinatii apropiate insa nu s-au decis inca asupra locatiei, echipa HotelGuru.ro prezinta destinatii aflate in apropierea Romaniei in care poti simti adevaratul spirit al Craciunului si, totodata, poti admira unele dintre cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa:

  • Budapesta

Balate Dorin/Shutterstock.com

Budapesta este una dintre cele mai colorate si insufletite capitale europene, mai ales in perioada sarbatorilor. Imbracata de sarbatoare si pregatita de marele eveniment, Budapesta gazduieste anul acesta trei targuri de Craciun: unul in fata basilicii St. Stephen, unul in piata Vorosmarty si un altul in piata Erzsebet. Daca decizi sa poposesti o vreme mai indelungata, in Vorosmarty vei putea lua parte la cea mai populara petrecere in aer liber dedicata anului nou.

  • Viena

Burben/Shutterstock.com

Cunoscuta drept capitala elegantei, Viena este orasul cu cel mai ridicat nivel de trai. Acest lucru se reflecta si in chipul luminos al locuitorilor, dar si in bogatia si rafinamentul decoratiunilor de Craciun. Pe langa traditionalele ornamente ce impodobesc centrul vechi, Viena se mandreste cu un targ de Craciun superb. Desi nu este singurul, targul din fata Rathausplatz este cu siguranta cel mai spectaculos si cel mai popular dintre toate. Te sfatuim sa eviti orele de varf si sa te inarmezi cu multa rabdare inainte de toate.

  • Praga

Rostislav Glinsky/Shutterstock.com

Desi se afla ceva mai departe de granitele tarii, nu puteam sa ocolim unul dintre cele mai frumoase orase din Europa. Praga nu dezamageste nici anul acesta si prezinta unul dintre cele mai spectaculoase targuri de Craciun. Principalul targ de Craciun se afla in centrul vechi, intr-un cadru de poveste, acompaniat de muzica festiva si arome nebanuite.

  • Zagreb

Jelena990/Shutterstock.com

Croatia este una dintre cele mai populare destinatii in sezonul cald, insa interesul turistilor pentru acesta destinatie scade odata cu temperaturile. Totusi, in perioada sarbatorilor Zagreb merita cel putin o vizita scurta, asta datorita decoratiunilor si targului de Craciun care a fost votat timp de doi ani consecutivi cel mai frumos targ de Craciun din Europa.

  • Belgrad

Marko Rosic/Shutterstock.com

Conform unei publicatii importante de peste ocean, anul acesta “Serbia is the place to be”, ceea ce s-ar traduce prin Serbia este locul in care ar trebui sa te afli in perioada sarbatorilor. Ce poti sa vezi acolo? Concerte, targuri de Craciun, decoratiuni si alte aspecte tematice care te vor face sa retraiesti magia Craciunului.

Acestea au fost recomandarile noastre care speram sa iti fi fost de mare ajutor in luarea unei decizii. Nu uita ca pentru orice destinatie ai in minte, HotelGuru te ajuta cu cazarea. Cauta pe www.travelminit.ro cazare si bucura-te de un sejur linistit.