5 evenimente culturale la care sa iei parte in Bucuresti la inceput de toamna

Sursa foto: Razvan Ionut Dragomirescu/Shutterstock.com

Sfarsitul de vara ne lasa usor melancolici dupa serile calduroase pe care le petreceam cu placere pe terasele bucurestene sau pe litoral, in incantatoarele statiuni romanesti de la malul Marii Negre. Insa toamna nu ar trebui sa fie motiv de intristare. Odata cu venirea lunii septembrie, incep cele mai interesante si atractive evenimente culturale ale anului, fie ca vorbim de concerte si festivaluri de muzica, piese de teatru sau expozitii de arta.

Iata cateva evenimente in Bucuresti care au loc la inceput de toamna, la care chiar merita sa mergi:

Concursul International George Enescu (1-23 Septembrie)

Anul acesta, Concursul International George Enerscu isi desfasoara a XVI-lea editie si are loc la Ateneul Roman in perioada 1 – 23 septembrie. Evenimentul reprezinta cel mai complex concurs international de muzica culta din Romania, avand ca participanti patru sute de muzicieni si compozitori veniti din toate colturile lumii, dornici sa-si afirme talentul si maiestria in cele patru sectiuni ale competitiei: vioara, violoncel, pian si compozitie. Juriul care va evalua prestatia concurentilor este compus din personalitati marcante ale muzicii contemporante, printre care ii mentionam pe Arto Noras, Raphael Wallfisch, Philippe Entremont, Salvatore Accardo si Victor Tretiakov.

Bucharest Street Food Carnival (6 – 9 Septembrie)

Luna septembrie face ca Micul Paris sa fie capitala streetfoodului european. Daca esti gurmand adevarat, nu ai voie sa ratezi cel mai mare eveniment de streetfood din Europa, Bucharest Street Food Carnival, care ne va bucura cu fel si fel de preparate culinare delicioase in perioada 6-9 septembrie. Evenimentul se va desfasura la Romexpo si va avea ca invitati speciali unii dintre cei mai apreciati si cunoscuti chefi din gastronomia romaneasca, cum ar fi Adrian Hadean, Nicolau Tand, Patricia Paglieri, Joseph Hadad si Nico Lontras. Zona de streetfood va fi impartita in mai multe sectoare, pentru a impaca toate gusturile si pasiunile. Acestea sunt: Gourmet Arena, Burger Street, Mexican Village si FoodTruck Boulevard. Atmosfera va fi intretinuta de mai multi interpreti de renume, atat straini cat si romani, precum Patrice, J. Bernard, Delinquent Habits, Suie Paparude si Subcarpati.

BalKaniK! Bucharest World Music Festival (7 – 9 Septembrie)

Ajuns la a VIII-a editie, Festivalul BalKanik se va desfasura anul acesta intre 7 si 9 septembrie, la Gara Regala Baneasa. Devenit unul dintre cele mai importante festivaluri de world music din intregul continent, festivalul va fi animat anul acesta de unii dintre cei mai mari artisti balcanici, precum Fanfara Tirana meets Transglobal Underground, Asaf Avidan, Fanfara de la Valea Mare, Taraful Jean Americanu, Manonera, Light in Babylon si Kroke. Acestia ne vor incanta cu muzica de nunta balcanica, muzica din Istanbul, melodii lautaresti romanesti, dar si cu un spectaculos flamenco.

Magnolii si cianura (29 Septembrie)

Castigatoare a concursului de dramaturgie politista “Mistere. Enigme, Fiori de groaza” din anul 2015, “Magnolii si cianura” este una dintre cele mai asteptate piese de teatru in luna septembrie, aceasta fiind pusa in scena la Teatru Coquette. Sub regia talentatei Ingrid Bonta, piesa va fi jucata de actorii Orodel Olaru, Alexandru Mandru, Irina Ungureanu si Gabriela Alexandra Nita.

Este o comedie politista cu o actiune palpitanta si misterioasa, cu ite si ate incurcate, in care un cadavru gasit dispare brusc la aparitia politiei. Asteptam cu sufletul la gura sa aflam cine sunt suspectii, care sunt indiciile, dar mai ales, cine este criminalul.


Nu esti din Bucuresti, dar vrei sa iei parte la unul sau mai multe evenimente culturale care vor avea loc in capitala la inceput de toamna? Noi te ajutam cu cateva locuri de cazare: http://bit.ly/2wAe7m2