Cascada Urlatoarele – Locul din Romania unde poti sa mergi pe apa

Hurghea Constantin/Shutterstock.com

Hurghea Constantin/Shutterstock.com

In inima muntilor Ciucas, in localitatea Vama Buzaului, apele cascadei Urlatoarele completeaza perfect peisajul natural inedit al zonei. Aflata la numai 45 de kilometri de Brasov, cascada reprezinta una dintre comorile nedescoperite ale zonei de care turistii dau fie intamplator, fie la recomandarea localnicilor. Apa curata care cade cu viteza printre stanci impresioneaza orice privitor si il lasa fara cuvinte.

Locul unic in Romania

Spectacol al naturii, cascada reaminteste cu fiecare suvoi cum si-a capatat numele si de ce merita vizitata macar o data in viata. Curentul de apa care se scurge cu repeziciune printre pietre face ca apa cascadei sa prinda glas si sa scoata sunete asemanatoare unor urlete.

Desi nu este la fel de cunoscuta precum cascada Urlatoarea din muntii Bucegi, cascada de la Vama Buzaului este de o frumusete rara, iar modul in care suvoaiele iau cu asalt masivul face ca turistii sa asiste la un adevarat spectacol acvatic in fiecare secunda pe care o petrec admirand cascada. Izvoarele din munti au creat un loc inedit in care nu numai ca poti sa te bucuri de aer curat si cantec de pasarele, dar poti chiar sa pasesti pe apa. Da, la Vama Buzaului este posibil sa calci pe apa fara sa te temi ca te vei scufunda sau vei avea de suferit. Datorita reliefului din zona si modului in care apa se navaleste la vale, exista portiuni in care poti traversa izvoarele cu picioarele goale. In zona, autoritatile au amenajate zone speciale pentru picnic, astfel te poti bucura de frumusetea naturii in timpul mesei de pranz acompaniat de sunetul cascadei.

Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului

Daca nu te mai saturi de peisajul de basm si vrei sa petreci aici mai mult timp, este bine de stiut ca in Vama Buzaului se afla la marginea padurii o rezervatie de zimbri. Suprafata de 10 hectare care gazduieste aproximativ 30 de exemplare poate fi vizitata de care curiosi in schimbul taxei de intrare de 5 lei. Rezervatia este deschisa zilnic si astepta cu drag vizitatori.

Cum ajungi la cascada Urlatoarele?

Pentru a ajunge la cascada Urlatoarele, venind din Intorsura Buzaului catre Brasov pe DN 10, dupa 4 kilometri este necesar sa parasesti drumul national si sa continui drumul pe DN 103A inca 12 kilometri. Dupa ce traversezi podul peste raul Buzau, la prima intersectie de drumuri vei urma drumul forestier catre Chirusca pana la indicatorul care te informeaza ca mai ai de parcurs aproximatic 1500 de metri pana la cascada. Aici faci dreapta si dupa cativa metri esti in fata minunii naturii.