Ce obiective poti vizita in Craiova?

Sursa foto: Iakov Filimonov/Shutterstock.com

Craiova este unul dintre cele mai importante orase din Romania, iar importanta s-a a fost “construita” in timp de o multime de personalitati, evenimente istorice si pozitia geografica. Fiind capitala Olteniei, este centrul cultural si financiar al intregii zone, ascunzand o multime de obiective turistice, dar si activitati interesante.

Lucruri care merita aflate despre Craiova:

1) Localitatea exista si este locuita inca din cele mai vechi timpuri. In anii 400-350 inainte de Hristos, aici se afla Pelindava, capitala unui trib dacic.

2) Numara peste 300.000 de locuitori, ceea ce il face al 6-lea oras din Romania din acest punct de vedere.

3) Numele orașului Craiova vine de la Craiul Iovan, un imparat bulgar refugiat la nord de Dunare.Sub aceasta denumire, Craiova isi face aparitia prin mai multe inscrisuri, inca din secolul XIV.

Care sunt principalele obiective ce pot fi vizitate in Craiova?

 Parcul Romanescu

 Este, fara doar si poate, cel mai frumos si mare parc din Craiova, fiind unul dintre cele mai frumoase din tara. Inaugurat in 1903, este întins pe o suprafata de 96 de hectare si este considerat a fi cel mai mare parc natural din estul Europei. Exista o multime de lucruri extrem de atractive la acest parc, cum ar fi faptul că este dotat cu o gradină zoologica, un hipodrom si chiar un amfiteatru pentru spectacole. Cei care il viziteaza pot descoperi și alte obiective interesante, precum Podul Suspendat sau Castelul Fermecat. Parcul Romanescu este obiectivul de neratat in Craiova, in care iti poti petrece o zi întreaga.

Muzeul de arta

 Una dintre cele mai renumite si importante institutii muzeale din tara, Muzeul de Arta din Craiova si-a deschis portile pentru pubclic in anul 1854, in incinta unui palat impresionant detinut de familia Jean Mihail. Cladirea este construita din materiale sofisticate, inclusiv din marmura de Carrara. Are o structura aurita, oglinzi venetiene si o multime de alte dotari de o mare valoare istorica. Cladirea functioneaza ca muzeu din anul 1954, iar exponatele sunt impresionante la randul lor. Printre cele 1200 de opere se remarca picturi realizate de artisti romani si straini, piese decorative, desene, schite si gravuri.

Gradina Botanica Alexandru Buia

O adevarata oaza de verdeata si culoare, Gradina Botanica a fost deschisa in anul 1952, Alexandru Buia este cel care a facut demersurile pentru amenajarea unui astfel de spatiu. Astazi, gradina impresioneaza cu cele peste 3000 de exeplare de foioase si prin cele peste 900 de specii exotice crescute in sere. Vedeta gradinii este Rosariul, o gradina imensa de trandafiri ce se intinde pe 200 de metri patrati. In gradina exista si un ierbar impresionant.

O vizita in Craiova nu se rezuma doar la aceste 3 obiective. Orasul are mult mai multe de oferit, putand fi amintite muzee precum cel al Olteniei, fantanile muzicale sau Palatul Administrativ din Craiova, o cladire impresionanta. De fapt, o plimbare prin centrul orasului poate dezvalui multe alte cladiri impresionante si poate oferi nenumarate oportunitati de relaxare sau distractie.


Daca te-am convins sa vizitezi acest frumos oras, iata cele mai bune optiuni de cazare: http://bit.ly/2MLBmR6