5 Locuri mai putin cunoscute de pe litoralul Marii Negre

Sursa foto: Laurentiu Raicu/Shutterstock.com

Frumusetile litoralului Marii Negre au fost intotdeauna un magnet pentru turistii de pretutindeni. Atat plajele luxuriante, facilitatile hoteliere, localurile inedite, cat si istoria impresionanta a regiunii au facut ca statiunile de pe litoralul romanesc sa devina neincapatoare in fiecare vara.

Cu toate ca sunt extrem de populare, in special statiunile Mamaia, Vama Veche si Costinesti, localitatile de la malul Marii Negre inca nu au fost descoperite in totalitate de catre turistii obisnuiti.

Acestea fiind spuse, iata 5 locuri mai putin cunoscute de pe litoralul Marii Negre:

1. Gura Portitei. Cu totii am auzit despre farmecul si minunatiile Deltei Dunarii, insa nu multi stiu ca in sudul deltei se ascunde o mica localitate ce pare a fi desprinsa din rai, pe nume Gura Portitei. Situata, mai exact, intre Marea Neagra si lacul Razelm, acest fost sat de pescari in care inca se ivesc colibele de stuf ale lipovenilor a inceput sa fie exploatat din punct de vedere turistic abia acum cativa ani. Fiind inconjurat de peisaje superbe si de plaje izolate in care isi fac des aparitia pelicanii, pescarusii si chiar si delfinii, nu este de mirare ca Gura Portitei promite sa devina una dintre cele mai iubite statiuni de pe litoralul Marii Negre.

2. Cap Aurora. Poreclita “Colierul Litoralului”, micuta statiune dispune de o plaja cu un aspect destul de exotic, care este situata aproape de cele 10 hoteluri ridicate in localitate de-a lungul timpului. Daca iti doresti o vacanta linistita, departe de forfotele cluburilor si localurilor din statiunile mai populare, Cap Aurora este, cu siguranta, locatia potrivita!

3. Insula Ovidiu. Extrem de aproape de municipiul Constanta, la doar cateva minute de mers cu masina, insula Ovidiu, cu al sau aspect tropical, este ideala pentru turistii solitari sau pentru cei care vin pe litoral in cautarea linistii si a sunetului relaxant al marii. Insula este aflata chiar pe lacul Siutghiol, la circa 500 de metri de orasul cu acelasi nume. Exista chiar si locuri de cazare in complexul turistic de pe insula, acesta fiind compus din 10 casute simple, dar cochete. In cazul in care nu doresti sa te cazezi aici, poti alege unul dintre hotelurile din Mamaia sau din Constanta. Click aici pentru a gasi locuri de cazare!

4. Plaja Corbu. Situata aproape de o alta plaja mai putin cunoscuta, dar extrem de frumoasa, Plaja Midia, Plaja Corbu este preferata mai mult de catre cei carora le place campingul sau sa se cazeze in rulota. Cu toate acestea, langa plaja au aparut, in ultimii ani, si cateva pensiuni, precum si un foisor din lemn de tip restaurant, unde vizitatorii pot manca preparate din peste sau se pot relaxa in fata televizorului.

Pentru ca plaja face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, vizitatorii sunt nevoiti sa plateasca o mica taxa de acces.

Click aici pentru a gasi locuri de cazare in apropiere de Corbu

5. Plaja Vadu. Salbatica plaja poate fi gasita dupa ce strabati traseul Constanta – Mamaia – Navodari – Corbu. Asadar, dupa ce iesi din localitatea Corbu, vei trece pe langa fosta Intreprindere de Metale Rare, urmand apoi un drum de pamant pana la plaja. Desi este destul de solitara si cu mult mai putini turisti decat mai celebrele statiuni de pe litoral, Vadu gazduieste totusi cateva locuri de cazare. Cu toate acestea, turistii care vin aici prefera sa stea la cort sau in rulota.

La fel ca plaja Corbu, zona Vadu este parte a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Prin urmare, turistii vor trebui sa plateasca o taxa pentru a putea intra pe plaja.