Atractii si obiective turistice in orasul Bacau

Daca esti in cautarea unui nou oras pe care sa il vizitezi la pas si care sa te bucure prin obiective, peisaje si activitati, Bacaul poate sta mandru pe lista din care ai de ales. Acest oras moldovenesc are o istorie de peste 600 de ani, timp in care si-a construit o poveste foarte frumoasa. 

Sunt foarte multe de spus despre Bacau: are o denumire care vine de la cuvantul slav ” byk”, care inseamna taur, a fost cartierul central al armatei romane in primul Razboi Mondial si este un loc plin de viata si de locuri interesante pe care poti sa le faci.

Iata, asadar, ce poti face si ce poti vizita in Bacau intr-o zi, doua sau mai multe. Daca alegi sa stai mai multe zile, iti putem oferi si cateva recomandari foarte interesante de cazare. 

1. Parcul Mircea Canciov. Poti incepe ziua cu cateva momente de relaxare intr-un loc plin de verdeata. Este un parc frumos, in care te poti plimba pe role sau biciclete si te poti aventura in diverse activitati sportive.

2. Muzeul de stiinte ale Naturii Ion Borcea. Daca esti in parc, nu trebuie sa ratezi acest muzeu in care vei descoperi plante exotice, expozitii cu paduri din Romania si diverse alte plante interesante din intreaga lume sau un lac artificial cu broaste testoase.

3. Vivariul. Este unul dintre cele mai interesante muzee din Romania. Aici vei regasi o colectie impresionanta de animale vii, cum ar fi pasarile exotice, pestii sau porumbeii.

4. Observatorul Astronomic. Daca vrei sa descoperi spectacole interesante de planetariu si sa descoperi mai multe despre Universul in care ne traim viata, este o varianta excelenta in care iti poti petrece cateva ore. Este o destinatie atractiva, mai ales daca vizitezi Bacaul alaturi de copii.

5. Casa Memoriala George Bacovia. Indiferent ca esti sau nu pasionat de poezia bacoviana, George Bacovia a fost unul dintre cei mai importanti poeti romani si merita din plin sa fie cunoscut in detaliu. In casa sa memoriala ( in care a locuit 22 de ani) vei descoperi obiecte de uz personal, piese de mobilier si documente ce i-au apartinut.

Lista cu muzee si cu obiective culturale poate sa continue. Mai poti vizita Casa Memoriala Nicu Enea, Muzeul de Istorie Iulian Antonescu sa Biserica Precista, consturita de Fiul lui Stefan cel Mare. De asemenea, poti descoperi Catedrala Catolica a orasului, care este cea mai inalta constructe de cult din Moldova. 

Pentru a condimenta calatoria, te poti plimba prin centrul Bacaului, unde poti lua cel mai bine pulsul orasului si poti merge in Arena Mall, unde cateva ore iti pot oferi mancare gustoasa, cinema, bowling sau locuri de joaca pentru copii. 

Privit de departe, Bacaul pare un oras romanesc ca oricare altul. Daca il descoperi la pas insa, iti va ramane intiparit in minte si te va incanta prin istorie si prin faptul ca are capacitatea sa se metamorfozeze si sa fie un oras vibrant si modern.