5 unitati de cazare in apropiere de Ranca

Cazare la RancaStatiunea Ranca, aflata la aproape 1650m altitudine, se bucura de un interes crescut al turistilor aflati in cautarea unor peisaje montane de vis mai putin aglomerate.

Amenajata inca din 1930 pe versantul sudic al Masivului Parang, Ranca isi intampina oaspetii cu sase partii de ski – fiind preferata de multe ori aglomeratiei de pe Valea Prahovei -, trasee de drumetie practicabile atat vara, cat si iarna, lacuri glaciare (Mija,Lacul Verde sau Rosiile), lacuri de acumulare din complexul Lotru (Lacul Vidra fiind unua din atractiile deosebite ale zonei) piscuri de o frumusete rara (Mandra, Varful Papusa, Mohorul) cu paduri de brazi si mesteceni si minunata sosea Transalpina.

Era de la sine inteles ca intr-un asemenea decor si cu o asemenea oferta de bogatie naturala, locuitorii din Ranca nu puteau ramane mai prejos. Astazi exista o multime de oferte de cazare pentru amatorii de ski sau drumetii montane.
Travelminit iti va aminti de 5 unitati de cazare din apropierea statiunii Ranca, frumoase si primitoare.

1. Cabana Transalpina, Ranca

Situata pe pantele de sud ale varfului Papusa (2136m), Cabana Transalpina se afla la 20km de localitatea Novaci si la 25km de Obarsia Lotrului; mai exact, veti gasi cabana langa noua partie de ski dotata cu telescaun Ranca1. Cu o asa pozitionare, cabana ofera vederi panoramice superbe asupra intregii zone. De pe terasa camerei puteti admira intreaga statiune Ranca, Muntii Capatanii, Muntii Parang si Muntii Retezat.

Cabana dispune de o capacitate de cazare de 8 camere duble si triple, pentru maxim 18 persoane. Toate unitatile de cazare sunt dotate cu pat matrimonial sau paturi twin, TV Led Full HD in fiecare camera, baie proprie si balcon. De asemenea, oaspetii au acces la bucataria complet utilata, sala de mese, living dotat cu TV LCD si sistem audio, internet gratuit, terasa de 120mp, gratar exterior si parcare.
Tarif*: 110 lei/noapte/camera tripla, fara mic dejun

2. Pensiunea Bujor de Munte 3*, Petrosani

Tot la poalele muntilor Parang, insa la 20 de kilometri distanta de Ranca, in locatitatea Petrosani, exista aceasta frumoasa pensiune undeputeti petrece momente de neuitat. Pensiunea Bujor de Munte ofera conditii de cazare de 3* in 17 camere duble si 2 apartamente. Pensiunea dispune de restaurant, bar, un mini-Spa si o sala de conferinte.
Tarif*: 140 lei/noapte/camera dubla, fara mic dejun

3. Pensiunea Conacul Bunicilor 4*, Cernadia

Ei, unde-i mai bine si mai bine sa petreci cateva zile de vacanta decat intr-un loc in care sa te simti ca in casa bunicilor? Pensiunea Conacul Bunicilor din localitatea Cernadia (aflata la 12km distanta de statiunea Ranca) va ofera conditiile despre care va vorbeam: camere spatioase si curate amenajate pe amplasamentul unui conac oltenesc si mancare “ca la bunica” – si nu oricum, pe saturate! Totul este amenajat intr-o oaza de liniste si relaxare, dar si de distractie, pentru ca proprietarii pensiunii au amenajat in curtea casei un mini-parc de aventura, cu tiroliene, casuta si trasee in copaci. Pensiunea este destinata in primul rand turismului de grup sau profesional si ofera sejururi de tip pensiune completa, demipensiune sau numai cazare (pentru un weekend sau mai multe zile) pe tot parcursul anului.
Tarif*: 120 lei/noapte/camera dubla, fara mic dejun

4. Pensiunea Castania, Polovragi

Pensiunea Castania din localitatea Polovragi – situata la o distanta de 13km de Ranca – va sta la dispozitie cu 11 camere confortabile si placute, cu mobilier modern. La Castania veti fi bineveti atat dumneavoastra, cat si animalul de companie, pentru care nu trebuie sa platiti nicio taxa suplimentara. In plus, pensiunea dispune de un restaurant, unde puteti servi unui pranz consistent sau o cina romantica, teren de joaca pentru copii si conexiune la internet prin reteaua wireless, pusa la dispozitia turistilor gratuit. Camerele si apartamentele (formate din living si dormitor) au bai proprii cu cabina de dus, TV cu programe prin cablu si balcoane ce ofera vederi superbe la Cheile Oltetului si muntii din imprejurimi.
Tarif*: 120 lei/noapte/camera dubla, fara mic dejun

5. Cabana “La Cristian”, Horezu

Amplasata intr-o zona linistita din Horezu, la o altitudine de 1600 de metri si la 20km de statiunea Ranca, “La Cristian” este o cabana frumoasa inconjurata de munti. Manastirea Bistrita este la 12km de locatie, iar Pestera Muierii – la 30km. Cabana din Horezu ofera acces gratuit la Wi-Fi si terasa in aer liber, loc de joaca pentru copii, biliard, tenis de masa si facilitati pentru gratar. Camerele au podea din lemn masiv, TV cu ecran plat si canale prin satelit, baie privata cu dus si articole de toaleta gratuite. De asemenea, oaspetii au acces la bucataria complet utilata, cu zona de luat masa, si parcare gratuita.
Tarif*: 100 lei/noapte/camera dubla, fara mic dejun

Nota*: tarifele sunt valabile pentru weekendul 6 – 7 februarie 2016