5 Locuri de vizitat primavara in Romania

Sursa foto: Calin Stan/Shutterstock.com

Primavara, cand plaiurile mioritice prind viata, iar natura este invaluita de o simfonie de culori, este anotimpul care pune cel mai bine in valoare frumusetile Romaniei. Atunci, temperaturile nu sunt nici prea scazute, dar nici prea ridicate, fiind numai bune pentru plimbari in aer liber. 

Primavara nu trezeste la viata doar natura, ci si dorul de duca al calatorilor. De la rezervatii naturale, la orase medievale, monumente istorice si sate fermecatoare, noi iti propunem 5 locuri pe care sa le vizitezi in Romania in perioada primaverii.

1. Poiana Narciselor. La fiecare inceput de mai, mica poiana din Dumbrava Vadului ofera un adevarat spectacol al naturii, colorat si inmiresmat. Poiana Narciselor, situata in judetul Brasov, comuna Sercaia si intinsa pe o suprafata de circa 400 de hectare, este napadita, in aceasta perioada, de milioane de narcise al caror miros se simte de la sute de metri distanta.

Este o arie protejata, neatinsa de pesticide si de alte lucruri artificiale, in care culesul de flori sau cositul ierbii este interzis. Asadar, este o minune a naturii nealterata de mana omului, ce cucereste fiecare vizitator al sau cu varietatea sa floristica ce include galbenele, stupita, bulbuc de munte, coada vulpii si multe alte specii de flori, dar mai ales narcise. 

Recomandam a vizita Poiana Narciselor in jurul datei de 21 mai, cand tineri din Vad si din alte sate invecinate imbraca haine populare si vin aici pentru a lua parte la Festivalul Narciselor, intrecandu-se in traditii demult uitate.

Locuri de cazare in zona poti gasi aici!

2. Satul Viscri. Situat in inima Transilvaniei, pe teritoriul judetului Brașov, acest sat pitoresc ce l-a cucerit pe Printul Charles al Marii Britanii a devenit foarte popular in ultimii ani, in special in randul pasionatilor de agroturism. Atractia principala a localitatii este, fara doar si poate, Biserica Fortificata, considerata a fi un adevarat simbol al comunitatii sasesti. Inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in anul 1999, acest lacas de cult a fost ridicat in secolul al XIII-lea pe locul unei foste biserici romane si este inconjurat de ziduri de aparare, doua bastioane si doua turnuri.

3. Valea Vaserului. Pitoreasca Vale a Vaserului din regiunea Maramuresului este un alt loc plin de farmec in perioada primaverii, cand verdele bogat al naturii cuprinde toate peisajele din jur. Valea poate fi cel mai bine explorata cu mocanita, un vechi tren folosit in anii de demult in transportul lemnelor, a carui locomotiva este alimentata cu carbuni. Traseul mocanitei din Valea Vaserului incepe in statia Viseul de Sus si se incheie in statia Paltin.

Locuri de cazare in zona gasesti aici!

4. Delta Dunarii. Primavara este cel mai bun sezon in care sa petreci cateva zile in incredibila Delta a Dunarii. Atunci, temperaturile sunt moderate, astfel ca sansele ca tantarii sa te piste sunt minime. Totodata, in lunile aprilie si mai, copacii se trezesc la viata, nuferii creeaza un spectacol de culori, iar pasarile se intorc din tarile calde. Este o adevarata placere sa explorezi delta cu barca, navigand pe canalele pline de stufaris si de fel si fel de vietati precum vidre, nurci, lebede, cormorani, pescarusi si egrete.

Locuri de cazare in Delta Dunarii, aici!

5. Sibiu. Daca simti nevoia unei aventuri cu parfum medieval, iti recomandam o vacanta de cateva zile in Sibiu. Exploreaza strazile vechii cetati si admira arhitectura locului! Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Muzeul Astra si Biserica Evanghelica sunt doar cateva dintre atractiile sibiene pe care sa le adaugi in itinerariul de primavara.

Locuri de cazare in Sibiu poti gasi in urmatorul link!