5 Festivaluri la care sa asisti toamna aceasta

Sursa foto: Monkey Business Images/Shutterstock.com

Toamna se numara bobocii… si festivalurile! Sfarsitul verii si al temperaturilor ridicate nu ar trebui sa fie un motiv de tristete pentru nimeni. Toamna, cu ale sale culori aramii si arome de fructe proaspete, se anunta a fi plina de surprize si de festivaluri interesante care sa te scoata din casa cu mare chef de socializare, petrecere si cunoastere.

Festivalurile nu sunt doar niste ocazii veritabile de a cunoaste oameni noi cu care impartasesti aceleasi interese si pasiuni (pentru film, muzica, teatru, literatura, etc.), dar sunt, de asemenea, evenimente culturale si artistice ce vin de hac vidului existential, oferind hrana sufletului si mintii.

Soarta face ca toamna aceasta sa nu fie deloc saraca in festivaluri, peste tot in Romania organizandu-se fel si fel de evenimente de arta si cultura care mai de care mai atractive.

Trecand in revista toate festivalurile de toamna promovate in media, am selectat 5 care ni s-au parut cele mai interesante:

1. Dracula Horse Festival. Aflat la a doua editie, festivalul Dracula Horse va avea loc intre 27 si 29 septembrie la Domeniul Dracula Danes, care se gaseste la 5 kilometri de Sighisoara. Este vorba despre un eveniment desfasurat intr-un cadru de poveste, in care participantii au parte de peisaje mirifice, spectacole cu cai de rasa, oportunitatea de a face plimbari cu trasura trasa de cai, precum si de alte activitati distractive in natura, cum ar fi olaritul si potcovitul. Diferit de orice alt tip de festival din Romania, Dracula Horse pune accent pe spectacolele cu cai ce au loc intr-un peisaj de basm si intr-un cadru cu totul si cu totul special.

Daca hotarasti sa iei parte la Dracula Horse Festival, iti recomandam si o zi de explorare a superbului oras-cetate Sighisoara, deoarece vei avea multe lucruri frumoase de descoperit. 

Locuri de cazare in Sighisoara poti gasi aici!

2. Bucharest Photofest. Cel mai important festival international de fotografie al Bucurestiului va avea loc anul acesta intre 1 si 12 octombrie, subiectele principale ale editiei fiind Libertatea si Expresia.

Avand o bogata experienta in spate, organizatorii evenimentului promit sa ne surprinda si de aceasta data cu fotografii uluitoare, promovand artisti din diferite zone ale artei fotografice. Asadar, fii curios si deschis pentru o noua experienta deosebita! Bucharest Photofest nu este un simplu festival al fotografiei, ci unul al bucuriei vizuale, care va convinge ca fotografia ocupa un loc important in viata fiecaruia dintre noi.

Locuri de cazare in Bucuresti pot fi găsite aici!

3. Astra Film Festival Sibiu. Este un festival international de film documentar ce-si impune sa promoveze documentarele creative din partea centrala si estica a Europei. Va avea loc la Sibiu, intre 14 si 20 octombrie si reprezinta cea de-a 26 editie, prezentand anul acesta o selectie a celor mai bune si recente 126 de filme produse in 45 de tari ale lumii.

In cursa premiilor Astra Film Festival se vor bate 47 de titluri din 4 sectiuni competitionale. Programul festivalului va include, de asemenea, zeci de filme de exceptie ce aduc pe ecran subiectele ce intereseaza cel mai mult in zilele noastre. 

Locuri de cazare in Sibiu pot fi gasite aici!

4. Les Films de Cannes à Bucarest. La fel ca in anii precedenti, editia din 2019 a festivalului Les films de Cannes à Bucarest are un line-up ce arata ca o veritabila batalie intre monstrii sacrii ai cinematografiei mondiale, cu varste cuprinse intre 30 si 82 de ani. Selectia de la Cannes isi propune sa imbine armonios si maiestru proaspetele talente cu titanii filmului, pelicule europene cu productii noi si excitante de pe continentul asiatic si, desigur, cu mult asteptatele filme americane. Printre productiile cinematografice de care vom auzi anul acesta la festival se numara Family Romance, LLC. (regia Werner Herzog), Le Jeune Ahmed (regia Luc si Jean-Pierre Dardenne), Roubaix, une lumiere (regia Arnaud Desplechin), Sorry We Missed You (regia Ken Loach) si The Traitor (regia Marco Bellocchio).

Perioada in care va avea loc Les Films de Cannes à Bucarest este cuprinsa intre 18 si 27 octombrie.

5. Bucharest Early Music Festival. Aflat la cea de-a 14-a editie, festivalul va avea loc intre 11 si 28 noiembrie in capitala si este dedicat muzicii vechi europene, punand in scena piese medievale culese din perioadele renascentiste, baroce sau bizantine. Asadar, daca esti un iubitor al muzicii vechi, iti plac instrumentele reci si atmosfera boema a trecutului, iti recomandam cu toata caldura sa iei parte la aceasta experienta!