Care au fost cele mai aglomerate statiuni in vacanta de Craciun?

Marius_Burda / Shutterstock.com

Marius_Burda / Shutterstock.com

Ca in fiecare an, mii de romani au decis sa petreaca vacanta de Craciun departe de agitatia orasului. Fie ca au ales statiunile de pe Valea Prahovei, Maramuresul sau zonele din nordul Moldovei, toti turistii s-au declarat incantati de atmosfera creata si mancarurile traditionale.

Aglomeratie pe Valea Prahovei

A fost aglomeratie pe drumul spre Brasov, masinile stand la coada minute in sir, dar nimic nu putea sa mai opreasca romanii in drumul lor catre distractie. Sinaia, Predeal si Poiana Brasov au fost si anul acesta in topul preferintelor turistilor care si-au dorit sa petreaca Craciunul pe partie.

Sinaia este locul ideal pentru cei care doresc sa aiba parte de un sejur care sa includa distractie, peisaje de vis si miscare. Turistii care au ales Sinaia ca destinatie pentru Craciunul de anul acesta s-au putut bucura de partiile cu zapada artificiala ce ofera spatii intinse dedicate iubitorilor de schi, snowboarding sau sanius.

Statiunile Predeal si Poiana Brasov nu stau nici ele rau la capitolul distractie.  In Poiana Brasov, vineri, 23 decembrie, in zona Winderland de la baza partiei Bradul, s-a dat startul petrecerii de Craciun. In cadrul petrecerii au fost organizate concerte, concursuri si reprezentatii spectaculoase pe partie. In Predeal a fost organizata Parada lui Mos Craciun formata din care alegorice ce au strabatut orasul. De asemenea, in Predeal a inceput Perfect Winter Predeal 2016-2017  care va dura pana la inceputul lunii martie de anul viitor.

Craciun traditional in Maramures

Maramuresul a fost alegerea perfecta pentru turistii care au dorit sa petreaca sarbatorile de iarna intr-un cadru linistit, inconjurati de oameni dragi si voie buna. In Maramures, pregatirile pentru Craciun incep cu o luna inainte, atunci cand colindatorii fac primele repetitii pentru noaptea de Ajun. Gospodinele incep decorarea casei din timp, iar cu cateva zile inainte de marea sarbatoare, ele gatesc mancaruri traditionale pentru familie si oaspeti. Incepand din ziua de Craciun, copiii colinda fiecare gospodarie, mergand cu Steaua din casa in casa.

“Bucovina, plai cu flori, mandra esti in sarbatori”

Nici anul acesta Bucovina nu a fost uitata de catre iubitorii de traditii romanesti. Fiind o zona care se bucura permanent de turisti, Bucovina nu putea sa nu se afle in topul preferintelor pentru vacanta de Craciun. Turistii care au ales Bucovina au fost cuceriti de peisajele de basm, obiceiurile si traditiile din nordul Moldovei si, nu in ultimul rand, de bucatele delicioase aflate pe masa de Craciun. Stratul de zapada generos de pe partiile din Vatra Dornei si Gura Humorului a fost unul dintre motivele pentru care turistii au ales statiunile din nordul Romaniei.

Cauti cazare? Intra aici!