7 Locuri cool de vizitat in Bucuresti

Sursa foto: Creative Lab/Shutterstock.com

Capitala tarii noastre ascunde o sumedenie de locuri interesante, unele pline de istorie, altele pline de culoare, dar toate cu povesti captivante in spate. 

Daca esti vizitator in Bucuresti sau daca esti locuitor al acestui oras, dar nu cunosti prea multe locuri care ti se par interesante, in randurile de mai jos vei gasi un mic ghid al Bucurestiului care contine cele mai cool locuri de vazut. 

1. Carturesti-Carusel. Este, cu siguranta, unul dintre cele mai cool locuri pe care le poti vizita in Centrul Istoric al capitalei. Situat pe strada Lipscani, la cladirea cu numarul 55, faimoasa librarie se intinde pe 6 niveluri si ocupa o suprafata totala de 1000 de metri patrati. Cu o arhitectura foarte eleganta, cladirea dateaza din secolul al XIX-lea si fost, de-a lungul istoriei sale, locuita de celebra familie de bancheri Chrissovelni, apoi a gazduit magazinul Familia, iar din 1990 este in posesia domnului Jean Chrissoveloni.

2. Cea mai mare pictura murala din Bucuresti. Se gaseste pe o cladire din Regie si a fost realizata de catre artistii de la Sweet Damage Crew. Abstracta pictura reprezinta profilul unui barbat, cu un peisaj urban pe fundal si masoara 18 metri in inaltime si o suprafata de circa 360 de metri patrati. Echipa de grafferi Sweet Damage Crew are mai bine de 15 ani de experienta in domeniu si si-a facut cunoscuta activitatea prin mai multe picturi murale atractive, cum ar fi cea din strada General Eremia Grigorescu, pictura pe care o putem observa pe unul dintre peretii cladirii hub-ului artistic Point, sau cea de la Gradina cu Filme.

3. Pasajul Macca-Villacrosse. Face conexiunea intre strada Lipscani si Calea Victoriei. Cu un acoperis din sticla galbena ce creeaza o atmosfera de intimitate si bogat decorat cu fel si fel de stucaturi, (ornamente in relief), pasajul iese in evidenta cu monumentalul portal situat la intrarea dinspre strada Eugen Carada. Acesta a fost realizat in anul 1843 de catre romanul de origine catalana Xavier Villacrosse, care la acea vreme ocupa functia de arhitect-sef al capitalei.

4. Strada cu umbrele colorate. In gangul de la Universitate, la doar cativa pasi de Calea Victoriei, vei gasi unul dintre cele mai colorate si instagramabile locuri din Bucuresti, un pasaj plin de umbrele in toate culorile curcubeului. In interior si in jurul pasajului se gasesc, de asemenea, diverse localuri si terase numai bune pentru o pauza de relaxare.

5. Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”. Doresti sa inveti mai multe despre constelatiile universului, sa observi mai mult din spectacolul boltii ceresti? In Bucuresti, la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, ai aceasta oportunitate. Acesta este singurul observator public din capitala si dateaza din 1910, cand a fost construit pentru a servi ca Observator Astronomic al Societatii Astronomice Romane “Camille Flammarion”, societate deschisa de Victor Anestin, un mare ziarist roman, scriitor de literatura stiintifico-fantastica si astronom amator.

6. Muzeul National de Arta Contemporana. Gazduit de Palatul Parlamentului, acesta este unul dintre cele mai interesante si cool muzee din Bucuresti, avand o colectie impresionanta de opere de arta contemporana realizate de artisti romani si din afara granitelor tarii. Inainte de terminarea vizitei, fa-ti putin timp pentru a urca pe terasa de pe acoperis. De acolo vei avea parte de una dintre cele mai frumoase privelisti ale Bucurestiului.

7. Caru’ cu Bere. Intorcandu-ne in Centrul Istoric al capitalei, trebuie sa mentionam unul dintre cele mai cool localuri din zona, Caru’ cu Bere. Un loc numai bun pentru o masa romaneasca dupa o zi intreaga de explorat Bucurestiul, Caru’ cu Bere se gaseste intr-o cladire superba realizata in stilul arhitectural neogotic. Atentie, insa! Pentru a fi sigur ca vei gasi o masa libera, iti recomandam sa faci o rezervare inainte, deoarece localul este mai mereu plin de clienti, in special in zilele de weekend.
Locuri de cazare in Bucuresti gasesti aici!