Atmosfera targului de Craciun din Viena

Burben/Shutterstock.com

Viena este cunoscuta drept capitala elegantei, iar decoratiunile de Craciun nu fac decat sa intareasca acest renume al orasului austriac. In centrul orasului atarna ornamente uriase, asemanatoare cu o serie de candelabre ce faceau furori in secolele trecute in randul persoanelor din inalta societate a Vienei. In restul orasului decoratiunile sunt ceva mai discrete, insa acestea nu fac decat sa completeze tabloul idilic focusat pe zona din jurul Stephansplatz.

Revenind la povestea noastra, cea a targurilor de Craciun din Viena, recomandarea noastra este sa va grabiti, intrucat unele targuri deschide in oras se vor inchide in preajma marii sarbatori crestine.

Inaugurate cu cateva saptamani in urma, targurile de Craciun din Viena reprezinta cu siguranta atractia principala a orasului. Cele trei mari piete de Craciun – cea din fata primariei, cea organizata in fata palatului Schonbrunn si cea de la Belvedere – sunt in perioada de dinaintea Craciunului, cele mai aglomerate locuri din Viena.

Visul Vienez al Craciunului din Piata Primariei este, fara indoiala, cel mai faimos targ de Craciun din tara. Situat intr-o zona centrala, in fata unei cladiri extrem de frumoase, targul din Piata Primariei este primul loc in care trebuie sa te opresti atunci cand ajungi in Viena.

Poarta arcuita si luminata dupa lasarea serii anunta intrarea intr-un taram de poveste, un loc al delicateselor culinare si al celor mai frumoase cadouri. Cei peste 150 de comercianti isi asteapta vizitatorii cu fel de fel de surprize, pe care trebuie neaparat sa le descoperi. Pe langa standurile cu mancare, decoratiuni de Craciun si cadouri, in piata de Craciun din Rathausplatz se afla si un patinoar superb pe care te poti relaxa alaturi de cei dragi sau iti poti exersa abilitatile de patinator.

Targul este deschis in fiecare zi pana pe 30 decembrie 2017, insa in zilele de sarbatoare are program special.

Piata de Craciun din fata Palatului Schonbrunn aduna si mai multi vizitatori decat in general in jurul unuia dintre cele mai mari simboluri ale orasului. Palatul in sine debordeaza de o eleganta si frumusete naucitoare si reprezinta cel mai vizitat obiectiv turistic al Vienei. In fata sa, inca de la jumatatea lunii noiembrie, troneaza targul de Craciun cu mii de bunataturi de toate felurile. Intra in atmosfera de Craciun si bucura-te de magia acestei sarbatori intr-un cadru regal.

Targul este deschis in fiecare zi pana pe 26 decembrie 2017, insa in zilele de sarbatoare are program special.

Satul de Craciun de la Palatul Belvedere este amplasat in unicul parc al palatului. Aici, te poti delecta cu preparate delicioase, bauturi calde si aromate, si totodata poti achizitiona cateva cadouri traditionale.

Targul este deschis in fiecare zi pana pe 26 decembrie 2017, insa in zilele de sarbatoare are program special.

Locuri de cazare in Viena gasesti pe www.travelminit.ro. Grabeste-te sa prinzi ultimele unitati de cazare disponile!