5 sugestii de pensiuni pentru un weekend relaxant la munte

Ukko / Shutterstock.com

Ukko / Shutterstock.com

Multi sunt de parere ca vacantele de vara sunt minunate, asteptate cu nerabdare, cum vreti sa spuneti, insa numai odihnitoare nu sunt. Daca alegi sa mergi pe litoralul romanesc, iti doresti sa petreci si sa te distrezi de dimineata pana seara; daca alegi o destinatie mai indepartata, iti doresti sa te plimbi si sa vizitezi in cele cateva zile de vacanta tot ce se poate vizita. Sa nu ratezi nimic. Asa se face ca, de cele mai multe ori, ajungi sa te intorci din vacanta mai obosit decat ai plecat si sa-ti doresti sa fugi din nou pentru cateva zile – de data asta, la munte, intr-un weekend relaxant.
Ca sa-ti fie alegerea mai usoara, iti oferim 5 sugestii de pensiuni in diferite statiuni montane.

Cabana Stana de Vale*** din Sovata

Ce iti poti dori mai mult decat sa te cazezi intr-o cabana pitoreasca situata la aproape 1km distanta de Lacul Ursu din Sovata? Vei fi departe de aglomeratia orasului, vecin cu padurea si paraul Sebes pe care poti sa-l admiri de la balcon, inconjurat de verdeata si te vei bucura de o panorama deosebita asupra lacului. Daca vrei un weekend relaxant la munte, aceasta locatie este perfecta!
Restaurantul cabanei, cu terasa, ofera specialitati traditionale preparate cu ingrediente bio, cumparate de la producatorii locali. Cele 11 camere ale locatiei au balcon sau terasa, baie proprie cu dus si uscator de par, TV cu programe prin cablu, internet WiFi gratuit. Poti sa vizitezi statiunea balneoclimaterica si Salina Praid, una dintre cele mai mari mine de sare din Europa.
Tarif: 140 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Cabana Garbova din Predeal

La Garbova vei fi chiar in mijlocul naturii, la o altitudine de 1350m! Situata intr-un cadru natural deosebit, in mijlocul padurii dar si la distanta foarte mica (numai 20 de minute de Statia de teleferic Clabucet Plecare din Predeal), Cabana Garbova nu mai este demult o simpla cabana de vanatoare sau popas pentru excursionistii nepretentiosi din Predeal; acum este un minunat loc de relaxare si agrement din Predeal, cu 16 camere, restaurant, sala de conferinte si multe optiuni pentru petrecerea timpului liber.
Camerele sunt dotate cu balcon sau terasa, frigider, TV cu programe prin cablu, baie proprie cu dus, internet WiFi gratuit.
Tarif: 110 lei camera twin/noapte (cu mic dejun)

Pensiunea Craiul*** din Vidra

Travelminit te invita de aceasta data sa-ti petreci un weekend relaxant in Muntii Apuseni la pensiunea Craiul din Vidra, un sat pitoresc aflat intre Pestera Scarisoara, Dealul cu Melci, Ghetarul Vartop si lacul Mihoesti. Poti cutreiera dealurile si muntii care iti ofera niste peisaje deosebite, buna pentru drumetii fiind si rezervatia complexa cu izbucniri, pesteri si avene Cheile Vaii Morilor, a carei intrare este la aproape 5 km distanta de pensiune. Poti sa vizitezi Cascada Pisoaia, Casa memoriala si muzeul Avram Iancu, Biserica de lemn din 1712 Sfintii Trei Ierarhi, Biserica din piatra de rau Sfintii Arhangheli si Expozitia etnografica Vidra.
Dupa plimbare te poti odihni intr-una dintre cele 8 spatii de cazare dotate cu balcon, baie cu dus si uscator de par, TV cu programe prin cablu si internet WiFi gratuit. Pensiunea dispune de un restaurant si un club cu masa de tenis, darts si alte jocuri.
Tarif: 90 de lei camera twin/noapte (cu mic dejun)

Vila Adela de la Lacu Rosu

Vila este amplasata la poalele muntelui Hasmas, intr-o liniste absoluta, intrerupta doar de ciripitul pasarilor si de plesniturile lemnului incins la gratar. Cele 6 camere ale locatiei reprezinta locul de odihna ideal pentru un weekend relaxant la munte: toate au baie proprie, TV LCD cu programe prin cablu si internet WiFi gratuit. Pentru gatit, ai la dispozitie o bucatarie rustica, complet utilata si mobilata, precum si un gratar langa foisorul din curte. Copiii isi pot petrece timpul in siguranta intr-un spatiu amenajat. Poti face plimbari si drumetii incantatoare prin imprejurimi, urmarind marcajele turistice din padurea de brazi sau savurand frumusetea naturii neatinse.
Tarif: 100 de lei camera dubla/noapte (fara mic dejun)

Pensiunea Sleaul Mandrului din Fundata

Daca vrei liniste absoluta, alege sa-ti petreci weekendul relaxant la Fundata, o zona superba in care naturalul si traditionalul se intrepatrund in cel mai firesc si fericit mod cu putinta. La pensiunea Sleaul Mandrului te vei simti ca in casa bunicilor, acolo unde domnea o atmosfera linistita si naturala. Ai la dispozitie 10 camere cu balcon si vedere spre munte, baie proprie cu dus, TV cu programe prin cablu si internet WiFi gratuit. In plus, exista un restaurant cu bucate alese gatite de-ti lasa gura apa, din materii prime fabricate in ograda proprie de vacutele, gainusele si oitele proprietarilor.
Tarif: 130 de lei camera dubla/noapte (cu mic dejun)

Nota: *tarifele sunt valabile pentru weekendul 24-25 septembrie 2016