5 muzee de vizitat in Bucuresti

Sursa foto: Balate Dorin/Shutterstock.com

Bucurestiul insumeaza in jur de 60 de muzee si case memoriale, insa doar cateva dintre ele au fost renovate si modernizate prin tehnicile folosite in muzeele de top ale Europei. Desigur, muzeele recent renovate sunt cele care se afla in preferintele publicului general, fiind vizitate de un numar destul de mare de persoane in fiecare an.

Iata care sunt cele mai populare 5 muzee din Bucuresti:

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”

Situat in apropiere de Piata Victoriei, pe soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff nr.1, Muzeul Antipa este una dintre cele mai longevive institutii de cercetare a biodiversitatii si de educare a publicului din Romania. Totodata, este unul dintre cele mai apreciate muzee din tara, laudandu-se cu o colectie impresionanta de exponate extrem de bine realizate. Infiintat in anul 1834, la cererea Marelui Ban Mihalache Ghica, fratele domnitorului Alexandru Ghica, muzeul a fost compus, la inceput, din donatia initiatorului, incluzand pasari, mamifere, moluste, pesti, fosile de diverse tipuri, diferite minerale si monede apartinand popoarelor grecesti, romane si bizantine. In anul 2009, muzeul Antipa a trecut printr-o modernizare impresionanta, devenind astfel unul dintre cele mai cautate muzee din capitala.

Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

Situat tot pe soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, insa destul de departe de Muzeul Antipa, mai exact in Parcul Herastrau, Muzeul Satului este considerat una dintre principalele atractii turistice din Bucuresti, fiind adesea cautat de turistii straini ce calca pe pamantul romanesc. Intins pe o suprafata impresionanta, muzeul are dimensiunile unui sat adevarat si cuprinde o sumedenie de monumente si artefacte provenite din secolul al XVII-lea pana in secolul XX. Aici vei gasi, de fapt, case si constructii rurale reprezentative fiecarei zone etnogragice a tarii, inclusiv din Ardeal, Maramures, Oltenia, Moldova, Dobrogea, Muntenia si Banat.

Muzeul Militar National

Localizat pe strada Mircea Vulcanescu, nr. 125-127, Muzeul Militar National din Bucuresti a fost deschis publicului incepand cu data de 18 decembrie 1923, in urma Inaltului Decret nr. 6064 dat de regele Ferdinand I al Romaniei.

Incaperile muzeului gazduiesc trei expozitii majore: Expozitia de Istorie Straveche, Colectia de Machete (cu informatii despre tehnica militara folosita de-a lungul timpului, dar si despre fortificatii) si Colectia de arme albe si arme de foc. De asemenea, muzeul detine o biblioteca ce cuprinde carti si reviste cu teme militare.

Curtea muzeului are chiar la intrare un obiectiv important, Monumentul Eroilor Regimentului 21 Infanterie, sculptat de marele artist Spiridon Georgescu, gazduind, de asemenea, diverse obiecte de artilerie si tipuri de tehnica militara folosite in aviatie si infanterie.

Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti

Situat in zona Universitatii, aproape de “kilometrul zero”, mai exact pe bulevardul Ion C. Bratianu nr.2,  Muzeul de Istorie si Arta al Bucurestiului este gazduit de fosta resedinta a postelnicului C. Grigore Sutu, care a fost inaltata la inceputul secolului XIX de arhitectii Konrad Schwink si Johan Veit. Cu o colectie impresionanta de peste 400 000 de exponate de diverse tipologii ce surprind esentialul mai multor secole, inclusiv Era Preistorica, Evul Mediu si Epoca Contemporana, acest muzeu este, cu siguranta, unul dintre cele mai importante locuri in care vizitatorii pot invata despre trecutul istoric al tarii noastre, in special al capitalei.

Muzeul National de Arta al Romaniei

Cu o colectie de opere de arta impresionanta, impartita in trei categorii majore: Galeria de Arta Veche Romaneasca, Galeria de Arta Romaneasca Moderna si Galeria de Arta Europeana, Muzeul National de Arta al Romaniei reprezinta unul dintre cele mai placute si recreative moduri de a petrece timpul liber in capitala tarii noastre. Printre cei mai importanti artisti ce isi au expuse lucrarile in acest muzeu se numara Constantin Brancusi, Rembrandt, Monet, Rubens si Tintoretto.

Muzeul National de Arta al Romaniei este situat pe Calea Victoriei nr. 49-53.


Gaseste cele mai bune locuri de cazare in Bucuresti, aici: http://bit.ly/2lJewxv