Ce poti sa faci intr-o dupa-amiaza insorita in Bucuresti?

Andrii Lutsyk/Shutterstock.com

Capitala Romaniei este plina de locuri faine in care te poti relaxa intr-o dupa-amiaza insorita de vara. Fie ca esti in cautarea unui loc in mijlocul naturii, la plaja, deasupra orasului sau a unui loc cu muzica buna, in Bucuresti le vei gasi pe toate. Daca temperaturile ridicate din timpul sezonului cald te doboara si te fac sa iti doresti un loc linistit in care sa te relaxezi, iata care sunt sugestiile noastre:

  • Localuri interesante

Ce ne place cel mai mult in peisajul urban al Bucurestiului este ca au inceput sa apara din ce in ce mai multe localuri interesante, nisate, cu un concept unic. Daca esti prin oras si nu stii unde poti sa bei ceva fresh si sa te si relaxezi in acelasi timp, avem noi cateva recomandari:

Cazare gasesti pe Travelminit!

  1. VanFruct este un local aflat aproape de centrul orasului, mai exact pe strada Ion Campineanu. Desi dimensiunile localului sunt reduse, la VanFruct vei gasi o gama variata e fresh-uri si smoothie-uri, asa ca daca esti un iubitor de fructe si legume, aici e locul ideal pentru tine.
  2. Kuzina este raiul pentru iubitorii de mancare greceasca. Situata in inima Bucurestiului, pe strada Barbu Vacarescu, Kuzina aduce savoarea mancarurilor grecesti in Romania si te imbie cu preparate care mai de care mai delicioase.
  3. The Urbanist este perfect pentru a te relaxa intr-o dupa-amiaza insorita de vara. Localizat in centrul istoric al capitalei, The Urbanist incanta privirea prin designul minimalist si papilele gustative cu ajutorul celor mai fresh bauturi.
  4. Atelierul de tarte iti aduce o gama variata de tarte si alte deserturi care iti lasa gura apa. Atelierul de tarte este unul dintre locurile in care poti sa iti petreci pauza de pranz alaturi de colegi sau sa te relaxezi dupa o plimbare prin oras.
  5. DESCHIS Gastrobar, barul care facea furori vara trecuta, revine in acest an cu evenimente interesante la care poti lua parte. Daca ziua iti recomandam sa alegi DESCHIS Gastrobar pentru meniul variat si bauturile racoritoare, seara te poti relaxa alaturi de cei dragi la un film pe teresa din apropierea statiei de metrou Mihai Bravu.
  6. Pura Vida Sky Bar este un bar cu dimensiuni reduse deschis in centrul istoric al Bucurestiului. Datorita amplasarii excelente si privelistii pe care o poti admira in timp ce te relaxezi alaturi de o bautura rece, Pura Vida este locul ideal pentru o dupa-amiaza insorita.
  • Parcuri 

Cel mai bun mod de a petrece o dupa-amiaza insorita este cu siguranta in mijlocul naturii. Chiar daca Bucurestiul este plin de blocuri inalte si oriunde intorci capul vezi numai asfalt, exista unele locuri in care te poti bucura de iarba verde si mirosul incantator al naturii. Iata care sunt cele mai frumoase spatii verzi din capitala:

  1. Parcul Herastrau este cel mai mare si cel mai popular parc din Bucuresti. Acoperind o suprafata de aproape 190 de hectare, parcul este construit in jurul lacului omonim, pe malul caruia se gasesc numeroase restaurante, terase si baruri. Parcul Herastrau este alegerea potrivita atat pentru activitati sportive, cat si pentru relaxare.
  2. Parcul Tineretului este situat aproape de centrul orasului, la numai o statie de metrou distanta de Piata Unirii. Cunoscut pentru evenimentele pe care le gazduieste pe timpul verii, parcul Tineretului este ca un frate mai mic al parcului Herastrau. Aici vei gasi de asemenea un lac, spatii verzi cat cuprinzi cu ochii si terase excelente in care te poti relaxa.
  3. Parcul Alexandru Ioan Cuza se afla in zona Titan si a fost proaspat renovat in urma cu cativa ani. Terenurile de sport special amenajate, posibilitatile numeroase de petrecere a timpului liber si terasele insirate pe malul lacului au facut din acest parc atractia principala a zonei.
  4. Gradina Botanica nu este un parc in sine, ci mai degraba un loc linistit in care sa iti petreci dupa-amiezele in mijlocul naturii. Datorita faptului ca exista o taxa de intrare, gradina botanica nu este atat de populata precum celelalte spatii verzi mai sus mentionate si astfel de poti bucura de mai multa liniste in timpul sederii tale.
  • Piscine din zona Bucurestiului

Cand temperaturile depasesc limita de 30 de grade, majoritatea bucurestenilor se indreapta catre cea mai apropiata piscina pentru a se racori. Pe langa sesiunile de inot de care se pot bucura aici, locuitorii din zona se pot relaxa in voie, la soare, pe un sezlong. Printre cele mai cunoscute pisicine din capitala se numara:

  1. Therme este cel mai mare centru SPA din Europa de est si reprezinta atractia principala in timpul verii pentru bucuresteni, si nu numai. Cu cele trei zone de relaxare si noua plaja urbana lansata in luna iunie, Therme atrage zilnic sute de vizitatori.
  2. Piscina Floreasca este o oaza de liniste in mijlocul aglomeratiei din capitala. Alaturi de restaurantul situat pe marginea apei, piscina Floreasca a devenit unul dintre cele mai cautate locuri din Bucuresti in perioada verii.
  3. Daimon Club include pe langa sala de fitness, centrul wellness, salonul de infrumusetare si restraurantul aflat in incinta clubului, o piscina exterioara in care te poti relaxa in zilele insorite. Situata in zona Vacaresti, piscina de la Daimon Club este alegerea preferata a locuitorilor din sudul capitalei.

Te pregatesti de o escapada estivala, dar nu ti-ai gasit inca un loc de cazare? Cauta pe Travelminit!