5 restaurante/baruri din Romania unde servitul mesei e o adevarata experienta

5 restaurante unice din Romania - Joben BistroVrei sa iesi seara in oras, dar nu stii ce local sa alegi dintre atatea restaurante?  Mai degraba ai „savura” un meniu intr-un spatiu nonconformist si de ce nu, cu o priveliste care sa-ti taie respiratia? Sau poate cu un efect nu chiar atat de puternic? Pe scurt: vrei ceva spectaculos, nu?

Romanii au traditii nenumarate si le place sa si le pastreze si sa le etaleze din cand in cand, dar restul timpului si-l petrec scormonind si scotocind lumea in lung si-n lat, sa vada ce mai e nou prin strainatate. Ei bine, dupa ce au vazut cam cu ce se ocupa strainii, au ajuns la concluzia ca nici noi nu suntem mai prejos. Ca doar nu degeaba ne-au rezervat doua pozitii cei de la BoredPanda.com in topul celor mai spectaculoase 10 restaurante din lume.

Iata 5 restaurante/baruri unice in Romania

Bicicleta (Bicycle Bar)
Adresa: Strada Lipscani nr. 38, etaj 2, Bucuresti
Rezervari: 0735 616 298

Barul „Bicicleta” din Centrul Vechi al Capitalei a fost clasificat pe locul 4 in topul celor mai spectaculoase baruri din lume. Construit dupa un concept unic si neconventional, barul Bicicleta te va uimi chiar de la intrare – in caz ca nu ai vazut anterior nicio fotografie a locatiei respective. O seara petrecuta acolo va fi o adevarata experienta; in plus, este locul in care nu ai sa vezi ca se perinda decat artisti si oameni creativi, iar daca esti un fan adevarat al mersului pe doua roti, atunci poti sa spui ca ai ajuns in rai. Mese construite pe padele, sei colorate, fotolii cu brate in forma de ghidon, pereti decorati cu faruri si mai ales bicicleta proaspat vopsita expusa chiar la intrare – toate ofera o priveliste minunata. Nu este lipsita de importanta nici atmosfera creata de ritmurile Indie, Jazz, Funk, Electro – Disco sau Soul alese de DJ, mai ales in week-enduri. Ce lipseste? Un cocktail, va rog!

Joben Bistro
Adresa: Strada Avram Iancu nr. 29, Cluj – Napoca
Rezervari: 0720 222 800

Iti mai aduci aminte de personajele lui Jules Verne sau H.G.Wells? Ei bine, in acest local din Cluj, creat de oameni pasionati cu adevarat de design, te vei simti ca intr-o lume magica. Nu sunt obiecte „junk” ceea ce vezi atarnat pe pereti – ci mai degraba o joaca, un puzzle pe care il vei descifra in timp ce vei servi masa. Cu conditia sa nu zabovesti prea mult la bar.

Lumea o sa-ti spuna ca este conceput in stil steampunk, dar noi o sa-ti spunem, mai pe romaneste, ca este vorba de un concept stiintifico – fantastic ce incearca sa modeleze o lume imaginara a masinilor cu aburi. „Masinariile” si angrenajele mecanice de pe pereti amintesc de inventiile epocii victoriene englezesti, presarate ici-colo cu elemente clasice. Un restaurant „Jos palaria!”

Allhambra
Adresa: Strada Unirii nr.16, sector 4, Bucuresti
Rezervari: 0757 024 928

Daca vrei sa te bucuri de o priveliste de neuitat asupra Casei Poporului in timp ce savurezi un pranz delicios sau un brunch, atunci Allhambra este alegerea perfecta. Pentru ca vei impusca doi iepuri dintr-o lovitura: vei avea parte de o priveliste demna de vremurile in care traim, iar in interior te vei simti ca in Bucurestiul de-altadata, unde eleganta era la ea acasa. Canapele, coltare cu baldachin, fotolii comode – toate te vor face sa te simti ca intr-o vacanta petrecuta intr-o croaziera, mai ales ca restaurantul are si terasa, ca sa fii „mai aproape de adevar”.

18 Lounge by Embassy
Adresa: City Gate, South Tower, etaj 18, Piata Presei Libere nr. 3 – 5, Bucuresti
Rezervari: 021 267 26 66

O adevarata experienta o vei trai si daca vei alege sa servesti masa de pranz (ori mai bine cina, ca sa vezi cum se aprinde orasul) la restaurantul 18 Lounge by Embassy din Bucuresti. Peretii imensi de sticla ofera o priveliste unica, mai ales seara, cand luminile orasului si ale strazilor vor deveni niste licurici. Prima tentatie va fi sa incerci sa descoperi ce bulevarde zaresti in departare.

18 Lounge by Embassy este cu siguranta un local pretios, cu muzica ambientala si canapele in care sa te lafai toata seara la un pahar de vin, in varful unui zgarie-nori. Nu-i asa ca-i frumoasa lumea privita de sus?

La Sipote
Adresa: (WTC), Piata Montreal nr.10, Bucuresti
Rezervari: 021 318 30 00

Din afara nu ai zice ca restaurantul are ceva spectaculos, insa odata ce treci pragul, vei simti „romaneste”. La Sipote este un restaurant discret si cochet dedicat compozitorului roman Ciprian Porumbescu; chiar si numele aminteste de localitatea in care s-a nascut compozitorul, Sipotele Sucevei. Vei descoperi, de altfel, in incinta lui o parte din manuscrisele operelor muzicianului, diplome de scoala si file din jurnal – toate fiind oferite de nepoata muzicianului, Nica Cionca. Decorul este completat de vitrine cu costume populare si obiecte traditionale de uz casnic, fotografii rare de familie (originale si copii), un gramofon, tablouri cu fotografii ale Bucurestiului de altadata, toate avand rolul de a contribui la crearea unei atmosfere speciale. Putini stiu insa ca pe vremuri, in locul complexului modern de astazi era Hanul Prahova – de aici si ideea proprietarilor de a infiinta un restaurant cu specific romanesc.