5 gradini de vara in Bucuresti

www.catalingeorgescu.com

www.catalingeorgescu.com / www.acuarelabistro.ro

O limonada rece cu gheata, un frapé, o inghetata uriasa sau chiar o bere rece merg cel mai bine daca le savurezi pe o terasa in aer liber, alaturi de prieteni sau de familie. Daca atmosfera prietenoasa este completata de un sistem de umidificare si o muzica placuta pe fundal (gen café-concert), atunci nici ca-ti mai vine sa te lasi plecat de acolo pana la ora inchiderii.

In Bucuresti exista multe astfel de gradini de vara in care poti sa-ti petreci timpul intr-un mod foarte placut. Travelminit vine astazi cu o selectie de 5 dintre cele mai frumoase gradini de vara din Bucuresti, in care merita sa mergi vara aceasta.

Terasa Monteoru

Casa Monteoru, amplasata la intersectia bulevardului Dacia cu Calea Victoriei, este una dintre valorile lasate mostenire bucurestenilor de catre Grigore C. Monteoru, mosierul de numele caruia se leaga statiunea buzoiana Sarata Monteoru. Mare iubitor de arta, Monteoru a renovat casa din Bucuresti, imbogatind-o cu plafoane pictate in stucco, o scara monumentala, pereti tapisati cu matase frantuzeasca si mobilier adus de la Viena sau Paris. In parcul din fata casei a amplasat trei statui (reprezentand siluetele unor femei) aduse din Grecia, pentru ca Grigore Monteoru era un mare admirator al artei antice. Dupa moartea sa, casa a intrat in posesia fiicei lui Monteoru, Elena, casatorita cu Lascar Catargiu. In 1945, aceasta a fost sechestrata in podul casei si fortata sa o doneze Armatei Rosii; dupa nationalizare, casa Monteoru a devenit sediul Uniunii Scriitorilor si asa a functionat vreme de peste saizeci de ani. In anul 2013, proprietarul de drept a inceput sa o renoveze si a introdus-o in circuitul cultural bucurestean.

Asa se face ca astazi te poti bucura si tu de frumusetea acestui loc incarcat de istorie si pasiune pentru arta si natura. Racoarea, bancutele confortabile cu perne colorate, “colivia” din care poti sa evadezi oricand si lampioanele gradinii de vara te invita la povesti, la spectacole in aer liber si concerte. Este locatia perfecta pentru o iesire de weekend sau chiar pentru una in mijlocul saptamanii.
Program: Luni – Joi, Duminica: 12:00 – 03:00,Vineri – Sambata: 12:00 – 05:00.

Gradina Acuarela

O alta locatie grozava pentru atunci cand simti ca trebuie sa-ti recompensezi sufletul este Acuarela Bistro. Nici ca ai sa gasesti un loc mai colorat decat acesta: intreaga terasa este acoperita cu umbrelute colorate care transforma totul intr-un loc de poveste. Vinul racoros, o mica gustare sau ceaiul cu gheata vor capata valente nebanuite in acest decor si te vor ajuta sa te relaxezi si sa-ti regasesti creativitatea.
Gradina de vara de pe strada Polona din Bucuresti gazduieste pe timpul verii spectacole de teatru, vernisaje de arta contemporana si concerte de jazz de care poti sa te bucuri asezat confortabil la o masa reconditionata, cu scaune colorate.
Program: Luni – Vineri: 12:00 – 00:00; Sambata – Duminica: 12:00 – 01:00.

Gradina Eden

Ce poti sa ceri mai mult de la o gradina de vara fermecatoare al carei nume te duce cu gandul la paradis? Gradina Eden din Bucuresti se bucura de o amplasare minunata, in spatele Palatului Stirbei din Capitala, asa ca nu ai cum sa nu o gasesti. Odata ajuns, te vei simti ca in mijlocul padurii, datorita vegetatiei bogate si a aerului racoros. Daca esti genul workaholic, Gradina Eden este perfecta pentru tine; poti sa-ti iei laptopul in geanta, sa comanzi o cafea aromata sau un ceai cu gheata si sa-ti vezi de ale tale, pentru ca nu te va deranja nimeni. Poate doar un ciripit galagios.
Program: Luni – Vineri: 16:00 – 03:00, Sambata – Duminica: 12:00 – 03:00

Gradina J’ai Bistrot

Gradina de vara a bistroului de pe Calea Grivitei este inca o locatie in care merita sa ajungi vara aceasta cel putin o data. Si nu doar ca sa mananci – merita sa “pierzi” cateva ore bune ascuns in frunzisul gradinii superb amenajate, cu mese si banci viu colorate. Aici, in spatele gardului acoperit de plante cataratoare, vei descoperi o adevarata viata culturala: spectacole si concerte, festivaluri si targuri de toate felurile. Timp sa ai sa vii la graina de vara J’ai Bistrot, si-ti garantam ca nu-ti va parea rau deloc!
Program: Luni – Miercuri, Duminica: 10:00 – 01:00; Joi – Sambata: 10:00 – 03:00

Carturesti Verona

Cu siguranta cunosti foarte bine lantul de librarii Carturesti si toate ceainariile lor. Dar de gradina de vara Verona ai auzit? Cum care? Cea de pe strada Pictor Arthur Verona, din buricul targului. Poti sa te ascunzi intr-un colt sa citesti o carte, poti sa lucrezi de dimineata pana seara, sau pur si simplu sa te relaxezi cu o limonada in fata sau un cocktail interesant (cu sau fara alcool). Cafeneaua Carturesti Verona este una dintre cele mai boeme locatii din Bucuresti, de care poti sa te bucuri toata vara.
Program: zilnic 09:00 – 12:00 (daca alegi sa mergi in weekend, cel mai bine este sa faci rezervare)

Cazare poti gasi aici!