A fost inaugurat primul patinoar olimpic din apropierea Bucurestiului

Pavel Ilyukhin / Shutterstock.com

Pavel Ilyukhin / Shutterstock.com

Patinoarul Telekom Arena se deschide oficial pe data de 23 decembrie pentru publicul larg. Complexul in valoare de 3.6 milioane de euro a fost construit din fondurile proprii ale fostului jucator de tenis Ion Tiriac.

Pe data de 7 decembrie a fost inaugurat singurul patinoar olimpic din zona Bucuresti-Ilfov, construit la initiativa omului de afaceri Ion Tiriac. Evenimentul a avut oaspeti din domeniul sportiv precum Horia Tecau, Simona Halep, Ilie Nastase, Mihai Leu, Mihai Covaliu, Octavian Belu, Mariana Bitang, Sandra Izbasa, dar si Ambasadorul Canadei in Romania – Kevin Hamilton si primarul orasului Otopeni – Silviu Constantin Gheorghe. In cadrul evenimentului de inaugurare au fost organizate doua meciuri demonstrative de hochei si momente de patinaj artistic.

Despre noul patinoar olimpic

Situat vis-à-vis de Aeroportul National Henri Coanda, in apropierea complexului wellness Therme Bucuresti, patinoarul privat este singurul care functioneaza la ora actuala, dupa ce “Mihai Flamaropol” a fost demolat. Cu o suprafata de aproape 5000 mp si o capacitate de aproximativ 500 de locuri, patinoarul va putea gazdui in curand meciuri oficiale. Telekom Arena este un proiect unic, dezvoltat in conformitate cu normele olimpice internationale si are ca scop incurajarea practicarii sportului in randul copiilor si sprijinirea echipelor sportive.

Tarife

Pe patinoar, echipele de la cluburile de hochei si patinaj artistic din Bucuresti se pot antrena gratuit, acestia avand asigurat si transportul. Pentru publicul larg, tariful pentru o sesiune care dureaza 1 ora si 40 de minute este cuprins intre 13 si 23 de lei. Pretul unui bilet de acces variaza in functie de ziua aleasa si varsta vizitatorului. Patinoarul dispune si de un sistem de inchiriere a patinelor, iar pretul unei perechi este de 10 lei/sesiune.

Proiecte de viitor

Complexul sportiv se va extinde in viitorul apropiat cu 25 de terenuri de tenis si o posibila arena care ar putea sa gazduiasca turneul BRD Nastase Tiriac Trophy, mutat temporar la Budapesta din cauza inchiderii Arenelor BNR. Omul de afaceri Ion Tiriac a mai anuntat constructia unui stadion cu pista de atletism si o gradinita sportiva.

Cauti cazare? Intra aici!