Ce festivaluri se organizeaza in Bucuresti toamna aceasta?

Festivaluri in Bucuresti - Festivalul de TeatruIn aceasta toamna Bucurestiul ne-a pregatit o multime de festivaluri si evenimente, unul mai atractiv decat celalalt. Zilele Bucurestiului este probabil unul dintre cele mai asteptate, dat fiind faptul ca anul acesta capitala Romaniei implineste 555 de ani de la prima mentiune a localitatii, prilej pentru care municipalitatea ne-a pregatit multe surprize.

 

Festivaluri in Bucuresti in aceasta toamna:

1. Zilele Bucurestiului: 19 – 21 septembrie

???????

De pe 19 si pana pe 21 septembrie sarbatorim Zilele Bucurestiului cu targuri, parada targovetilor, spectacole cu ansambluri folclorice, fanfare, animatori pe catalige si magicele statui vivante.

Intersectia strazilor Lipscani si Eugen Carada va deveni pentru 3 zile un ring de dans. Coregrafii pasionale de tango şi explozii de energie pe ritmuri latino vor face oraşul să danseze, facand Centrul Istoric sa vibreze sub pasii dansatorilor. Artistii invitati vor sustine show-uri incendiare, dar si cursuri pentru cei ce doresc sa invete tainele coregrafiei, care apoi pot exersa timp de o ora, alaturi de profesori.

Vineri, 19 septembrie, Piata Universitatii va fi luata cu asalt de cele mai cunoscute trupe romanesti ale momentului: The Speakers, The Amsterdams, Les Elephants Bizarres, Luna Amara, Omul cu Sobolani si Alternosfera. Concertul incepe la ora 20:00, iar accesul este gratuit.

Sambata, 20 septembrie, in Piata Constitutiei va fi organizat un concert de muzica usoara autohtona, pe scena urcand nume sonore ca Loredana, Delia, Corina Chiriac, Monica Anghel, Marcel Pavel, Gabriel Cotabita, Pepe, Stefan Banica Jr., Daniel Iordachioaie, Cristi Minculescu, Marius Moga, Smiley, Paula Seling, Marcel Pavel, Lora, Pepe, Jazzappella, Mirabela Dauer sau Luminiţa Anghel. Concertul incepe la ora 20:00.

In cadrul acestui festival va fi inaugurat si noul sediu al Centrului Cultural ARCUB.

2. Balkanik! Fest: 12 – 14 septembrie

Festivaluri in Bucuresti - Balkanik Fest

Cea de-a patra ediție Balkanik! Festival va avea loc între 12 și 14 septembrie, în Gradina Uranus din Bucuresti, unul dintre spatiile magice ale Bucurestiului, care se deschide anual publicului doar la festival.
Line up-ul include trupe ca Shantel & Bukovina Club Orkestar (Germania) headliner, Kiril Dzajkovsky feat. TK Wonder & Ghetto Priest (Macedonia, US, UK), Kottarashky & The Rain Dogs (Bulgaria), Django Lassi (Germania).

3. Bucharest Comedy Week: 22 – 28 septembrie

Festivaluri in Bucuresti - Bucharest Comedy Week

Rasul este cel mai sanatos si mai simplu remediu contra stresului, a oboselii sau a monotoniei. Radeti o saptamana intreaga la primul festival international de comedie organizat in capitala, intre 22 si 28 septembrie

Prima editie a festivalului promite un program diversificat de comedie contemporana, momente de stand-up comedy, reprezentatii stradale, filme, piese de teatru, activitati umoristice, improvizatii, glume si farse ce vor cuceri Capitala, oferindu-le bucurestenilor, fie ei locuitori sau vizitatori, o saptamana plina de umor in care zambetele si buna dispozitie vor depasi orice bariera lingvistica

Pe data de 27 septembrie Carlos Mencia va sustine un spectacol la Sala Palatului, biletele putand fi achizitionate la mai multe categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 75, 115, 145, 170 si 195 de lei.

4. Festivalul International de Teatru: 11 – 18 octombrie

Festivaluri in Bucuresti - Festivalul de Teatru

In cadrul acestui eveniment, in cele doua sali ale Teatrului Nottara – Horia Lovinescu si George Constantin – se vor juca o serie de spectacole ale unor trupe din tara si din strainatate, precum si patru premiere, marca Nottara, dintre care doua intra în competitie.

Festivalul propune doua sectiuni. Prima, cea competitiva, a fost denumita, emblematic pentru anul acesta, Mici crize…si electorale si va contine spectacole care au ca tema criza, un subiect de maxima actualitate; criza de orice tip: economica, sociala, politica, sexuala sau de identitate, precum si cea electorala, resimtita cu precadere in acest an. A doua sectiune, Bulevardul Comediei, prezinta spectacole de succes, comedii bulevardiere ale unor teatre invitate, precum si o premiera a teatrului gazda.

Si anul acesta Teatrul Nottara a produs un spectacol special pentru festival si anume Poker Face, dupa textul unui dramaturg ceh contemporan. Piesa aduce in prim plan un eveniment important din istoria recenta, Revoluția de catifea – moment care a provocat crize si a schimbat vieți.

Biletele pot fi achizitionate de la agentia din B-dul Magheru nr 20, zilnic intre orele 10:00 – 20:00. Mai multe detalii puteti afla la numarul de telefon 021 317 41 01.

5. Vintest 2014: 24 – 26 octombrie

Festivaluri in Bucuresti - Vintest

Vinul este o bautura nobila, cu sortimente diversificate ce trebuie atent studiate pentru a le pune in evidenta aroma si parfumul. La Bucuresti se desfasoara Vintest 2014, a 4-a editie a Salonului National de Vinuri al Romaniei, la Sala Palatului.