Cele mai frumoase 5 plaje din Croatia

Littleaom/Shutterstock.com

Nimeni nu poate pune la indoiala frumusetea iesita din comun a peisajelor din Croatia. Cu un tarm extrem de fragmentat si peste 1000 de insule mici, Croatia reprezinta raiul turistilor aflati in cautare de soare si relaxare la plaja. Nisipul care se intinde de-a lungul coastei Adriatice, apa curata si temperaturile placute te vor ajuta sa iti reincarci bateriile pana la urmatoarea vacanta. Daca nu poti alege pe care plaja ti-ai dori cel mai tare sa ajungi si pe care s-o vizitezi prima, echipa Travelminit iti prezinta 5 dintre cele mai frumoase plaje din Croatia:

  1. Plaja Zlatni Rat

Simone Simone/Shutterstock.com

Insula Brac, locul unde se gaseste plaja Zlatni Rat, este o destinatie populara de vacanta printre turistii europeni. Cunoscuta si sub numele de “Cornul de Aur”, plaja Zlatni Rat este cu siguranta cea mai spectaculoasa dintre toate cele care se afla in zona. Plaja are o forma neregulata care se schimba datorita vantului si a valurilor. Inconjurata de ape limpezi, turcoaz, plaja Zlatni Rat este o minune a Europei.

  1. Plaja Punta Rata

Petr Kopka/Shutterstock.com

Plaja Punta Rata este ideala pentru o vacanta cu familia in care vrei sa ii aduci si pe cei mici. Datorita conditiilor excelente, plaja Punta Rata a primit calificativul “steagul albastru” pentru calitatea apei, a serviciilor de curatenie ireprosabile si a managementului local. Plaja este inconjurata de stanci si vegetatie bogata care contribuie la crearea unui ambient cat mai intim.

  1. Plaja Paradisului

adel.look/Shutterstock.com

Cum ii spune si numele, plaja Paradisului, este fara indoiala o bucata desprinsa din rai. Privelistile splendide care ti se arata in fata ochilor imediat cum ajungi in zona plajei te vor cuceri pe loc. Nisipul alb, fin si imbinat armonios cu valurile marii sunt punctele forte ale acestei plaje. Iti recomandam sa vizitezi plaja la inceputul verii sau in luna septembrie, deoarece in toiul sezonului locatia este foarte aglomerata, fiind una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta din Croatia.

  1. Plaja Telascica

paul prescott/Shutterstock.com

Telascica poate fi gasita pe cea mai mare insula din arhipelagul Zadar, Dugi Otok. Turistii care aleg sa isi petreaca vara pe Dugi Otok nu vor pleca acasa dezamagiti. Pe langa plajele spectaculoase, Dugi Otok adaposteste un parc natural si un lac cu proprietati curative care este unul dintre punctele principale de atractie turistica. Daca iti doresti o vacanta relaxanta, in care sa imbini plimbarile de amiaza prin natura cu orele petrecute pe plaja la bronzat, Telescica este o optiune excelenta pe care nu trebuie sa o neglijezi.

  1. Plaja Banje

Simun Ascic/Shutterstock.com

Plaja Banje din Dubrovnik este un loc in care cuvintele cheie sunt distractie si opulenta. Pe langa panorama pe care o ofera acest loc, plaja Banje este frecventata mai ales de turistii care practica sporturi nautice. Daca o zi de stat la soare ti se pare prea plictisitoare, aici poti sa te plimbi cu jet ski-ul sau sa dai o tura cu una dintre barcile de viteza ancorate in apropiere. Posibilitatile sunt nenumarate, iar locuri sunt pentru toata lumea. In functie de preferintele tale, in apropiere de plaja iti stau la dispozitie o gama larga de cafenele, restaurante, pub-uri si cluburi.