Activitati interesante care te ajuta sa arzi calorii langa Bucuresti

Sursa foto: giorgiomtb/Shutterstock.com

Vara este sezonul in care nu avem voie sa stam in casa, ci trebuie sa ne bucuram de vremea placuta de afara, implicandu-ne in cat mai multe activitati in natura. 

Daca stai in Bucuresti si preferi totusi sa te feresti de caldura accentuata de betoanele orasului, nu trebuie sa te inchizi in casa asteptand primele zile de toamna. Din fericire, in apropiere de capitala tarii noastre se gasesc o sumedenie de locuri interesante, cu piscine, parcuri de aventura si cu trasee prin natura, care nu numai ca iti pot face zilele de vara mai frumoase, dar pot ajuta, de asemenea, sa arzi si cateva calorii. 

Iata cateva dintre aceste locuri minunate care se gasesc in preajma Bucurestiului si ce activitati interesante poti face la fiecare dintre ele:

Edenland. Situat in comuna Balotesti, la circa 20 de kilometri de Bucuresti, parcul de aventura Edenland reprezinta visul fiecarui copil, avand o multime de case in copaci si de trasee la inaltime pe care le poti parcurge in functie de dificultate. Pentru a parcurge cu brio traseele, trebuie insa sa ai si cateva calitati sportive, cum ar fi echilibru, mobilitate, elasticitate, forta in brate si in picioare si, nu in ultimul rand, ambitie. Trecand prin traseele din copaci vei avea, de asemenea, ocazia de a te da cu tiroliana pe distante mai mici sau mai mari! Iar asta nu e tot! La Edenland exista posibilitatea de a practica tir cu arcul sau cu pusca, de a calari un cal si chiar de a te caza la una dintre cele 11 casute din copaci. 

Parcul de aventura Comana. Oarecum similar cu cel de la Balotesti, parcul de aventura de la Comana are cateva trasee in copaci, insa acestea sunt destinate mai mult copiilor. Activitatea principala care ii atrage pe vizitatori aici este plimbarea cu bicicleta in padurea din apropiere. Timp de 2-3 ore, ai ocazia de a te bucura de linistea padurii parcurgand un traseu bine delimitat. Daca vrei si mai multa aventura, la Comana poti sa te plimbi cu barca in fascinanta Delta a Neajlovului (a doua cea mai mare delta din tara), sa te dai cu tiroliana sau sa practici tir cu arcul. Iar inainte de plecare, te poti ospata la unul dintre restaurantele amenajate pe malurile pitoresti ale deltei.

Therme. Daca inca nu ai fost la Therme, cel mai mare si spectaculos centru de wellness, relaxare si distractie din Europa, acum este timpul sa o faci! Deschis pe toata perioada anului, Therme isi asteapta vizitatorii cu o temperatura a aerului de 29-30 de grade Celsius si cu o temperatura a apei de 33 de grade Celsius.

Aici vei gasi nenumarate metode de a arde caloriile de care corpul tau vrea sa se elibereze. Inotand intr-una dintre piscine, dandu-te pe tobogane sau in saunele cu diferite tematici, cu siguranta, nu te vei plictisi in acest centru spa ce impresioneaza de fiecare data. 

Centrul Therme se gaseste in localitatea Balotesti si are program in fiecare zi, de dimineata pana seara tarziu.

Artha Park. Un alt parc destinat relaxarii si distractiei, de data aceasta in localitatea Snagov, Artha Park se gaseste intr-un decor verde, de poveste, cu multi copaci, foisoare si cu zone de lounge, unde te poti intinde la soare, la un picnic, alaturi de familie sau prieteni. Daca ai chef de putina miscare, in acest parc interesant poti inchiria biciclete pentru o plimbare in natura, te poti da cu caiacul pe lac sau poti chiar sa calaresti. Este un loc grozav atat pentru cei mari, cat si pentru copii, numai bun pentru o zi de relaxare in afara epuizantei si zgomotoasei capitale.
Dupa cum vezi, ai cum sa iti petreci timpul intr-un mod interesant si benefic pentru corpul tau in apropiere de Bucuresti. Daca nu stai in capitala, dar iti doresti sa vizitezi locurile despre care am vorbit in randurile de mai sus, probabil ca 2 sau 3 zile ti-ar fi suficiente pentru un sejur reusit. In ceea ce priveste locurile de cazare, ti le recomandam pe cele din Bucuresti. Click aici pentru mai multe informatii in acest sens!