5 parcuri de aventura din Romania

Parc aventuraPentru cei ce isi planuiesc vacanta in jurul ideii de a combina distractia, aventura si timpul petrecut in familie, parcul de aventuri este o ocazie de a distra intreaga familie si de a condimenta cu usurinta vacantele de altfel banale. Idee relativ nou introdusa in tara, parcurile de aventura sunt concepute cu trasee pe diverse niveluri de dificultate, perfecte atat pentru iubitorii de aventura, dar si pentru cei ce sunt ceva mai putin cutezatori si incearca acest tip de distractie pentru prima data.

Aventura Parc Brasov

  • Locatie: Cartier Noua, lacul Noua, Brasov.

Poate unul dintre cele mai populare parcuri de aventura din tara se afla la Brasov, fiind si cel mai mare parc de aventura din intreaga Europa de Est.

Parcul de aventura este una dintre activitatile de team building dar si de intarire a relatiei din familie sau intre prieteni ce combina adrenalina cu provocarile fizice si munca in echipa. Exista destule elemente dedicate si celor ce se considera aventurieri singuratici.

Traseele din parcul de aventura de la Brasov sunt impartite in functie de gradul de dificultate in 6 trasee pentru copii si 9 trasee pentru adulti, impartite intr-un cod de culori. Traseele pentru copii au o inaltime maxima de 3 metri pe cand cele pentru adulti ating inaltimea maxima de 20 metri pe traseul negru.

Program

  • Zilnic: 10:00 – 20:00

Tarife

  • Adulti – 40 lei/3 ore + 17 lei pentru fiecare ora in plus.
  • Elevi/Studenti – 35 lei/3 ore + 15 lei ora in plus.
  • Copii cu varste intre 8 si 11 ani – 30 lei/3 ore + 13 lei ora in plus.
  • Copii cu varste intre 4 si 7 ani – 30 lei/3 ore + 10 lei ora in plus.

Arsenal Park

  • Locatie: Str. Codrului nr. 25, Orastie.

Arsenal Park este amenajat intr-o fosta fabrica de munitie in orasul Orastie si functioneaza din anul 2009. Tema parcului este una militara, intalnita la fiecare pas, regasindu-se aici de la turnurile si dispozitivele antiracheta pana la camioane si avioane. Inclusiv cazarea disponibila direct la locatie este tematica, turistii putand alege cazare in camere tip bunkere sau TAB-uri.

Adventure Parc Arsenal ofera pachetul complet pentru cei ce doresc o altfel de vacanta, fiind un loc unic in tara unde vizitatorii se pot plimba cu tancul, cu camioane de armata, pot practica paintball, tir cu arma, tir cu arcul si numeroase alte tipuri de sporturi in combinatie cu celelalte trasaturi specifice parcurilor de aventura clasice.

Se poate opta inclusiv pentru instructie militara si se poate vizita muzeul militar in aer liber. Hotelul de 3 stele si parcul de aventura sunt o destinatie unica in tara pe care iubitorii de aventura nu au voie sa o rateze.

Program

  • Zilnic: 09:00 – 17:00

Tarife

  • Paintball si airsoft – 70 lei
  • Vanatoare de comori – 35 lei
  • Tir cu arma de foc – 150 lei
  • Instructie militara – 35 lei
  • Inchiriere jeep militar – 500 lei/h

Aventura Parc Comana

  • Locatie: Parcul se afla la 35 kilometri de Bucuresti, la adresa Gellu Naum 607, Giurgiu.

La doar 35 de kilometri de Bucuresti se afla unul dintre cele mai pitoresti parcuri de aventura din intreaga tara, in apropierea celei de a doua Delte a Romaniei. Aventura Parc Comana este conceput ca un loc de iesire din cotidian, relaxare, aventura si adrenalina pentru bucurestenii si locuitorii celorlalte orase din apropiere care nu au timp pentru sejururi mai lungi.

In zona se poate opta si pentru cazare la superbul Hotel Casa Comana de 4 stele, un resort in mijlocul naturii despre care cei ce nu stiu nu ar putea ghici niciodata ca se afla la mai putin de 45 de minute cu masina de capitala.

Aventura Parc Comana se numara printre parcurile de aventura de dimensiuni mai modeste, dar compenseaza prin calitate. Traseele sunt ultra moderne, parcul fiind deschis recent, la sfarsitul lunii martie 2014 si sunt 7 la numar, 4 pentru copii si 3 pentru adulti.

Nivelul de dificultate in Aventura Parc Comana este marcat clar intre usor, mediu si dificil, iar coborarea cu tiroliana intra in pretul pentru pachetul de aventura.

Tot in zona parcului turistii pot opta pentru o plimbare cu barca sau caiacul, tir cu arcul, pescuit sau plimbare cu trasura.

In curand se va deschide si o arena de paintball si se va ridica un perete de escalada de 10.5 m.

Program

  • Zilnic: 09:00 – 19:00

Tarife

  • 50 lei pentru pachetul de 3 ore, inclusiv coborare cu tiroliana.
  • Pentru tiroliana se platesc 10 lei de trecere in cazul celor care nu opteaza pentru pachetul complet parc de aventura.

Parcul de aventura Escalada

  • Locatie: Parcul se afla in Gura Humorului, in Complexul de Agrement Arinis.

Pentru cei ce isi planuiesc vacanta in zona Gura Humorului, parcul de aventuri Escalada este o ocazie de a distra intreaga familie si de a condimenta usor vacantele banale. Iubitorii de aventura dar si cei ce sunt putin mai timizi si incearca acest tip de distractie pentru prima data sunt asteptati cu bratele deschise in Escalada, unde traseele sunt special concepute pe grupe de varsta si dificultate.

In parcul Escalada aventura si distractia sunt imediat pe lista de prioritati dupa siguranta. Siguranta este cel mai important aspect pe care administratorii si personalul parcului il urmaresc, astfel ca la sosire turistii se pot astepta la un traseu de instructaj ce dureaza in jur de 15 minute.

In timpul instructajului se prezinta echipamentul si se discuta aspectele importante ale unui comportament corect in timpul traseului pentru a mentine siguranta proprie si a celor din jur.

Pentru ca Escalada Parc este un loc ce primeste tot felul de aventurieri, mai tineri sau mai batrani, iubitori de adrenalina sau impinsi de la spate de prieteni, traseele sunt gandite in functie de dificultate.

Cele 6 trasee ale parcului cresc progresiv in dificultate putand fi parcurse inclusiv de copii cu varste incepand de la 4 ani, acest traseu pentru copii fiind la gradul cel mai simplu de dificultate.

Este important de retinut faptul ca pentru tiroliana greutatea maxima este de 120 kg.

Program

  • Vara (Iunie – August): 10:00 – 20:00
  • Iarna (Septembrie – Mai): de la ora 10:00 pana la inserare

Tarife

  • Adulti – 35 lei
  • Copii 10-15 ani – 30 lei
  • Copii 8-9 ani – 25 lei
  • Copii 4-7 ani – 20 lei

Preturile sunt valabile pentru 2 ore in parc si includ instructajul si echipamentul.

Parcul de aventura Balu

  • Locatie: Parcul se afla imediat langa cabana Balu, la adresa Harghita Bai, nr. 59, Harghita.

Balu Parc este parcul de aventuri aflat pe domeniul Cabanei Balu de 3 stele, o locatie de cazare din Harghita Bai perfecta pentru cei ce vor sa se rupa din monotonia si stresul vietii de la oras intr-un sejur plin de aventura.

Inconjurata de paduri, Cabana Balu se afla in imediata apropiere a parcului si este punctul de start pentru numeroase trasee turistice dar si oprirea perfecta pentru cei ce doresc sa combine sporturile de iarna cu aventura, cabana aflandu-se in varful partiei Csipike.

Parcul de aventura Balu din padurile Carpatilor Orientali este construit pe o suprafata de 1.5 hectare si are peste 135 de elemente de joc cu 11 trasee impartite dupa gradul de dificultate pe culori.

Parcul este supravegheat de personal de specialitate pentru a asigura siguranta participantilor in fiecare etapa a celor 11 trasee, 5 pentru copii si 6 pentru adulti.

Vedeta parcului este traseul Mov, cel mai lung traseu de alunecare din aceasta zona a Europei prevazut cu o tiroliana ce ajunge la aproape un kilometru lungime. Tot in seria traseelor pentru adulti se inscrie si traseul Maro, special conceput pentru team building cu o serie de provocari ideale in acest scop.

Program (30 Martie – 15 Decembrie)

  • Luni – Duminica: 09:00 – 18:00

Tarife

  • Copii sub 14 ani – 35 lei
  • Adulti – 45 lei

In pretul biletului intra 3 ore de activitate, instructajul si echipamentul.