Alba Iulia City Race – un eveniment pentru cei care iubesc miscarea

Alba Iulia City RaceIn ultima vreme, tot mai multi romani au inceput sa simta placerea miscarii in aer liber, a alergarii. Nimeni nu mai tresare si nu se mai uita ciudat la cei care prefera sa sara din pat la primele ore ale diminetii – indiferent de anotimp – si sa alerge cativa kilometri. In jurul blocului, in cartier sau prin parc, alergatorii isi vad linistiti de drumul lor, in incercarea de a-si depasi performantele. Nimic nu-i satisface mai mult decat cucerirea unui traseu mai lung si mai anevoios decat cel anterior.

Organizatorii de intreceri sportive au sesizat aceasta crestere a apetitului pentru miscare si au venit cu oferte – asa cum era de asteptat. In fond, miscarea este foarte sanatoasa. Cea mai recenta competitie de acest gen este Alba Iulia City Race, un concurs de alergare organizat pentru prima data in 2014 de catre Consiliul Judetean Alba, Primaria Alba Iulia si Asociatia nonprofit Sport La Orice Varsta. Concursul combina alergarea pe sosea cu alergarea pe teren variat pe raza municipiului Alba Iulia.

Propunerea a venit din partea lui Marius Anghel, fost director al Clubului Unirea Alba Iulia. Finalizarea lucrarilor de restaurare a Cetatii Alba Carolina, simbolul orasului, trebuia sarbatorita, iar o competitie ca Alba Iulia City Race era cum nu se poate mai buna; Alba Iulia putea sa devina capitala atletismului romanesc pentru o zi. Ideea s-a dovedit a fi ingenioasa, iar competitia si-a atins scopul: numarul participantilor la prima editie a fost peste asteptari.

Probele competitiei

Anul acesta, Alba Iulia City Race va avea loc pe 14 martie, si va cuprinde aceleasi probe ca in editia precedenta:
Semimaraton. Startul va fi dat in Piata Cetatii (tot acolo va fi si finish-ul), din incinta frumoasei Cetati Alba Carolina, traseul continuand apoi prin Parcul Unirii, bulevardul 1 Decembrie 1918, bulevardul Revolutiei 1989 si Catedrala Unitatii Nationale. Parasiti apoi asfaltul si intrati pe un drum forestier, apoi pe asa-numitul traseu Transalpina de Mamut. De la kilometrul 8 urmeaza o poteca destul de abrupta, care se continua cu varful Mamut, un traseu prin padure si o pista de biciclete si revine pe traseul initial din jurul cetatii.
– Distanta: 21 km
– Start: Piata Cetatii Alba Carolina (ora 10:00)
– Timp limita: 4 ore
– Traseu: 50% asfalt, 50% drumuri forestiere si poteci
– Sustinere: 4 puncte de sustinere (hidratare si alimentare)

• Cros. Startul va fi dat in acelasi punct (Piata Cetatii Alba Carolina), iar traseul va fi identic cu cel de la semimaraton pana la kilometrul 5. De acolo, traseul pentru Cros face la stanga, pe o poteca ce leaga pista de biciclete de o zona a traseului. Din acel punct, traseul urmat este in sens opus primilor kilometri ai cursei si se intoarce in cetate, pe traseul santurilor cetatii, punctul final fiind la Poarta a III-a a Cetatii Alba Carolina.
– Distanta: 10 km
– Start: Piata Cetatii Alba Carolina (ora 10:00)
– Timp limita: 2 ore
– Traseu: 75% asfalt, 25% drumuri forestiere si poteci
– Sustinere: un punct de sustinere (hidratare si alimentare)

• Kids Race. Competitia nu se adreseaza doar adultilor, ci si copiilor cu varste de pana la 14 ani. Organizatorii au creat pentru ei un traseu de 2,7 kilometri, mare parte din el pe laturile sudica si vestica ale santurilor Cetatii Alba Carolina. Este un traseu spectaculos, care le va placea cu siguranta celor mici.
– Distanta: 2,7 km
– Start: Piata Cetatii Alba Carolina (ora 10:00)
– Timp limita: o ora
– Traseu: 100% piatra cubica
– Sustinere: un punct de sustinere la finish (hidratare si alimentare)

Inscriere

Daca doresti sa participi la Alba Iulia City Race, inca mai ai timp sa te inscrii. O poti face in doar trei pasi: citeste AICI regulamentul competitiei, completeaza cu atentie formularul si, dupa ce achiti taxa de participare, poti sa te consideri inscris in concurs. Succes!

Taxa de participare

Trebuie sa stii insa ca participarea la competitie presupune si plata unei taxe, a carei valoare creste pe masura ce se apropie data concursului. Pana pe 6 martie 2015 (inclusiv), taxa de participare este de 80 de lei, iar daca nu reusesti sa achiti pana atunci, poti sa o faci chiar in ziua competitiei, dar tariful creste pana la 100 de lei.
Poti sa platesti online, cu cardul bancar, direct la ghiseul bancii sau prin ordin de plata, in contul mentionat pe site-ul oficial.

Iar daca nu esti din zona Alba Iulia, nu-i bai. AICI gasesti nenumarate oferte de cazare in oras, daca nu vrei sa dormi peste noapte chiar in incinta cetatii.

Iti place sa alergi si sa participi la competitii? Vino la Alba Iulia City Race!