Cel mai mare planetariu din Romania se va deschide in Brasov in 2019

Sursa foto: BizBrasov.ro

Cat de mare este universul? Cum se vad stelele si luna de aproape? Toate raspunsurile le gasesti la planetariu! Daca planuiesti o astfel de iesire, ei bine, afla ca in Brasov, in cadrul Gradinei Zoologice se va deschide cel mai mare planetariu din tara.

Cand se va deschide?

Constructia de aproximativ 1,5 milioane de euro va fi inaugurata pe 1 aprilie, conform www.hotnews.ro. Cu un diametru de 15 metri, planetariul va fi de doua ori mai mare decat cele deja existente pe teritoriul tarii si va fi amenajat in incinta Gradinii Zoologice din cartierul Noua.

Despre constructie

Planetariul va dispune de 92 de locuri si de o tehnologie video de talie mondiala, cu un sistem ce permite proiectarea digitala 4K. In incinta lui vor fi amenajate doua proiectoare ce vor avea ca surse de lumina diode laser si accesorii optice amplasate diametral opus, rezultand intr-o acoperire completa a cupolei. De asemenea, planetariul va avea doua spatii destinate persoanelor aflate in scaun cu rotile. Scaunele propuse vor avea un unghi special, ce va permite cu usurinta vizionarea proiectiei de pe cupola intr-o pozitie confortabila.

Planetariul nu va fi dedicat in totalitate astronomiei, ci va dispune de proiectii de filme documentare, desene animate sau filme educative. Proiectiile vor avea loc pe cupola cladirii, tratata cu vopsea speciala.

Constructia a fost realizata atat pentru timpul liber al brasovenilor, cat si pentru turistii in cautare de noi obiective turistice in orasul transilvanean.

In perioada imediat urmatoare vor fi stabilite preturile pentru acces, cat si programul de functionare.

Gradina Zoologica din Brasov

Cat despre gradina din imediata vecinatate, aceasta dispune de 10 hectare, special amenajate speciilor de animale ce il populeaza. La intrarea in parcul zoologic vei regasi indicatoare menite ghidarii vizitatorilor. In cadrul gradinii sunt aproximativ 300 de animale din aproape 70 de specii, printre care si zebre, lei, camile si ratoni.

Taxa de intrare pentru adulti este de 10 lei, iar pentru copii, elevi si studenti intrarea este gratuita.

Programul de vizitare este de marti pana duminica de la 09:00 la 18:00, lunea fiind inchis.

Pentru cele mai bune optiuni de cazare, intra pe www.travelminit.ro!