Cele mai amuzante mesaje din Cimitirul Vesel de la Sapanta

cimitirul-sapanta-foto-alexandru-nika

Alexandru Nika / Shutterstock.com

Faima Cimitirului Vesel de la Sapanta a depasit de mult granitele tarii noastre, cimitirul fiind cunoscut in toata lumea pentru crucile viu colorate si mesajele amuzante care descriu viata defunctilor.  Pentru ca ne place modul in care sapantenii privesc moartea si pasiunea cu care au ridicat la rang de arta simple cruci de morminte, HotelGuru.ro a facut o selectie cu cele mai amuzante mesaje inscriptionate in Cimitirul Vesel.

“Sub aceasta cruce grea, zace biata soacra-mea, trei zile de mai traia zaceam eu si cetea ea. Voi care treceti pa aici incercati sa n-o treziti ca acasa daca vine iara-i cu gura pa mine, da asa eu m-oi purta ca-napoi n-a inturna. Stai aicea, draga soacra-mea.”

Suparat nevoie mare pe soacra si bucuros de grija de care a scapat, acest ginere a tinut sa ii lase o amintire frumoasa mamei sotiei sale dupa ce batrana a trecut in nefiinta. Mesajul a devenit repede viral fiind unul dintre cele mai amuzante din intregul cimitir.

“Draga Ancuta ia aminte, fi desteapta, fi cuminte. Sa-mi aduci la mormant flori de sute si mii de ori! Iar acum va las pe toti, frate, sora si nepoti! Eu va las pe toti cu bine si sa nu uitati de mine!”

Persoana decedata lasa un mesaj pacifist, dar nu uita sa aminteasca Ancutei ca are o datorie morala fata te ea si trebuie sa aduca flori la mormant, cu miile daca se poate.

“Arda-te focu’ taxiu, ce-ai venit de la Sibiu, cat e Tara Romaneasca n-a fost loc ca sa opreasca numa’ langa casa noastra pe mine sa ma loveasca. Parintii rau sa-I necajeasca, de nimic nu-i asa dor mare ca  cuconu cand iti moare nici nu este suparare, ca cucoana cand iti moare parintii cat or trai ei pe mine mor jeli.”

Desi femeia a avut parte de o moarte violenta si nu poate fi nimic amuzant in povestea asta, apreciem nota umoristica pe care autorul epitafului a dat-o povestii, astfel reusind sa faca haz de necaz.

Cimitirului Vesel de la Sapanta a luat nastere din initiativa artistului popular Stan Ion Patras care si-a dorit sa dea o fata vesela mortii si sa onoreze amintirea fiecarui localnic intr-un mod unic si pozitiv. Epitafurile dezvaluie detalii din viata decetatilor intr-o maniera umoristica, fara a jigni insa localnicii ingropati in cimitir. Cimitirul este deschis publicului zilnic intre orele 10:00 si 18:00, iar taxa pentru intrare este de 2 lei pentru copii si 4 lei pentru adulti. De asemenea, se percepe o taxa foto de 4 lei si una de 10 lei pentru filmari.

Pentru cazare in Maramures, intra aici!