7 locuri “ascunse” pe care sa le vezi in Croatia

paul prescott/Shutterstock.com

Iubesti Croatia, dar ti-ar placea sa nu te confrunti prea mult cu aglomeratia? Vrei sa descoperi locurile care nu sunt atat de cautate in randul turistilor, insa nu stii daca merita osteneala sa faci drumul pana la ele? La toate astea ne-am gandit si noi atunci cand am intocmit aceasta lista; am vrut sa iti oferim alternative linistite la care sa poti sa apelezi in cazul in care nu vrei sa ai prea multi oameni in jur in vacanta ta. Echipa HotelGuru.ro iti prezinta 7 locuri superbe si pe deasupra, nu foarte populare, pe care sa le vizitezi in Croatia.

  1. Pomena

OPIS Zagreb/Shutterstock.com

Pomena este un mic sat situate in vestul insulei Mljet, ce are numai 50 de rezidenti. Viata in Pomena este sustinuta de activitati simple precum cresterea animalelor, perscuit si comert. Desi acum cativa ani locul parea rupt in totalitate de lume, datorita atentiei primite din partea unor grupuri de turisti, zona a inceput sa se dezvolte. Totusi, nu este suficient de populara incat sa dai peste prea multi oameni cand ajungi acolo. Daca e ceva ce nu trebuie sa ratezi in Pomena, pe langa peisajele natural superbe, acel ceva il reprezinta plaja din Pomena. O plaja intinsa, extraordinara, ideala pentru a admira apusul.

  1. Plaja Pupnatska

FMB/Shutterstock.com

Motivul principal pentru care turistii aleg sa viziteze Croatia il reprezinta, evident, plajele. Aici vei gasi atatea plaje spectaculoase, rupte parca din alta lume, care te vor binedispune instant si te vor face sa uiti de toate grijile. Una dintre plajele pe are nu trebuie sa le ratezi este plaja Pupnatska. Situata intr-un mic golf si inconjurata de vegetatie luxurianta, plaja Pupnatska se imbina perfect cu apa cristalina si da nastere unui loc idilic.

  1. Satul Gdinj

Offcaania/Shutterstock.com

Insula Hvar este un magnet pentru turisti, iar orasul este ca un furnicar in timpul zilei, insa nu toate locurile din Hvar sunt atat de aglomerate. Gdinj, de pilda, este un satuc linistit in care te poti relaxa intr-o zi de vara.

  1. Insula Galesnjak

paul prescott/Shutterstock.com

Cauti un loc romantic in care sa petreci o dupa-amiaza insorita? Insula Galesnjak este cea mai mare insula in forma de inima. A devenit cunoscuta prin anul 2009 in urma unor campanii de promovare in mediul online si de atunci este loc de pelerinaj pentru indragostitii care ajung in Croatia. Totusi, numarul lor nu se compara cu cel al vizitatorilor din Dubrovnik, de exemplu, asa ca nu trebuie sa iti faci prea mult griji din pricina aglomeratiei.

  1. Plaja Sakarun

paul prescott/Shutterstock.com

Apa din preajma plajei Sakarun este una dintre cele mai clare si cristaline din toata zona europeana. Descoperita recent de catre turisti, plaja Sakarun este ideala pentru familiile cu copii deoarece acestia pot inota in voie si se pot distra pe cinste facand castele de nisip. Totusi, popularitatea de care se bucura in ultimii doi-trei ani poate face din acest loc linisit un nou punct de atractie turistica tinand cont de peisajele superbe si conditiile de vis pe care le gasesti pe plaja.

  1. Localitatea Komiza

xbrchx/Shutterstock.com

Komiza se afla pe insula Vis, situata in vestul insulei Hvar. Casa unui numar insemnat de monumente culturale, manastiri si fortarete, Komiza este cunoscuta mai ales pentru productia de vin din zona. Komiza este un loc splendid in care  te poti bucura in liniste de un pahar de vin in timp ce admiri vasele ce vin si pleaca din port.

  1. Manastirea Badija

xbrchx/Shutterstock.com

Complexul religios Badija isi are casa pe insula cu acelasi nume si este format din mai multe parti incluzand biserica Crkva Gospe od Milosti, un schit vechi de 7 secole, o capela dedicata Sfintei Cruci si manastirea in sine.