Atractii turistice mai putin cunoscute in Bucuresti

Sursa foto: Augustin Lazaroiu/Shutterstock.com

Bucurestiul este, cu certitudine, un oras ofertant din punct de vedere turistic, avand obiective turistice celebre la nivel international, precum Casa Poporului, dar si atractii mai putin renumite, unele dintre ele necunoscute chiar si de catre localnici.

Daca iti doresti o vizita interesanta si mai putin aglomerata in capitala tarii noastre, dincolo de blocurile cenusii care stirbesc oarecum din farmecul a ceea ce se numea candva “Micul Paris”, noi iti recomandam sa ajungi in urmatoarele locuri:

Cimitirul Bellu

Cu totii am auzit de acest cimitir in care se odihnesc multe dintre personalitatile Romaniei care au trecut in nefiinta, insa putini l-au vizitat. Situat in zona Berceni, la intersectia dintre Soseaua Giurgiului si Soseaua Oltenitei, cimitirul a fost construit in locul fostei gradini a baronului Barbu Bellu, in anul 1852. Trecut sub administratia primariei municipiului Bucuresti din 1860, cimitirul odihneste in pamantul sau sfant mai multi oameni de cultura din Romania, mai exact pe Aleea Artistilor. Printre aceste personalitati ii amintim pe Nichita Stanescu, George Bacovia, Marin Preda, I.L. Caragiale, Ion Barbu, Tudor Musatescu, Toma Caragiu, George Pruteanu si pe Florian Pittis.

Intre gardurile cimitirului vei gasi, de asemenea, mai multe monumente remarcabile, cum ar fi Katalina Boschott, o frumoasa statuie cu ochi de smarald creata de artistul Rafaelo Romanelli.

Casa Mita Biciclista

 Multora le-au trecut pe la urechi glumele despre Coana Mita Biciclista, insa putini stiu ca aceasta doamna a existat cu adevarat in jurul anilor 1900, cand a devenit celebra pentru curajul ei de a se plimba pe Calea Victoriei pedaland pe o bicicleta, imbracata in pantaloni, lucru extrem de neobisnuit si nepotrivit pentru o femeie din acea perioada. A fost o femeie atragatoare, cocheta, care conducea o masina coupe, lua masa numai la Athenee Palace si facea plaja in costume de baie sumare, starnind stupefiatie in randul celorlalte doamne mult mai acoperite. Se spune ca Maria Mihaescu (numele ei adevarat) era o femeie cuceritoare, furand inimile multor barbati celebri, inclusiv a lui Octavian Goga si a regelui Ferdinand. Casa in care Mita Biciclista ar fi locuit se gaseste pe strada Amzei, nr. 9 si are o arhitectura impresionanta, realizata de N. C. Mihaiescu.

Casa Melik, cea mai varstnica cladire din Bucuresti

Situata pe strada Spatarului, nr. 22, frumoasa Casa Melik, construita in 1750 de catre Hagi Kevork Nazaretoglu, gazduieste in prezent Muzeul Theodor Pallady, unde este expusa o colectie frumoasa de picturi si desene realizate de marele artist, mai mult de 800 dintre acestea fiind realizate la Paris, in perioada in care Pallady a fost ucenic. Alaturi de colectia semnata de Theodor Pallady, muzeul are expuse si lucrari ale mai multor artisti straini, cum ar fi Edmond Aman Jean, Camille Corot, Jan van de Capelle si Lubin Baujin, acestea apartinand familiei Serafina si Gheorghe Raut.

Bistroul de arte Acuarela

Situata pe strada Polona, numarul 40, in zona Pietei Romane, Galeria Imbold, care a fost deschisa in anul 2012, isi cucereste vizitatorii cu expozitiile ei de arta contemporana. Iar la mansarda, le ofera o surpriza cu totul si cu totul speciala: Acuarela, un bistro deosebit, unde se bea bere cu ghimbir, muzica este buna, iar oamenii sunt prietenosi. Cu un design impresionant si cu o atmosfera boema, bistroul Acuarela este numai bun de vizitat intr-o dupa-amiaza relaxanta.


Bucurestiul este plin de comori culturale si istorice. Trebuie doar sa le cauti. Pentru o cazare buna, intra pe acest link: http://bit.ly/2OrEq5j