Cazare in Romania: unde ne cazam pe litoral?

Marea Neagra, foto Adina Munteanu

Adina Munteanu / Shutterstock.com

Caldura instalata in ultimele zile in Romania ne indeamna sa transformam weekend-urile in mini-vacante in care sa fugim pe litoral. Unde poate fi mai frumos in aceasta perioada decat pe malul marii, mangaiati de caldura soarelui si de briza marii? Iar statiunile de pe litoralul romanesc dispun de foarte multe oferte in privinta cazarii, in locatii amenajate cu facilitati si dotari pentru toate buzunarele. Daca nu ai idee unde poti sa te cazezi pe litoral, Travelminit vine cu o serie de sugestii pe care poti sa le iei in calcul la urmatoarea rezervare.

Hotel Grand*** din Eforie Nord

Amplasat langa Sanatoriul Grand din statiunea Eforie Nord si la 300m de plaja larga cu nisip si intrare lina in mare, Hotel Grand este nou-construit si ofera oaspetilor 50 de camere duble, triple, apartamente si duplexuri moderne, dotate cu facilitati de ultima ora. La restaurantul cu terasa din incinta complexului puteti servi preparate locale si internationale.

Hotel Grand dispune de o sala fitness (cu acces gratuit pentru oaspetii hotelului), salon de cosmetica, masaj (contra cost), piscina acoperita si jacuzzi. La sanatoriul de langa hotel pot fi tratate afectiuni ale aparatului respirator, locomotor, afectiuni dermatologice si ginecologice. Ca si proceduri puse la dispozitie, se pot face bai cu sare sau cu namol, bai de plante, aplicatii cu parafina, kinetoterapie, magnetoterapie si multe altele.

Camerele sunt dotate cu aer conditionat, baie cu dus si hidromasaj, uscator de par, TV LCD programe prin cablu, minibar, internet WiFi gratuit, zona de relaxare cu doua fotolii.
Tarif: 170 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Hotel Jakuzzi*** din Vama Veche

Hotelul Jakuzzi se afla in centrul statiunii Vama Veche, la numai 150m de plaja, intr-o oaza de liniste si relaxare. Arhitectura hotelului imbina intr-un mod armonios confortul unei locatii moderne cu exotismul specific local. Oaspetii au la dispozitie 23 de camere duble spatioase cu pat matrimonial sau twin, cu mobilier minimalist din lemn masiv rustic minimalist, pardoseala din gresie, TV programe prin cablu, minifrigider, aer conditionat, baie proprie cu cadita de dus, balcon mobilat cu vedere panoramica la mare si umbrela de soare. In incinta complexului exista o terasa deschisa unde se poate servi micul dejun in stil bufet, parcare proprie, loc de joaca pentru copii, zona de gratar, hamac, sezlonguri, facilitati pentru jocuri de societate, internet WiFi gratuit in lobby.
Tarif: 150 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Clubul de Vacanta Corabia Piratilor din Navodari

Este una dintre locatiile exclusiviste de pe litoralul romanesc, cu apartamente clasificate la 3 stele. Clubul de vacanta este situat in nordul statiunii Mamaia,  la numai 290m de plaja cu nisip fin si se intinde pe o suprafata de 20.000 metri patrati, cu deschidere la Lacul Mamaia. In apropiere se afla si plaja Corbu, una dintre cele mai salbatice plaje de pe litoralul romanesc.

Cele 26 de apartamente tip duplex (pe doua niveluri) si garsoniere pot caza maxim 120 de persoane; fiecare unitate de cazare are peste 90mp: living cu canapea extensibila, terasa, peluza, grill, 2 bai, 2 dormitoare cu balcon, bucatarie complet utilata cu plita de gatit, frigider si congelator, zona de servit masa, gratar individual, 2 locuri de parcare gratuit si acces la toate facilitatile clubului.
Tarif: 180 lei suita pentru 4 persoane cu bucatarie proprie/noapte (cu mic dejun)

Q Hotel*** din Neptun

In nordul statiunii Neptun, aproape de gara cu acelasi nume, este Q Hotel – o locatie de 3 stele perfecta pentru turistii care vor sa calatoreasca pe litoral cu trenul. Plaja cu nisip fin se afla la doar 300m distanta de hotel, iar in imediata apropiere sunt cateva obiective turistice care merita vizitate: Histria, Tomis, Callatis si monumentul de la Adamclisi – vestigii ale vechilor colonii grecesti fondate in secolele VII-VI inainte de Hristos.

Complexul pune la dispozitia turistilor 103 camere moderne cu aer conditionat, balcon, internet WiFi gratuit, baie proprie cu dus, frigider, TV LCD programe prin cablu.
Tarif: 140 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Hotel Richmond**** din Mamaia

Situat in centrul statiunii Mamaia, la numai 50m distanta de plaja statiunii, hotelul Richmond imbina luxul cu tehnologia moderna, oferindu-le oaspetilor o ambianta placuta, perfecta pentru o vacanta de neuitat sau pentru cei sositi in interes de afaceri. Complexul hotelier dispune de 47 spatii de cazare de mai multe tipuri (camere duble – twin si matrimoniale, camere VIP si apartamente) si facilitati pentru intalnirile de afaceri. De asemenea, in incinta unitatii exista un centru fitness, Spa&Wellness, restaurant si bar, servicii concierge si de secretariat.

Camerele au aer conditionat, balcon, baie proprie cu cada, uscator de par, halate de baie, minibar, TV LCD programe prin cablu, seif, serviciu zilnic de curatenie.
Tarif: 721 lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)