Cele mai bune concerte de Craciun care vor avea loc anul acesta

Sursa foto: Mr Lee foto/Shutterstock.com

Lista concertelor de Craciun de anul acesta va include cateva evenimente muzicale noi si spectacole grandioase ce promit sa te tina cu sufletul la gura. Concertele deja devenite traditie revin si anul acesta, insa cu surprize si idei inedite, iar spectacolele care vor avea loc pentru prima data, atat cele dedicate copiilor, cat si cele pentru cei mari, se anunta a fi memorabile.

Iata care sunt principalele evenimente incluse in seria concertelor de Craciun de anul acesta:

Vienna Classic Christmas, Sala Palatului, Bucuresti. Renumita orchestra Strauss Festival Orchestra Vienna va sustine un spectacol extraordinar denumit Vienna Classic Christmas, ce va avea loc in data de 20 Decembrie la Sala Palatului. Este cel de-al unsprezecelea an consecutiv in care faimoasa orchestra revine pe meleagurile pitoresti. Spectacolul va fi dirijat de maestrul austriac Willy Buchler, ce va continua traditia compozitorului Johann Strauss, de a dirija cu vioara in mana. Printre solistii orchestrei se va numara si soprana Leontina Vaduva, fiica faimoasei cantarete de muzica populara Maria Ciobanu.

Regalul Vienez, Teatrul National Bucuresti. Iubitorii muzicii clasice se vor putea bucura, de asemenea, de spectacolul Regalul Muzical sustinut de Ukrainian Radio Symphony Orchestra, ce va avea loc in data de 16 Decembrie la Teatrul National Bucuresti, precum si in data de 19 Decembrie la Oradea, la Casa de Cultura a Sindicatelor.

Schöenbrunn Palace Orchestra Vienna, Sala Palatului, Bucuresti. Orchestra vieneza de la Palatul Schöenbrunn revine si anul acesta la Sala Palatului, unde va sustine un concert special de muzica clasica ce va include valsurile lui Johann Strauss, dar si lucrarile muzicale ale lui Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert si Joseph Haydn. Spectacolul va avea loc in data de 17 Decembrie si se anunta a fi o inaugurare imperiala a sarbatorilor de iarna si, in acelasi timp, o incantare pentru pasionatii de muzica culta. Dirijorul orchestrei va fi David Scarr, iar una dintre vocile cele mai sonore va apartine indragitei soprane Simona Eisinger.

Concert Extraordinar de Craciun de Stefan Banica Jr., Sala Palatului, Bucuresti. Iar pentru ca nicio iarna nu pare a fi completa fara Stefan Banica, trebuie sa mentionam ca si anul acesta, carismaticul cantaret rock and roll va sustine al sau Concert Extraordinar de Craciun, tot la Sala Palatului, in data de 13, 14 si 15 Decembrie. Este deja o traditie ce are loc de 18 ani, care continua sa ne incante cu surprize, idei noi, show-uri tot mai grandioase de lumini, balet, coregrafie si muzica live ce pare sa sune tot si tot mai bine. 

Gasca lui Mos Craciun, Palatul National al Copiilor, Bucuresti. Cel mai asteptat eveniment muzical de Craciun dedicat copiilor, Gasca lui Mos Craciun, va avea loc in data de 21 si 22 Decembrie la Palatul National al Copiilor din capitala. Este un spectacol din care nu vor lipsi renul Rudolph, Mita Craciunita, Fulgisor si Spiridus Ghidus, in care sunt invitati atat cei mari, cat si cei mici pentru a canta, dansa si a se distra intr-o piesa amuzanta ce imbina teatrul cu muzica si dansul.

Tarja Turunen, Filarmonica Banatului, Timisoara. Una dintre cele mai mari soprane ale lumii si una dintre cele mai cunoscute voci feminine din rockul simfonic, Tarja Turunen, cea care avea sa fie in anii trecuti vocea indragitei trupei Nightwish, revine in Romania, de data aceasta la Timisoara, pentru a sustine un concert special de Craciun, “Christmas Together”. Evenimentul va fi sustinut in data de 21 Decembrie.

Locuri de cazare in Timisoara gasesti aici!

Paula Seling, Colindam, Colindam, Cinema Florin Piersic, Cluj-Napoca. Clujenii vor avea si ei parte de un concert minunat de Craciun la finele anului, mai exact in data de 21 Decembrie, cand Paula Seling va sustine un spectacol ce promite sa aduca linistea in suflet si emotii exceptionale, reamintind spectatorilor de minunatul motiv pentru care ar trebui sa ne bucuram de Craciun, si anume Nasterea Domnului.

Locuri de cazare in Cluj-Napoca gasesti aici!

Stefan Hrusca, Concert extraordinar de colinde, Teatrul National Bucuresti. Traditionalele colinde romanesti vor putea fi auzite si anul acesta in interpretarea oferita de Stefan Hrusca, la Teatrul National din Bucuresti in data de 23 Decembrie. Cunoscutul cantaret de muzica folk va fi acompaniat de mezzosoprana Ruxandra Donose. Din repertoriu nu vor lipsi colindele “Trei Pastori”, “Florile Dalbe”, “Linu-i lin”, “Afara ninge linistit” si “Sfanta-i sara de Craciun”. Locuri de cazare in Bucuresti gasesti aici!